Klassiek interieur

Klassieke interieurs worden niet voor niets klassieke interieurs genoemd. Deze stijl is namelijk al ontstaan tijdens de renaissance met kenmerken van de Griekse en Romeinse oudheid. Bij een klassiek interieur denk ik aan elegantie, luxe, status en hoogwaardige sierlijke afwerkingen met oog voor detail. Het is een stijl die vooral de wat oudere generatie aanspreekt. Maar ook de jongere generatie lijkt steeds vaker de klassieke stijl te kunnen waarderen. Typische 100% klassieke huizen spreken mij persoonlijk ook niet echt aan. Daarom laat ik je vooral binnenkijken in klassieke karakteristieken huizen, waar klassiek gecombineerd wordt met andere stijlen. Ik inspireer je ook met leuke blogs die klassieke invloeden hebben. Het verschil tussen de klassieke visgraat houten vloer en de Hongaarse punt bijvoorbeeld of over mooie zwarte klassieke deurkrukken. Ik ben super benieuwd wat je van deze stijl vindt!

Woonkamer met een eclectisch interieur en een zwart plafond

Een eclectisch interieur is eigenlijk een mooie omschrijving van een mix van verschillende interieurstijlen. Dat kan je goed zien in de woonkamer waar we vandaag een kijkje in gaan nemen. Een Scandinavische woonkamer die ingericht is met een stijl die eigenlijk non-scandinavisch is. Mooi en stijlvol is het natuurlijk wél, dankzij interieurontwerper Max Samun!

woonkamer-eclectisch-interieur-en-zwart-plafond

Bekijk meer foto's >

Onze zwarte Sophie deurkrukken

Alweer een tijdje geleden had ik het hier over klassieke zwarte deurkrukken. Toen wisten we al dat we voor onze nieuwe woning witte sierlijke paneeldeuren willen hebben en deze te combineren met mooie zwarte deurkrukken. Zowel de deuren als de deurkrukken zouden geleverd worden via onze projectontwikkelaar, die hun eigen leveranciers hadden. We waren erg blij met de deuren die we kregen, maar eigenlijk hadden we al stiekem besloten om andere deurkrukken te nemen.

zwarte-deurkruk-sophie

zwarte-sophie-deurkrukken-badkamer

Bekijk meer foto's >

Ruime lichte witte keuken

Tijdens mijn bezoek aan de website van Franse interieurarchitect Miriam Gassmann, werd ik in hun portfolio aangenaam verrast met onderstaande keuken. Een prachtige ruime witte lichte keuken van een super groot appartement van maar liefst 215m2. Een karakteristiek pand in Parijs, die door de interieurarchitect volledig verbouwd en gemoderniseerd is met behoud van mooie originele details. Hieronder zien jullie het resultaat van de nieuwe keuken!

ruime-lichte-witte-keuken

moderne-witte-kookeiland

Bekijk meer foto's >