Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Wooninspiratie Woonkamer inspiratie

10x Woonkamer met leuk behang


Ben je op zoek naar een bijzondere wandafwerking voor je woonkamer? Wij laten hier zien wat voor effect leuk behang kan hebben in een woonkamer. Bekijk de mooie inspiratie voorbeelden en leuke ideeën en raak geïnspireerd!

Veel mensen kiezen ervoor om de muren in de woonkamer te stucen en te verven in een mooie kleur. Dat kan natuurlijk heel mooi zijn, maar soms kan het ook een goed idee zijn om de muren te behangen. Met behang kan je namelijk een unieke sfeer creëren die je met verf niet zo snel kan realiseren. Je hoeft niet alle muren te behangen, het kan al heel leuk en bijzonder zijn om één of twee muren te bekleden met leuk behang. Om jou een idee te geven van wat voor effect behang kan hebben, hebben we hieronder tien mooie inspiratie voorbeelden voor je op een rijtje gezet van woonkamers waar gekozen is voor behang.

1. Rauw industrieel behang

We beginnen gelijk met een hele bijzondere woonkamer, waar de sfeer bepaald wordt door het behang. Het is de woonkamer van een Scandinavisch appartement. In plaats van strakke witte muren, die je vaak tegenkomt in Scandinavische interieurs, zijn alle muren behangen met rauw industrieel behang. Dat is meteen ook de sfeer die deze woonkamer uitstraalt, rauw en industrieel. Dankzij het gebruik van verschillende materialen en texturen, zoals het grote wollen vloerkleed, de linnen kussens en de linnen bank, is het toch ook erg sfeervol en warm geworden.

woonkamer mooi rauw industrieel behang

2. Botanisch behang

Deze mooie woonkamer hebben we gevonden in de portfolio van interieurbureau Andere Kant. Zij kregen de opdracht om een naast een indeling voor het huis, ook een stylingplan te maken. De bewoners hadden behoefte aan iets nieuws, iets anders en vooral iets botanisch. Als het om botanisch gaat, mogen Planten natuurlijk niet ontbreken, maar ook de muur in de woonkamer heeft een botanisch tintje gekregen. Een gedeelte van de muur is namelijk bekleed met het Moooi Menagerie of Extinct Animals behang. Het resultaat is super bijzonder.

woonkamer moooi behang menagerie of extinct animals

3. Zwart wit jungle behang

Hieronder zien jullie de woonkamer van Cécile Figuette, die in een stoere loft woning woont in Parijs. Het bijzondere is dat Cécile behangontwerper is. Het behang dat je in haar woonkamer ziet, is dan uiteraard ook door haarzelf ontworpen. De loft woonkamer heeft en industrieel karakter, dankzij de betonnen vloer en de industriële raampartijen. De exotische karakter van het zwart witte jungle behang vormt een hele bijzondere combinatie met die industriële sfeer.

loft woonkamer zwart wit jungle behang

4. Grid behang

Het hoeft niet altijd zo overweldigend en opvallend te zijn. Je kunt ook voor behang met een eenvoudig patroon gaan, zoals in onderstaande woonkamer. Het is een strakke moderne woonkamer van een modern appartement. Alle muren zijn bekleed met behang met een grid patroon, passend bij het strakke karakter van het interieur. Ook mooi, toch?

leuk woonkamer behang grid

5. Bloemetjesbehang

Bloemetjes behang was vroeger super populair. De kans is dan ook groot dat het bloemetjesbehang in het huis van je opa of oma nog steeds te bewonderen is. Hoewel het daardoor een ouderwets imago heeft, kan bloemetjesbehang juist ook heel stijlvol en leuk zijn. Onderstaande woonkamer is daar een heel mooi voorbeeld zijn. De meeste muren zijn strak grijs, terwijl de grote muur achter de bank bekleed is met behang met een bloemetjes patroon. Op die manier is die muur een echte blikvanger geworden in het interieur.

leuk woonkamer behang bloemetjes patroon

6. Goud behang

Wil je een luxe sfeer creëren in de woonkamer? Wat dacht je van goud behang? In onderstaande woonkamer wordt de luxe sfeer voor de helft bepaald door het mooie Geo behang van het Belgische merk Arte. De luxe meubels, zoals de bank en de salontafels, passen daar perfect bij. Vind je goud een beetje teveel van het goeie? Er zijn nog veel mooie luxe behang ontwerpen verkrijgbaar waarmee je een luxe sfeer kunt creëren in de woonkamer.

luxe woonkamer goud behang

7. Geometrisch behang

Geometrische patronen zijn erg populair in de wereld van interieur & design. Hieronder zien jullie de mooie woonkamer van Trine Andersen, de oprichter van het Scandinavische designmerk Ferm Living. De meeste muren in het appartement zijn strak wit, maar één muur heeft een speciale behandeling gekregen, door het te bekleden met super leuk behang met een geometrisch patroon.

leuke woonkamer behang geometrisch patroon

8. Boekenkast behang

Als je een boekenliefhebber bent met een grote collectie boeken, is het een super leuk idee om alle boeken een plekje te geven in een mooie grote boekenkast in de woonkamer. Heb je niet zoveel boeken, maar je vindt het idee van een grote boekenkast vol met boeken erg leuk? Dan kan behang met een boekenkast print de oplossing zijn!

boekenkast behang woonkamer

9. Behang en lambrisering

Heb je een mooie houten lambrisering aan de onderkant van de muren in de woonkamer? Dit kan je heel leuk combineren met behang aan de bovenkant van de muren. Dit kan je heel mooi zien in onderstaand interieur, waar de muren voor de helft bedekt zijn met wit geverfde houten lambrisering, terwijl het bovenste gedeelte bekleed is met mooi botanisch behang.

behang lambrisering woonkamer

10. Wolkenbehang

Een woonkamer met een luchtige sfeer? In onderstaande woonkamer is dat heel letterlijk genomen. De muren zijn daar namelijk bekleed met super leuk behang met een wolkenprint. Ook hier is het behang gecombineerd met prachtige lambrisering, die de woonkamer een karakteristieke uitstraling geeft. De lichte houten vloer, het vloerkleed en de zachte kleuren van de kussens op de bank staan er super mooi bij.

woonkamer wolkenbehang

Bekijk ook:
Creëer een luxe interieur met behang
15x Behang in de hal
Behang in verschillende interieurstijlen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.