Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

pvc vloer in badkamer
Badkamer inspiratie

PVC vloer in de badkamer


Is de vloer in je badkamer echt aan vervanging toe? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van PVC vloeren. Deze zijn namelijk erg geschikt voor in vochtige ruimtes. In het onderstaande artikel vertellen we graag meer over de moderne en populaire PVC vloer.

Waterbestendige badkamervloer
PVC vloeren zijn vocht- en waterbestendig. Hierdoor kun je ze prima gebruiken in de badkamer of een andere vochtige ruimte (zoals de keuken). Om de vloer zo lang mogelijk mooi te houden, is het wel beter om er geen laag water op te laten staan. Gebruik PVC dus niet in het douchegedeelte en maak de badkamervloer regelmatig droog.

Sterk en slijtvat
Een PVC vloer staat bekend om zijn kras- en slijtvaste toplaag. De vloer is ontzettend sterk en gaat jaren mee. Zelfs bij intensief gebruik en in een vochtige ruimte! Deze vloer is dus een goede investering voor de lange termijn. Nier alleen voor in de badkamer – ook voor in de keuken, woonkamer, slaapkamer, hal of iedere andere ruimte in je woning.

pvc vloer kleine badkamer

PVC over tegelvloer
Het handige aan PVC is dat je het prima over een bestaande vloer heen kunt leggen. Gebruik hiervoor de PVC stroken of tegels met een klik-systeem. Dit is vergelijkbaar met kliklaminaat en heel eenvoudig zelf te leggen. Je kunt een PVC vloer ook laten verlijmen door een professional. Bij alle opties is het belangrijk dat de ondergrond egaal is. Als je een PVC vloer over een oude tegelvloer gaat leggen, is een goede ondervloer essentieel. Zorg er daarnaast voor dat de randen goed afgewerkt zijn met een waterbestendige kit, zoals siliconenkit. Alleen op deze manier maak je de badkamervloer goed waterdicht.

PVC vloer in allerlei stijlen
PVC vloeren zijn verkrijgbaar in allerlei stijlen. Van een effen kleurtje tot een realistische houtlook. Of wat dacht je van stoer beton of PVC met de look en textuur van leisteen? Met deze vloer kun je de badkamer iedere gewenste stijl geven!

houtlook pvc vloer badkamer

Geen uitglijgevaar
Ook handig: een PVC vloer wordt niet glad en glibberig als het nat is. Hierdoor is er geen uitglijgevaar in de badkamer. Dat is wel zo veilig.

Warm en aangenaam
Een PVC vloer voelt altijd lekker warm en aangenaam aan de voeten. Dat is een groot voordeel ten opzichte van tegels! Daarnaast gaat PVC prima samen met vloerverwarming. Om de warmte goed te kunnen geleiden, moet je wel kiezen voor een geschikte ondervloer. Het is verstandig om je hierover te laten adviseren.

Bekijk ook:
PVC vloer of vinyl vloer?
De Rigid vloer is de geavanceerde variant van PVC
PVC vloer als alternatief van de houten vloer
Marmoleum

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.