Inloopkast inspiratie

Tien jaar geleden was een inloopkast slechts een droom van velen. Alleen de rijken konden zoiets veroorloven. Nu is het niet meer zo raar dat je een eigen inloopkast in huis hebt. Een ruimte die speciaal ingericht is voor jouw hele kledingcollectie inclusief schoenen en accessoires. Voor mensen die meerdere slaapkamers hebben, is het mogelijk om de inloopkast in te richten in één van de slaapkamers. Maar ook voor mensen die slechts één slaapkamer hebben of een éénkamerappartement hebben, waarbij woonkamer en slaapkamer gecombineerd moeten worden, is het zelfs mogelijk een inloopkast in te richten. Ik laat je binnenkijken in de leukste inloopkasten en schrijf ik leuke blogs met leuke inspiratie ideeën voor het inrichten van jouw droomkast!

Inbouwkast met IKEA PAX

Bij het maken van de indeling van onze woning, hebben we voor de twee grote slaapkamers rekening gehouden met inbouwkasten. Beide slaapkamers zijn voorzien van een grote nis direct naast de deur. Vanaf het begin dachten we dat we daar maatwerk inbouwkasten zouden laten maken, maar uiteindelijk hebben we besloten om de inbouwkast te maken met de IKEA PAX kasten.

inbouwkast-deuren-leren-deurgrepen

frama-shelf-slaapkamer

Bekijk meer foto's >

Deze inloopkast moest eruit zien als een minimalistische kledingboetiek

Als je alleen woont, en je hebt een ruime appartement van 96m2 met meerdere kamers, dan ben je bijna wel vereist aan jezelf om een inloopkast in te richten. Dat heeft Pat Law dan ook gedaan, de founder van social influence marketing bureau Goodstuph uit Singapore. Met behulp van interieurontwerpster en eigenaresse van interieurontwerp bureau Obllique, heeft Pat Law haar droomappartement gerealiseerd. Eén van de dingen die zéker niet mocht ontbreken was een ruime inloopkast die eruit ziet als een minimalistische kledingboetiek!

Deze inloopkast moest eruit zien als een minimalistische kledingboetiek

Bekijk meer foto's >

6 Handige tips voor het inrichten van een kleine inloopkast

Dit is de inloopkast van Sarah Gibson, een lifestyle blogger die op haar blog Room for Tuesday blogt over interieur & styling, mode, eten en reizen. Zo liet ze haar bezoekers een kijkje nemen in haar inloopkast. Het is weliswaar een hele kleine en smalle inloopkast, maar het is er wel één. En ook een hele leuke en praktisch ingerichte inloopkast, die middels prachtige lichtgrijze paneel vouwdeuren gescheiden is van de slaapkamer.

paneel vouwdeuren inloopkast

handige tips inrichten kleine inloopkast

Bekijk meer foto's >