Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Vloerverwarming aanleggen


Vloerverwarming aanleggen is een verstandige keuze. Steeds meer mensen kiezen voor een vloerverwarming, het is namelijk een comfortabele manier van verwarmen. Het wordt tegenwoordig vaak zelfs als hoofdverwarming gebruikt.

Vloerverwarming aanleggen. Hoe werkt het?

Vloerverwarming komt het dichtst bij de voor de mens ideale verwarming van alle verwarmingssystemen . De reden is de stralingswarmte die vanuit de vloer gelijkmatig opstijgt. Door het kleine temperatuursverschil tussen de vloer en het plafond ontstaat er weinig luchtcirculatie. De lucht heeft voldoende vochtig en daardoor heb je nauwelijks last van opdwarrelend stof.

Ook is het mogelijk de kamertemperatuur een paar graden lager in te stellen dan bij verwarming met radiatoren, omdat de warmteopbrengst hoger ligt en de warmteverdeling beter is.

Een bijkomend voordeel van vloerverwarming is dat alle wanden in de ruimte vrij blijven voor het plaatsen van meubels.

Vloerverwarming aanleggen op CV ketel

Bij vloerverwarming aanleggen op de CV ketel, wordt de warmte van het water in de verwarmingsbuizen door middel van warmtegeleiding overgedragen aan de vloer. Als de vloer een hogere temperatuur heeft dan de kamertemperatuur, is er warmtestraling.

Door vloerverwarming aan een warmtepomp te koppelen stook je nog zuiniger en kun je in de zomer de vloerverwarming als koeling gebruiken.

Elektrische vloerverwarming aanleggen

Bij vloerverwarming aanleggen met elektra, wordt de elektrische warmte overgedragen aan de vloer. Als de vloer een hogere temperatuur heeft dan de kamertemperatuur is er warmtestraling.

Door de elektrische vloerverwarming aan een thermostaat te koppelen kan precies bepaald worden wanneer de vloer comfortabel warm moet zijn.

Vloerverwarming pagina’s

Vloerverwarming
Vloerverwarming prijs
Vloerverwarming houten vloer
Elektrische vloerverwarming aanleggen
Elektrische vloerverwarming
CV ketel vloerverwarming
WTH vloerverwarming
WTH electrotherm vloerverwarming

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.