Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Pilea Peperomioides
Woonaccessoires

Pilea Peperomioides


Een tijdje terug heb ik het gehad over de kracht van planten in huis. Daarna heb ik laten zien hoe mooi en leuk de Eucalyptus is. Vandaag wil ik jullie een andere mooie plant laten zien, namelijk de Pilea Peperomioides, ook wel bekend als de pannenkoekenplant!

Pilea Peperomioides

Pilea Peperomioides

Pannenkoekenplant

De officiële naam van de plant, Pilea Peperomioides, is bijna niet uit te spreken. Pilea gaat nog wel, maar het is een kunst om Peperomioides goed uit te spreken. Gelukkig wordt zoals gezegd deze plant, dankzij de schattige ronde blaadjes, ook wel de pannenkoekenplant genoemd.

De Pilea Peperomioides zien we de laatste tijd steeds vaker langskomen op Instagram en Pinterest. Naast de echte plant, zie je het zelfs terugkomen in de vorm van prints en posters.

Pilea Peperomioides

Kleine schattige ronde blaadjes

Oospronkelijk komt de plant uit China, die in de twintigste eeuw door een Noorse Missionaris mee naar Noorwegen en Europa is genomen. De pannenkoekenplant is een klein schattige plantje die maximaal ongeveer 30cm hoog zal worden. Het kenmerkt zich met kleine dikek ronde blaadjes, die aan dunne steeltjes groeien van rond 10 cm lang.

Pilea Peperomioides

Verzorging

Heb je geen groene vingers of heb je gewoon niet zoveel tijd om voor de plant te zorgen? Geen probleem, want de Pilea Peperomioides is super onderhoudsvriendelijk. Je hoeft slechts één of twee keer per week water te geven, en in dat is in de winter eigenlijk al te veel. Hiernaast is het wel belangrijk dat de grond van de plant altijd licht vochtig is. Maar pas op dat je geen laagje water achter laat onderin de pot. Daar kan de plant namelijk niet tegen.

Pilea Peperomioides

Pilea Peperomioides

Pilea Peperomioides

Bron: Whiteplate.com | Littlelands.com.au | Nin66.canalblog.com | Annelibush.com | Mydeerartshop.nl | Kukkala.fi

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.