Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Vloerverwarming


Vloerverwarming is een vorm van verwarming die in de vloer is ingebouwd. Het principe van vloerverwarming bestaat al sinds de Oudheid en maakt het mogelijk om een woning goed te verwarmen zonder radiatoren, kachels, open haarden of convectors. Al in de Romeinse tijd werd vloerverwarming toegepast door warme lucht afkomstig van een houtvuur door een holle ruimte onder de vloer te laten stromen. Tegenwoordig zijn er verschillende systemen van vloerverwarming, die elektrisch of met warm water kunnen werken. Bij vloerverwarming is de vloer de warmtebron. Deze geeft warmte af aan de lucht. Bovenin de kamer is het koeler dan dichtbij de vloer, wat natuurlijk aangenamer is.

Vloerverwarming wordt steeds populairder

Vloerverwarming is dus geen recente uitvinding. Toch was het wachten op de komst van lagetemperatuurketels met hoog rendement om ze de plaats te geven die ze verdient. Hoewel vloerverwarming in het verleden werd geplaagd door constructiefouten en een te hoge kostprijs, is vloerverwarming intussen uitgegroeid tot een performant, zuinig, comfortabel en erg gezond alternatief.

Sterker nog, vloerverwarming is de populairste verwarming aan het worden in huis. Terwijl vroeger vloerverwarming vaak als bijverwarming werd genomen in badkamers, kiezen steeds meer mensen voor een vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe werkt vloerverwarming?

Vloerverwarming verwarmt de vloer van je huis op een zeer gelijkmatige wijze. Doordat de gehele vloer wordt gebruikt voor deze manier van verwarmen kan een huis heel gelijkmatig worden verwamd er onstaat gelijk een prettige woontemperatuur. Hoeveel warmte de vloer afgeeft hangt af van onder andere de temperatuur van de vloer, dikte van de vloer, type vloer en de temperatuur van de ruimte zelf.

Vloerverwarming

Vloerverwarming pagina’s

Vloerverwarming prijs
Vloerverwarming houten vloer
Vloerverwarming aanleggen
Elektrische vloerverwarming aanleggen
Elektrische vloerverwarming
CV ketel vloerverwarming
WTH vloerverwarming
WTH electrotherm vloerverwarming

1 Comment

  • Reply
    Johannes
    27 oktober 2016 at 20:18

    Vloerverwarming is een mooie zaak. Maar voor een goed en duurzaam werkende vloerverwarming dient men wel rekening te houden met het type kunststof leidingsystemen dat men inpast hiervoor.

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.