Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Slaapkamer inspiratie

10x Inbouwkast in slaapkamer


Wil jij een mooie inbouwkast in de slaapkamer laten maken? Goed idee! Een op maat gemaakte inbouwkast ziet er niet alleen erg mooi en strak uit – de ruimte in de slaapkamer wordt ook optimaal benut, zonder dat er ruimte onbenut wordt. Leuke ideeën opdoen voor een inbouwkast in jouw slaapkamer? Laat je inspireren door onze mooie inspiratie voorbeelden en handige tips!

Opbergruimte is super belangrijk in huis – in de woonkamer, keuken, badkamer, en ook in de slaapkamer. In de slaapkamer wordt er vaak gekozen voor een kledingkast en/of ladekast, en naast het bed vind je soms nachtkastjes. Hoeveel opbergruimte deze ook bieden, een inloopkast voegt een hele andere allure toe aan elke slaapkamer. Dat geldt zowel voor een ruime slaapkamer, maar een inbouwkast is juist ook een heel goed idee voor in een kleine slaapkamer. Omdat je helemaal zelf kunt beslissen hoe het eruit komt te zien, met wat voor kleuren en materialen het wordt gemaakt, en vooral wat de afmetingen zijn, kan je alle centimeters van een muur benutten. Benieuwd hoe dit eruit kan komen te zien? Hieronder vind je een lijst met verschillende slaapkamers, waar een inloopkast is gebouwd. Heel veel succes!

1. Industriële slaapkamer

Heb jij een industrieel interieur, en wil jij een industriële slaapkamer inrichten? Ook dan kan het heel mooi zijn om te kiezen voor een inloopkast. Deze slaapkamer is een ontwerp van SuperLimao, die een super stoer appartement heeft gerealiseerd van 160 m2 in het centrum van Sao Paulo. De slaapkamer kenmerkt zich met stoere details, zoals bakstenen muren, het hoge plafond en de leidingen die daaraan zichtbaar zijn. Wat erg leuk is gedaan, is dat de ontwerpers hebben gekozen voor een soort lambrisering, waarvan het onderste gedeelte wit is, gecombineerd met een donkergrijze bovenkant. Ook het plafond is daarin meegeverfd. Naast de inloopkast hebben ze ook een op maat gemaakte boekenkast ingericht met kleurrijke boeken. Klik hier voor meer foto’s.

inbouwkast industriele slaapkamer

2. Smalle inbouwkast

Bij een inbouwkast wordt er vaak gedacht aan een mega grote kast. Maar een inloopkast hoeft niet altijd heel groot te zijn. Onderstaande slaapkamer is daar een mooi voorbeeld van, waar een kleine smalle inbouwkast is gerealiseerd. Architect Timothee Mercier van  Studio XM heeft de woonboerderij van zijn ouders ontworpen en verbouwd, gekenmerkt door veel mooie lichte kleuren en natuurlijke materialen. Naast het bed met het houten hoofdbord, vind je in de slaapkamer ook een smalle inbouwkast van hout. Onder het grote raam is nog een bijpassend houten bankje op maat gemaakt. Klik hier voor meer foto’s.

Smalle inbouwkast slaapkamer

3. Inbouwkast achter het bed

Deze mooie slaapkamer is ontworpen door  Note Design Studio, een kleine slaapkamer van een klein appartement uit Stockholm. Hoewel de ontwerpers hier te maken heeft met beperkte ruimte, hebben ze de ruimte super goed benut. Ze hebben bijvoorbeeld gekozen voor een schuifdeur, waarmee heel veel ruimte bespaard kan worden. Daarnaast is een grote maatwerk inbouwkast gemaakt aan de muur achter het bed, met zowel kasten naast als boven het bed. Klik hier voor meer foto’s.

inbouwkast slaapkamer achter bed

4. Glazen inbouwkast

De inbouwkast in deze slaapkamer is uniek – de interieur ontwerpers van HAO Design hebben in een van hun gerealiseerde projecten voor een super mooie glazen inbouwkast. De inbouwkast is volledig op maat gemaakt, en loopt zowel over de volledige breedte als hoogte van de muur.  Niet alleen de glazen schuifdeuren zien er mooi uit, ook de binnenkast van de kast mag er wezen. Houten ladekasten zijn gecombineerd met messing kledingroedes. Binnenin in de inloopkast is ook verlichting geïnstalleerd, waardoor het een echte blikvanger is geworden in de slaapkamer. Klik hier voor meer foto’s.

