Vintage interieur

Vintage is eigenlijk een best raar fenomeen. Eigenlijk is vintage gewoon een chiquer woord voor tweedehands en oud. En tóch is vintage erg gewild. Dat geldt bijvoorbeeld heel erg voor vintage kleding, scooters en auto’s. En dat geldt eigenlijk nog meer voor een vintage interieur. Deze stijl is een erg populair in de wereld van interieur en design. Wat vintage erg bijzonder maakt, is dat de stijl bijna altijd gecombineerd kan worden met andere interieurstijlen. Sterker nog, je ziet niet zo vaak dat een huis volledig uit vintage meubels en accessoires bestaat. Hier inspireer ik je met leuke binnenkijkers en inspiratie ideeën over hoe je de vintage stijl een plekje kunt geven in jouw interieur.

Room Mate Giulia hotel in Milaan

Ontwerpster Patricia Urquiola kennen jullie van de bijzondere Mangas tapijten en de prachtige wollen modulebanken. Maar dat de Italiaanse ontwerpster ook complete interieurs kan ontwerpen bewijst ze onder andere met Room Mate Giulia, een boetiekhotel in Milaan. Ok, het zijn niet echt keuzes die je zelf zou toepassen in het interieur van je eigen huis, maar dat maakt het hotel nou juist extra bijzonder.

vintage-groene-muren-slaapkamer

Room Mate Giulia hotel in Milaan

Room Mate Giulia hotel in Milaan

roze-tegels-marmer-badkamer

Bekijk meer foto's >

Woonkamer met een eclectisch interieur en een zwart plafond

Een eclectisch interieur is eigenlijk een mooie omschrijving van een mix van verschillende interieurstijlen. Dat kan je goed zien in de woonkamer waar we vandaag een kijkje in gaan nemen. Een Scandinavische woonkamer die ingericht is met een stijl die eigenlijk non-scandinavisch is. Mooi en stijlvol is het natuurlijk wél, dankzij interieurontwerper Max Samun!

woonkamer-eclectisch-interieur-en-zwart-plafond

Bekijk meer foto's >

Onze zwarte Sophie deurkrukken

Alweer een tijdje geleden had ik het hier over klassieke zwarte deurkrukken. Toen wisten we al dat we voor onze nieuwe woning witte sierlijke paneeldeuren willen hebben en deze te combineren met mooie zwarte deurkrukken. Zowel de deuren als de deurkrukken zouden geleverd worden via onze projectontwikkelaar, die hun eigen leveranciers hadden. We waren erg blij met de deuren die we kregen, maar eigenlijk hadden we al stiekem besloten om andere deurkrukken te nemen.

zwarte-deurkruk-sophie

zwarte-sophie-deurkrukken-badkamer

Bekijk meer foto's >