Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Slaapkamer inspiratie Wooninspiratie Woonkamer inspiratie

TV in kast


Wil jij jouw TV in de kast plaatsen in de woonkamer of slaapkamer, zodat je het uit het zicht kunt werken als je het niet gebruikt? Of heb je een grote TV wandkast, waar je de TV in wilt plaatsen? Laat je inspireren door de mooiste inspiratie voorbeelden!

Hoewel er ook mensen zijn die helemaal geen TV in huis hebben, hebben de meeste mensen er wel één – meestal in de woonkamer en soms zelfs in de slaapkamer. Sommigen plaatsen de TV op een TV meubel, of hangen de TV aan de muur. Er is echter ook een variant, die we steeds vaker terug zien – namelijk de TV in de kast. Dit kan een grote TV wandkast zijn in de woonkamer of een grote kledingkast in de slaapkamer.

Het grote voordeel om een TV in een kast te plaatsen, is dat je de TV volledig uit het zicht kunt wegwerken. Ondanks de komst van de platte TV, wordt de televisie nog steeds vaak als een lelijk apparaat gezien. Door het in de kast te plaatsen, kan je die volledig uit het zicht werken. Hier heb je natuurlijk wel een kast met een deur nodig.

Een ander voordeel, is dat je de TV kunt ophangen zonder zichtbare kabels. Alle kabels zou je namelijk achter de kast kunnen verwerken. Je hebt dus geen aparte kabelgoot nodig.

In de slaapkamer is de muur tegenover het bed, de meest populaire plek om een TV te plaatsen of op te hangen. Maar wat als je die muur ook de enige mogelijkheid is voor de grote kledingkast? De TV in de kledingkast kan dan ook een goede oplossing zijn. Door de tv op deze manier op te bergen, kun je de ruimte in de kamer efficiënt benutten en tegelijkertijd een opgeruimde en verzorgde uitstraling creëren.

Tips

Wil jij ook een TV in de kast plaatsen? Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten. Hieronder vind je een aantal praktische tips:

  • Kies de juiste locatie in de kast: zorg ervoor dat de tv op een stevige ondergrond staat en dat er voldoende ruimte is om de kabels en bedrading op te bergen.
  • Meet de afmetingen van de tv: controleer de afmetingen van de tv en de beschikbare ruimte in de kast om ervoor te zorgen dat de tv er gemakkelijk in en uit kan worden gehaald. Moet je nog een nieuwe TV en een nieuwe kast maken? Kies de beste TV die bij je past, en zoek een kast die daarbij past, of laat een kast op maat maken.
  • Monteer de tv-beugel: gebruik een tv-beugel om de tv in de kast op te hangen en zorg ervoor dat de beugel stevig is bevestigd. Zowel TV’s als TV-beugels zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten en maten. Zorgt ervoor dat de TV beugel past bij jouw TV.
  • Bedek de bedrading: bedek de bedrading en kabels die van de tv naar de stroomvoorziening en andere apparaten lopen, om een opgeruimde en nette uitstraling te creëren.
  • Test het uit- en inschakelen van de tv: test of de tv gemakkelijk in en uit de kast kan worden gehaald en of het uit- en inschakelen werkt voordat je de kast weer sluit.

1. TV in kast wegwerken

Dit appartement is gelegen in de oude binnenstad van Praag, en is ontworpen door Lenka Míková architekti. De indeling van het appartement is verdeeld in drie zones op basis van hun gebruik en intimiteit. Het hoofdwoongedeelte direct verbonden met een entreehal vertegenwoordigt de “sociale” zone. Het is opgevat als een lichte open ruimte met grote ramen langs de straatgevel, wat zorgt voor een ontspannen gevoel met zachte randen en tinten.

