Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

verschil pvc vloer parket
Wooninspiratie

PVC en parket, hoeveel verschillen ze nu werkelijk?


Kies je voor laminaat of PVC-vloer in jouw huis? Er zijn diverse aspecten waar je rekening mee moet houden als voor die lastige keuze staat. We nemen je even uitgebreid mee langs de belangrijkste verschillen en ook vertellen we waarom de PVC vloer momenteel zo populair is.

Verschillen PVC en parket

Er zijn een aantal verschillen tussen PVC en parket. Allereerst bestaat er verschil in materiaal, uiteraard. Voor een parketvloer wordt gebruik gemaakt van diverse soorten hout. De samenstelling van PVC bestaat voornamelijk uit kunststof, maar zijn qua dessins en structuren eigenlijk niet meer van hout te onderscheiden. Daarnaast kun je ook kiezen voor PVC met houtlook. Alle esthetische voordelen van hout in huis, met de moderne voordelen van PVC.

Ook bestaat er een onderhoudsverschil. Vocht en vlekken zullen bij hout intrekken, zeker wanneer je ze niet tijdig verwijderd. Daarnaast heeft hout eens in de zoveel tijd een behandeling nodig. Een PVC vloer onderhoudt je makkelijk met een bezem, een dweil en een stofzuiger. Speciaal onderhoud is bij PVC niet nodig.

De Parva River Oak 41329 Tarn Visgraat PVC vloer in een mooie slaapkamer.

De Parva River Oak 41329 Tarn Visgraat PVC vloer in een mooie slaapkamer.

Er is een absoluut prijsverschil bij aankoop van de vloeren. Het is inderdaad zo dat parketvloeren vaak bij aankoop goedkoper zijn. Je moet er echter wel rekening mee houden dat parketvloeren onderhoud nodig hebben. Dat kost ook een boel geld. Dit terwijl PVC amper onderhoud nodig heeft. Schoonmaken moet je ook bij PVC vloeren, maar een grondige beurt blijft uit. Hierdoor zul je het verschil in prijs bij PVC makkelijk terugverdienen. Daarnaast gaat PVC ook langer mee, dus op die manier pak je ook voordeel.

Ook bestaat er een montage verschil Het zelf monteren van een parketvloer is zeker niet aan te raden. Dit kun je beter aan de professionals overlaten. Bij een PVC vloer heb je echter een klik variant of een gelijmde variant. Deze kun je dus makkelijk zelf leggen. Dit scheelt een hoop in de portemonnee. Echter, een PVC vloer vraagt te allen tijde om een gladde ondergrond. Dus je zult je vloer eerst moet egaliseren. Dit kun je zelf doen. Maar vaak is het beter dit dan wel aan een professional over te laten, deze klus vereist namelijk wel een een boel expertise.

Stoere betonlook PVC vloer in de keuken en eethoek, perfect passend bij de zwarte stalen schuifdeuren.

Stoere betonlook PVC vloer in de keuken en eethoek, perfect passend bij de zwarte stalen schuifdeuren.

PVC en vloerverwarming

Bij sommige parketvloeren kun je vloerverwarming implementeren. Echter, dit is allesbehalve standaard en vaak een stuk gecompliceerder dan bij PVC. Dit geldt zeker wanneer je een gelijmde PVC vloer hebt.

Waar laminaat en parket vaak een isolerende waarde heeft zal PVC juist warmte geleiden. Hierdoor zal de warmte te allen tijde goed door de vloer heen komen. Vloerverwarming geeft hierdoor optimaal rendement. Omdat de warmte zo goed geleid wordt heb je geen aanvullende verwarming nodig. Goed voor het milieu, en jouw portemonnee!

Je kunt een PVC vloer heel goed op elektrische vloerverwarming bij diverse soorten PVC. Het maakt niet uit of je een houtlook, betonlook of een visgraat vloer hebt. Vloerverwarming kan er altijd goed onder.

De beste PVC vloeren

Op zoek naar kwalitatieve PVC vloeren? Dan zit je goed met vloerenmarkt PVC vloeren. Zij bieden de beste PVC vloeren voor een sfeervolle woning. Met een klantbeoordeling van 9.5, rond de 10 jaar ervaring en snelle levering binnen 2 werkdagen heb je altijd snel een kwalitatieve vloer. Daarnaast is het krijgen van persoonlijk advies door de vloerenexperts ook mogelijk.

Heb je vragen over de mogelijkheden met vloerverwarming? Ben je er nog niet helemaal uit welke PVC vloer er het beste bij je past? De experts van vloerenmarkt helpen je graag!

PVC vloeren zijn ook erg geschikt voor de badkamer - hier gekozen voor de stoere betonlook PVC tegels van MFLOR.

PVC vloeren zijn ook erg geschikt voor de badkamer – hier gekozen voor de stoere betonlook PVC tegels van MFLOR.

Bekijk ook:
PVC vloer in de badkamer
PVC vloer of vinyl vloer?
De Rigid vloer is de geavanceerde variant van PVC

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.