Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

behang-klassiek-interieur-3
Wooninspiratie

Behang in verschillende interieurstijlen


Een interieur haalt zijn sfeer uit kleuren, materialen, meubels en de basis van de ruimte. Hoe je de basis inricht is geheel afhankelijk van de interieurstijl die je mooi vindt. Toch kan de basis na verloop van tijd saai worden waardoor het even een kleine oppepper nodig heeft. Een leuke manier om het interieur een boost te geven is door voor behang te kiezen. Behang is gemakkelijk aan te brengen, over de meeste behangsoorten kan je heen schilderen (indien je het zat bent) en het is een goedkope oplossing.

Behang in een klassiek interieur

Een klassiek interieur is een perfecte stijl om te experimenteren met behangsoorten. Denk bijvoorbeeld eens aan grote klassieke patronen, bloemen behang, barokke elementen op het behang en mooie diepe kleuren. Het bloemen behang is één van de populaire trends van het moment waardoor je het ook in moderne interieurs ziet terugkomen. Zoals bijvoorbeeld grootse afbeeldingen van bloemen op een wand als eyecatcher in het interieur.

behang-klassiek-interieur-2

behang-klassiek-interieur-3

behang-klassiek-interieur

Behang in een Scandinavisch interieur

Een Scandinavisch interieur kenmerkt zich door het vele licht, de witte basis en de pastel tinten. Als behang wordt er daarom vaak gekozen voor een lichte kleur behang met eventueel een patroon of print. Een grafisch behang is bijvoorbeeld ook een mooie manier om een ruimte meer pit te geven!

behang-scandinavisch-interieur-2

behang-scandinavisch-interieur-2

Behang in een industrieel interieur

Een industrieel interieur vraagt om robuuste materialen, stoere vormen en donkere kleuren gecombineerd met licht. Als behang denken wij daarom meteen aan een sloophout behang of een steen behang (eindelijk een bakstenen muur in het interieur!).

Behang industrieel interieur

Behang industrieel interieur

Behang industrieel interieur

Behang in een zwart wit interieur

Het zwart wit interieur is niet meer weg te denken op het moment. Gelukkig is deze interieur stijl heel goed aan te vullen met een behangsoort. Er zijn talloze behangetjes verkrijgbaar in het zwart wit. Van mooie zwart wit afbeeldingen, patronen tot prints.

behang-zwart-wit-interieur

behang-zwart-wit-interieur

behang-zwart-wit-interieur

Behang in een landelijk interieur

Ben jij een liefhebber van een landelijke interieur stijl en kan jouw interieur wel iets nieuws gebruiken? Dan hebben wij een super leuk behangetje voor jou! Wat dacht je van een Oud Hollands behang met Delftsblauwe tekeningen? Of een mooi ruit, bloemenprint of een inspirerend landleven op de wand? Allemaal landelijke behangsoorten voor liefhebbers van de landelijke stijl.

Behang in een landelijk interieur

Behang in een landelijk interieur

Behang in een landelijk interieur

Behang in een vintage interieur

Tenslotte mag het vintage interieur natuurlijk ook niet ontbreken. Als we denken aan een vintage interieur kunnen we het ook wel retro noemen. Zodra je op zoek gaat naar een retro behang zal je zien dat er veel verkrijgbaar is. Zoals bijvoorbeeld een behang met patronen in vrolijke kleuren, grafische vormen, kleuren zoals oranje, groen en geel of bloemen patronen. Allemaal vormen en kleuren die weer helemaal hip en trendy zijn!

Behang in een vintage interieur

Behang in een vintage interieur

Behang in een vintage interieur

 

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.