glazen kledingkast slaapkamer

5. Inbouwkast en make-up tafel

In deze bijzondere slaapkamer draait het om slimme opslag en privacy. Ontwerpster Jessica Helgerson Interior Design heeft het appartement ontworpen haar klant, die vroeg om een nieuw interieur dat omschreven werd met de woorden sereen, minimalistisch, flexibel, ruim en inventief. De slaapkamer kenmerkt zich met stoere details zoals de betonnen muren, houten balken en bakstenen muren. Deze vormen een heel bijzonder contrast met de strakke op maat gemaakte inbouwkast met make-up tafel. Klik hier voor meer foto’s.

inbouwkast slaapkamer met make-up tafel

6. Inbouwkast met spiegel

Ater.Architects heeft in deze slaapkamer niet alleen een inbouwkast gerealiseerd – de ontwerpers hebben een volledige inloopkast ingericht. Hoewel het niet een hele grote inloopkast is, vind je er wel een grote inbouwkast met spiegel en twee vakkasten aan de zijkanten. Met behulp van opvallende blauwe gordijnen, een kleur die als een rode lijn door het interieur loopt, kan de inloopkast van de slaapkamer afgesloten worden. Klik hier voor meer foto’s.

inloopkast spiegeldeuren

7. Inbouwkast ombouw deur

In deze slaapkamer is een échte inbouwkast gemaakt die daadwerkelijk in de muur is gebouwd. Als je dit idee mooi vindt, is het aan te raden om hier al rekening mee te houden met de indeling van de slaapkamer. Dan zou je bijvoorbeeld een inham kunnen creëeren waar de kast in gebouwd kan worden. Hier hebben ze zelfs de kast doorgetrokken tot de ruimte boven de deur, waardoor echt alle ruimte volledig wordt benut. Klik hier voor meer foto’s.

inbouwkast slaapkamer ombouw deur

8. Inbouwkast met ronde vormen

Interieurontwerper Matt Woods voltooide onlangs zijn eerste residentiële project, dat de naam ‘Perfect Storm’ heeft gekregen. Het interieur kenmerkt zich veel mooie ronde vormen, waaronder in het plafond in de slaapkamer. Dit is dan ook een heel mooi voorbeeld van wat je kan realiseren als je een kast op maat laat maken. Omdat het plafond ronde hoeken heeft, hebben ze de kast zo ontworpen dat het perfect erin past. De kast is bovendien mooi afgewerkt prachtige houten deuren. In plaats van nachtkastjes is er een grote inham net boven het bed gecreëerd, waar verlichting in is verwerkt en kleine spullen op geplaatst kunnen worden. Klik hier voor meer foto’s.

inbouwkast slaapkamer ronde vormen

9. Inbouwkast en inklapbaar bed

Als je een klein eenkamerappartement hebt, moet de woonkamer en slaapkamer in dezelfde ruimte ingericht worden. De kunst is om dit op een manier te doen, zodat je zowel een ‘aparte’ woonkamer als een slaapkamer hebt. Hongaarse architectenbureau MÁS epiteszek heeft in dit kleine appartement van 35m2 een hele bijzondere inbouwkast ontworpen. De maatkast bevat naast meerdere stalen open kasten, ook een inbouwkast met een inklapbaar bed. Overdag merk je dus helemaal niet dat de slaapkamer ook in dezelfde ruimte bevindt. Klik hier voor meer foto’s.

Leestip: Uitklapbedden

inbouwkast slaapkamer inklapbaar bed

10. Inbouwkast niet tot het plafond

Vaak wordt een op maat gemaakte inbouwkast helemaal gebouwd tot aan het plafond. Hoewel je hiermee de volledige hoogte benut, hoeft dit niet altijd de beste oplossing te zijn. Deze slaapkamer kenmerkt zich met een hoog plafond met super mooie karakteristieke ornamenten en sierlijsten. Om deze details in tact te houden, hebben ze ervoor gekozen om de inloopkast niet tot het plafond te laten maken. De inbouwkast heeft dezelfde kleur gekregen als de muur, waardoor het toch een mooi geheel is geworden. Daarnaast is de inbouwkast voorzien van schuifdeuren. Klik hier voor meer foto’s.

inbouwkast slaapkamer niet tot plafond

Bekijk ook:
Inbouwkast in schuine wand
Kleine slaapkamer met grote inbouwkast
Inbouwkast met IKEA PAX
Je cv-ketel netjes wegwerken in je interieur
Slaapkamer met blauwe muren en underlayment inloopkast

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.