Tuin inspiratie

Op deze pagina deel ik de leukste tuin inspiratie en ideeën. Iedereen die een huis heeft wilt het liefst ook een tuin hebben. Een balkon is leuk en een dakterras nóg leuker, maar uiteindelijk geven velen tóch de voorkeur aan een tuin waar je kunt zitten, liggen, chillen en BBQ feest kunt geven. Het is een buitenruimte voor jezelf en voor je gezin. En voor sommigen is het zelfs een verlengde van het huis. Ik laat je binnen (of buiten) kijken in de mooiste tuinen. Hiernaast schrijf ik blog met leuke tuin inspiratie ideeën en handige tips voor het inrichten van je droomtuin.

Inspiratie voor onze kleine stadstuin

De verbouwing van ons huis intern is inmiddels voor 99% afgerond. Hier en daar moeten nog wat dingen afgerond worden, en we wachten ook nog op de op maat gemaakte TV meubel die doorloopt naar de bank aan de eettafel. Ondertussen zijn we ook aan het nadenken over onze tuin. De buitenruimte moet sowieso nog door de aannemer gedaan worden. Het schilderwerk van de kozijnen, de balkonreling moet gerestaureerd worden en het balkon wordt ook nog voorzien van nieuwe houten vlonders. De rest van de tuin moeten we zelf doen. Althans, dat gaan we door een hovenier laten doen. Hopelijk is de tuin op tijd klaar voor het voorjaar!

strakke-kleine-stadstuin

grote-loungebank-stadstuin

Bekijk meer foto's >

Sfeervol je tuin inrichten in de winter

Je hebt al zo vaak jaloers gekeken naar de tuin bij buren en vrienden. Daar sprankelt de kerstverlichting, ziet het gazon nog keurig groen en staan de winterbloemen te bloeien. Daar hangen de mooiste decoraties aan de schutting, ziet alles er tiptop uit en kun je echt van de tuin genieten. Dan kijk je weer eens even naar je eigen tuin: donker, koud, grauw en kil. Geen bloeiende planten, alleen maar kale takken. Geen mooie decoraties, alleen nog een versleten lampjesslinger die het allang niet meer doet. Natuurlijk, als het voorjaar wordt en je de tuin weer lekker vrolijk gaat inrichten om buiten te zitten, dan is het wel weer leuk. Maar nu… En dan weet je het: het is tijd om ook jouw tuin sfeervol in te richten in de winter!

Bekijk meer foto's >

Kleine tuin met een intieme sfeer

Het is misschien een beetje raar om in deze koude periode in de winter te schrijven over tuinen, maar onze tuin is één van de projecten die we heel snel op willen pakken. Niet dat we in de winter in onze tuin gaan zitten, maar het feit dat de tuin verbouwd en gereed is voor de zomer, geeft ons een rustig en voldaan gevoel. We kunnen dan ook niet wachten tot onze tuin klaar is en in de lente en zomer ervan kunnen genieten.

Kleien tuin met intieme sfeer

Kleine tuin met intieme sfeer met boeddhabeeld

Bekijk meer foto's >