Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Uitklapbedden
Meubels Slaapkamer inspiratie

Uitklapbedden


Uitklapbedden klinken niet als de ideale slaapplekken, maar tóch komen we ze steeds vaker tegen. Doordat er steeds meer kleine appartementen ontwikkeld worden in de grote steden, zoeken mensen naar praktische oplossingen waarmee ze de kleine ruimtes kunnen inrichten. En als het gaat om ruimtebesparende ideeën, dan zijn uitklapbedden de ideale oplossing. Overdag kan het uitklapbed ingeklapt worden zodat de ruimte op een andere manier gebruikt kan worden, en in de avond kan je de ruimte heel eenvoudig omtoveren tot je slaapkamer. Perfect voor bijvoorbeeld kleine eenkamerappartementen waar de woonkamer en slaapkamer gecombineerd zijn, studentenkamers of een kleine kinderkamer.

Zoek jij ook naar een praktische oplossing voor de inrichting van jouw kleine ruimte? Wij hebben de mooiste inspiratie voorbeelden van interieurs met uitklapbedden voor je op een rijtje gezet. Welk uitklapbed vind jij het leukst?

1. Underlayment uitklapbed

Dit is één van de super leuke vakantiehuisjes van Hood Cliff Retreat.
In dit woongedeelte kan een ingebouwd uitklapbed naar beneden worden getrokken om indien nodig een flexibele slaapplek te creëren. Dit uitklapbed is gemaakt van stoere underlayment planken, en heeft twee kleine nachtkastjes met ingebouwde verlichting.

underlayment uitklapbed

underlayment uitklapbed

2. Strak wit uitklapbed

Graham Hill, de oprichter van duurzaamheidswebsite Tree Hugger, heeft een klein appartement van 33m2 in de wijk Soho in New York verbouwd als onderdeel van het LifeEdited-project, dat wil laten zien hoe design een kleine hoeveelheid ruimte optimaal kan benutten. Met verplaatsbare, opvouwbare en uitbreidbare meubels kan je de woonkamer eenvoudig veranderen in een grote slaapkamer of een eetkamer voor tien personen. Het strakke witte uitklapbed is daar een belangrijk onderdeel van.

Strak wit uitklapbed

Strak wit uitklapbed

3. Bedup plafond uitklapbed

De meeste uitklapbedden worden tegen de muur ingeklapt, maar dit is een plafond uitklapbed. Het is het Bedup Cocoon bed, waarvan het uiteinde middels twee stroken stof aan het plafond hangt. Het kan zelfs zonder dragende muur worden geïnstalleerd. In de slaapstand rust dit uitklapbed aan het plafond op massieve uitschuifbare voeten die worden aangedreven door pneumatische cilinders. Lees er hier alles over.

Bedup plafond uitklapbed

Bedup plafond uitklapbed

4. Multifunctionele kast met uitklapbed

Michael K Chen Architecture heeft in Manhattan een klein appartement ingericht. De inrichting van het appartement van nog geen 40m2 is bepaald door een grote multifunctionele kast, die de architect speciaal heeft ontworpen. De grote blauwe kast, die tegen de muur tussen de open keuken en de woonkamer is geplaatst, omvat een kledingkast, een bureau, een boekenkast en een groot tweepersoons uitklapbed. Als het bed uitgeklapt is, vind je een handige open nisjes in de muur, die als nachtkastje gebruikt kan worden. Handig!

Multifunctionele kast met uitklapbed

5. Thuiskantoor en logeerkamer

Interieur- en ontwerpbureau KDOT heeft het ontwerp gerealiseerd voor een klein appartement in Taiwan. Dit is het thuiskantoor, dat middels een grote glazen wand bij de woonkamer is betrokken. Onder de gland wand vind je een zwevend bureau, waar je met twee personen aan kunt zitten. Aan de andere grote muur is een grote maatkast gebouwd, met aan de onderkant een handig uitklapbed. Dit thuiskantoor kan dus ook als logeerkamer worden gebruikt.

Uitklapbed thuiskantoor en logeerkamer

Uitklapbed thuiskantoor en logeerkamer

6. Uitklapbed in luxe maatkast

Deze mooie kamer, onderdeel van het project ‘The Curved House’, gerealiseerd door Hufft Projects, kan heel eenvoudig omgetoverd worden tot een volwaardige slaapkamer of logeerkamer. In de grote houten maatkast is namelijk een groot uitklapbed gebouwd. De grote raampartijen zorgen ervoor dat het enorm licht is, maar dankzij de rolgordijnen heb je er geen last van als je slaapt. De kast is zelfs voorzien van een uitschuifbare plank naast het bed, die je als een zwevend nachtkastje kunt gebruiken.

Uitklapbed in luxe maatkast

Uitklapbed in luxe maatkast

7. Verticaal uitklapbed

Uitklapbedden kan je ook kant en klaar kopen. Wel zo makkelijk. Dit verticaal uitklapbed van 200 x 160 cm kan eenvoudig uitklapt worden. Als het ingeklapt is, kan het als een bureau gebruikt worden. Aan de bovenkant vind je nog een extra wandplank waar je spullen op kunt plaatsen. Klik hier voor meer informatie.

Verticaal uitklapbed

Verticaal uitklapbed

8. Uitklap-stapelbed

Jacqueline en David wonen samen met hun twee kinderen in een klein appartement van nog geen 63m2 in Brooklyn in New York. Het stel wilden dat de ruimte aanvoelt als een toevluchtsoord. Het is belangrijk voor hen dat alles een doel en een plaats heeft zodat ze vrij kunnen ademen. Ze zijn grote liefhebbers van uitklapbedden. Niet alleen voor hun eigen slaapkamer hebben ze gekozen voor een groot uitklapbed, maar ook voor de gedeelde kinderkamer van hun twee zoontjes. In de kinderkamer vind je een mooi en strak uitklap-stapelbed, die in de muur verdwijnt en omgeven is door modulaire kasten en planken. Met het bed uit het zicht is er ruimte om te spelen.

Uitklap stapelbed

Uitklap stapelbed

9. Uitklapbed in woonkamer

Architect Marcello Bondavalli van Studio Wok heeft het OCS batipin flat ontworpen, een klein appartement uit Milaan. De beperkte woonoppervlakte is optimaal benut met behulp van slimme ontwerp oplossingen. Zo vind je in de woonkamer een bank die je onder een grote op maat gemaakte kledingkast kunt schuiven, én een groot uitklapbed. Alles is bovendien gemaakt met stoere en budgetvriendelijke underlayment planken. Klik hier om de hele binnenkijker te zien.

Uitklapbed in woonkamer

Uitklapbed in woonkamer

10. DIY uitklapbed

Uitklapbedden zijn niet goedkoop. Als je deze in de winkel koopt, ben je al snel tussen €1750 en €4000 kwijt. Heb je niet het budget? Dan kan het ook een goed idee zijn om zelf een uitklapbed te maken. Brittany heeft dat ook gedaan in haar thuiskantoor, die soms ook als logeerkamer wordt gebruikt. Als het ingeklapt is, lijkt het op een mooie grote kast. Aan de rechterkant vind je een smalle boekenkast met open planken, terwijl aan de linkerkant het uitklapbed is gecreëerd. Wil jij dit uitklapbed maken? Klik hier voor de volledige handleiding van Brittany.

diy uitklapbed

diy uitklapbed

Bekijk ook:
25x Hemelbed
Kinderbedden tegen elkaar plaatsen
Creëer een bed met een IKEA ladekast!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.