De grote blikvanger in de woonkamer wordt gevormd door de grote kastenwand, met een open haard, open boekenplanken en een bar. De TV is in de kast geplaatst, die dankzij een strakke schuifdeur verborgen kan worden.

tv in kast wegwerken

2. Frame TV kast

Dit is de super mooie en strakke Frame TV kast – een mooie en functionele kast, ontworpen door Anya Sebton & Eva Lilja Löwenhielm. Met dit tv-meubel kun je op een stijlvolle manier je tv verbergen met voldoende ruimte voor de accessoires. Voorzien van vouwdeuren met leren handgrepen verkrijgbaar in meerdere varianten. De functionaliteit zit hem in het ontwerp, waar zowel in de achterrand als in de poten een uitsparing voor snoeren zit, zodat je alle overtollige kabels mooi en gemakkelijk wegwerkt. De kast past op de meeste moderne tv’s met een maximale afmeting van 46″. Alsof dat nog niet genoeg is, bevat het ook een vaste plank en scheidingswand.

frame tv kast

3. Klassieke kast

Je hebt niet altijd een strakke modernen kast nodig om een TV erin te kunnen plaatsen. Er zijn ook hele mooie klassieke kasten, waar je een TV in kunt plaatsen. Hieronder zie je een heel mooi voorbeeld, die we gevonden hebben bij Jonathan Charles. De kast heeft de juiste hoogte, en is voorzien van prachtige vouwdeuren, waarmee de kast afgesloten kan worden.

tv in klassieke kast

4. Strakke kast op maat

Het team van Pipkorn & Kilpatrick stelde hun tijdloze stijl op de proef door een huis in Brighton opnieuw te bezoeken om een tweede renovatiefase af te ronden. Voor de sfeervolle moderne woonkamer, hebben de ontwerpers een grote tv kast op maat gemaakt – een strakke witte kast, met zowel open vakken als ladekasten. De kast bevat een groot vak, waar een grote TV in opgehangen kan worden. En middens een strakke schuifdeur kan de TV verborgen worden, als het niet in gebruik is.

tv in strakke kast

5. Grote kastenwand met schuifdeur

Dit zonovergoten appartement ligt in North Bondi op Ben Buckler. Het beschikt over een open woonkamer, drie tweepersoonsslaapkamers en een dakterras van 118 m² ontworpen door tuinarchitect Will Dangar. In de woonkamer is een grote kastenwand op maat gemaakt, die zowel de hele breedte als de hoogte van de muur bekleed. Aan de onderkant vind je kleine ladekasten, gecombineerd met open vakken aan de bovenzijde, waar verschillende mooie spullen zoals boeken en vazen in geplaatst kunnen worden. In het midden van de kast is een grote vak gecreëerd, waarde TV in opgehangen kan worden. Daar hangt een stoere schuifdeur aan een industriële zwarte stalen rails, zodat de bewoner de tv kan verbergen.

tv kastenwand met schuifdeur

6. TV in wandkast

Eerbiedig genesteld achter een Victoriaans terras met twee verdiepingen, pakt het Chamfer House van Ha Architecture gracieus de inherente uitdagingen van zijn beperkte locatie en erfgoedcontext aan. Typisch voor elk huis in de binnenstad, moest elke vierkante meter van het Chamfer House functioneel zijn, en hout transformeert het visueel in een designaspect. In de woonkamer is de televisie opgehangen in een super mooie houten wandkast, verborgen door een schuifpaneel, om een rustige en uniforme esthetiek te creëren. Het is een soort zwevende TV meubel, waar je de TV in hangt, in plaats van erboven.

tv in wandkast

Fotografie: Dave Kulesza

7. TV in kledingkast

Zoals gezegd, kan een TV in een kledingkast ook geen gek idee zijn, vooral niet als je de TV en kledingkast wilt combineren in een slaapkamer waar je niet alle ruimte hebt. Je hebt er geen speciale kast of een kast op maat voor nodig. Onderstaande slaapkamer is daar een mooi voorbeeld van, waar de TV in een gewone IKEA Pax kast is geplaatst.

tv in kledingkast slaapkamer

8. TV in open kledingkast

Vind je het niet erg dat de TV in het zicht is, en hoef je niet perse de TV verbergen in de slaapkamer? Dan kan je ook voor een open kast kiezen. De kasten waar kleding, accessoires en andere spullen worden opgeborgen, kunnen natuurlijk wel afgesloten worden met deuren, maar het TV gedeelte kan wel gewoon open zijn. 6mm Arquitetura heeft een geweldige kast op maat ontworpen, waar de TV aan opgehangen kan worden!

tv in open kledingkast

Bekijk ook:
10x IKEA TV meubel
TV meubel als roomdivider
5x Industriële TV meubels
Zwevende TV meubel

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.