Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

tijdloos vintage interieur in voormalige werkplaats
Binnenkijken Vintage interieur

Tijdloos vintage interieur in voormalige werkplaats


Vandaag gaan we een kijkje nemen in het appartement van Italiaanse architect Fabio Fantolino. Het bijzondere appartement is gevestigd in een paleisachtig 19e-eeuws gebouw in Turijn, dat ooit toebehoorde aan een Italiaanse edelman genaamd graaf Callori. Ooit was het een ambachtelijke werkplaats en waren er paardenstallen in de buitentuin. De architect is erin geslaagd de decadentie en glamour van het oorspronkelijke paleis opnieuw te contextualiseren, waardoor het interieur stevig de 21e eeuw binnenkomt.

karakeristieke gevel woning

De entree straalt pure luxe uit, met prachtige Romeinse zuilen, klassieke boogramen, balkons en houten raamluiken die perfect in tact gehouden zijn. In tegenstelling tot de gevel, kon er binnen in het interieur weinig originele details bewaard worden. Wanden zijn strak gestuukt en wit geverfd. Dat geldt ook voor de doorgangen met de karakteristiek bogen, zoals tussen de woonkamer en de daaraan grenzende eetkamer.

grote hoekbank vintage woonkamer

vintage woonkamer betonnen vloer

boog doorgang interieur

betonnen vloer eetkamer

Betonnen vloer en visgraat vloer

Door het gehele interieur vind je twee soorten vloeren. In de woonkamer en de badkamer er gekozen voor een stoere gepolijste betonnen vloer, een knipoog naar de slijtvaste vloer die te vinden was in de oorspronkelijke werkplaats. In de keuken en de slaapkamer tref je een super mooie houten visgraat vloer aan.

Walnoot hout

Om meer sfeer en warmte te creëren vind je in alle ruimtes ook Amerikaanse walnoot houten accenten. In de eetkamer en woonkamer zijn er delen van de muren bekleed met walnoot houten wandbekleding, in de keuken hebben ze de groene keukenkasten afgewisseld met een op maat gemaakte kastenwand van walnoot hout, in de slaapkamers zijn stijlvolle houten schuifdeuren gecreëerd, en in de badkamer komt het mooie hout terug in de luxe zwevende badkamermeubel.

De materialen in elke kamer achtervolgen en contrasteren en versterken elkaar in hun afwerking

De materialen in elke kamer contrasteren, maar versterken elkaar ook in de afwerkingen. Al het hout heeft een glanzende component, in tegenstelling tot de meer matte afwerkingen van de gelamineerde afwerkingen, lakken en stoffen.

eethoek ronde eettafel keuken

groene keuken visgraat vloer

ronde eettafel fluwelen stoelen

vintage slaapkamer fluwelen bed

Tussen de hal en de eetkamer is een grote glazen wand met deur geplaatst, met geblindeerd glas. Het geblindeerde glas is afgewisseld met gekleurd blauw glas, passend bij de andere blauwe en groene details in het interieur.

geblindeerde glazen deur-interieur

Vintage interieur

De kleuren en materialen geven het interieur een vintage uitstraling. Ook de inrichting met de mooie meubels en accessoires met ronde vormen passen het het tijdloze vintage interieur. De grote beige hoekbank met de ronde vormen in de woonkamer is daar een mooi van, net zoals grote houten eettafel met het rode tafelblad, de luxe eetkamerstoelen, de fluwelen poefs en de verschillende lampen door heel het appartement. Ook het rood-oranje fluwelen bed past er heel mooi bij.

houten badkamermeubel badkamer

De woning heeft ook een hele fijne tuin, die je kunt bereiken middels de grote moderne glazen schuifpui in de woonkamer. Daar is een fijn overdekt terras gecreëerd op een betonnen ondergrond.

eethoek terras tuin

tuin terras betonnen vloer

Fotografie: Giorgio Possenti

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.