Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

kledingkast tot plafond
Inloopkast inspiratie Kasten Slaapkamer inspiratie Wooninspiratie

Kledingkast tot het plafond is altijd een goed idee!


Overweeg jij ook een kledingkast tot het plafond in je slaapkamer of inloopkast? Dat is om verschillende reden een heel goed idee. Waarom? Op deze pagina vertellen we je er alles over!

Kasten heb je in heel veel verschillende maten. Maar als het gaat om kledingkasten, dan geldt vrijwel altijd hoe groter hoe beter. Wat dat betreft kan je nóóit téveel opbergruimte hebben. Niet alleen omdat de meeste mensen heel veel kleding hebben, die op een goede en georganiseerde manier opgeborgen moet worden – in een kledingkast kan je ook heel goed andere spullen opbergen.

Daarom is het aan te raden om altijd een zo groot mogelijke kledingkast te nemen, zowel over de breedte als de de hoogte. Waarom een grote kledingkast tot het plafond nog meer een goed idee is? Lees snel verder!

In deze slaapkamer is een kledingkast op maat gemaakt boven en rondom het bed.

In deze slaapkamer is een kledingkast op maat gemaakt boven en rondom het bed.

Optimaal gebruik van de ruimte

Met een standaard formaat kledingkast, van bijvoorbeeld 200 cm hoog, heb je altijd lege ruimte boven de kledingkast. Dit is natuurlijk zonde. Natuurlijk kan je spullen op de kledingkast plaatsen, bijvoorbeeld in combinatie met opbergmanden of opbergboxen. Maar dit is lang niet zo praktisch als een hoge kledingkast. Met een hoge kledingkast tot het plafond benut je de volledige hoogte van de kamer. Dit is vooral handig in kleine ruimtes waar de vloeroppervlakte beperkt is. Door de hoogte van de kast te gebruiken, kun je meer kleding en andere spullen opbergen zonder dat dit extra ruimte in beslag neemt.

In deze mooie slaapkamer wordt de hoogte optimaal benut met de grote plafondhoge kledingkast.

In deze mooie slaapkamer wordt de hoogte optimaal benut met de grote plafondhoge kledingkast.

Strak en opgeruimd

Een ander belangrijk voordeel van een grote kledingkast tot het plafond, is dat het voor een strakke en opgeruimde uitstraling zorgt – of het nou gaat om de slaapkamer, inloopkast of kinderkamer. Het zorgt voor een gestroomlijnd en georganiseerd uiterlijk, vooral als de kast de hele muur bedekt. Vooral als je een moderne, minimalistische interieurstijl hebt, zal dit een belangrijk voordeel zijn.

Deze grote kledingkast tot het plafond biedt enorm voor opbergruimte in deze mooie slaapkamer.

Deze grote kledingkast tot het plafond biedt enorm voor opbergruimte in deze mooie slaapkamer.

Extra opbergruimte

Met een grote kledingkast tot het plafond, creëer je extra opbergruimte die je anders niet zo hebben. Het bovenste gedeelte van de kledingkast is weliswaar moeilijker te bereiken, afhankelijk van hoe hoog het plafond is, maar dit gedeelte kan je goed gebruiken voor spullen die je niet vaak gebruikt, zoals seizoensgebonden kleding of beddengoed. Door deze items hoog op te bergen, kun je ruimte besparen in de onderste gedeeltes van de kledingkast, waar dagelijkse kleding opgeborgen kan worden.

Het ziet er gewoon mooi uit

Tot slot kan een plafondhoge kledingkast er natuurlijk ook gewoon mooi uitzien. Zoals gezegd, benut je de gehele hoogte van het plafond, wat een gevoel van luxe geeft aan de ruimte.

De groene kledingkast steelt de show in deze leuke slaapkamer.

De groene kledingkast steelt de show in deze leuke slaapkamer.

Kledingkast op maat

De standaard hoogte van een kledingkast varieert meestal van 180 cm tot 240 cm. De hoogte hangt af van het aantal deuren dat de kast heeft, Bij een kledingkast met één deur is de standaard hoogte ongeveer 180 cm, terwijl bij een kledingkast met twee deuren de hoogte meestal 200 cm tot 220 cm is. En bij kasten met drie deuren of meer is de hoogte vaak 240 cm.

Wil je een hogere kledingkast? Dan zal je deze op maat moeten laten maken door een meubelmaker of timmerman, hoewel er ook merken zijn, met modulaire kasten en kasten waarvan je meer flexibiliteit hebt over zowel de hoogte als de breedte. Bij Tylko bijvoorbeeld, kan je zelf de hoogte en breedte bepalen van de kledingkasten, met hoogtes tot wel 360 cm.

Standaard plafondhoogtes in woningen variëren van 240 cm tot 270 cm. Je hoeft dus niet een kledingkast op maat te laten maken, wat over het algemeen een stuk duurder is dan een kledingkast kopen.

tylko kledingkast tot plafond

Strakke witte kledingkast tot het plafond van Tylko

Zijn er ook nadelen?

Hoewel een grote kledingkast tot het plafond in de meeste gevallen een heel goed idee is, zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden:

  • Voor mensen die niet zo lang zijn, zijn de bovenste vakken van de kledingkast lastig te bereiken. Daarom is het een goed idee om deze vakken te gebruiken voor het opbergen van spullen die je niet zo vaak gebruikt. Een ander idee is om er altijd een krukje bij te plaatsen, waar je op kunt staan.
  • Een kledingkast tot het plafond ziet er strak en mooi uit, maar het zorgt er ook voor dat je plafond minder zichtbaar is. Hoewel dat in de meeste gevallen niet erg is, kan het in sommige ruimtes wel een beetje zonde zijn – bijvoorbeeld als je een heel mooi karakteristiek plafond hebt met sierlijsten en ornamenten. Een ander voorbeeld waarbij het zonde kan zijn, is als je bijvoorbeeld ramen hebt aan de bovenzijde van de muur, die minder zichtbaar worden door de plafondhoge kast.
  • Tenzij je een op maat gemaakte inbouwkast hebt, die volledig tegen het plafond is gebouwd, maar als je een kledingkast hebt tot het plafond, waarbij je nog steeds te maken hebt met lege ruimte, kan je er niet zo goed bij om het schoon te maken.
Hier loopt de strakke zwarte kledingkast tot het glas.

Hier loopt de strakke zwarte kledingkast tot het glas.

Bekijk ook:
Inbouwkast in schuine wand
10x Inbouwkast in slaapkamer
10x Grote kledingkast in de slaapkamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.