Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

binnenkijken-lichte-zonnige-woning-leuven
Binnenkijken

Binnenkijken in een lichte zonnige woning in Leuven


Ik heb veel mooie interieurontwerpen gezien die gemaakt zijn door professionele interieurontwerpers en architecten. Dat een interieur er mooi uitziet is één ding, maar ik vind het vooral heel erg bijzonder als er een idee of een visie zit achter een ontwerp. Dat is naar mijn mening de kracht van een échte goede interieurontwerper.

Vandaag gaan we binnenkijken in een hele mooie woning gelegen in het centrum van Leuven in België. Interieur- en tuin architect Studio K en architect Rob Mols kregen de opdracht om een nieuw interieurontwerp te maken, met een hele duidelijke wens van de bewoners. Een koppel met passie voor sport, reizen, en boeken.

binnenkijken-lichte-zonnige-woning-leuven

binnenkijken-lichte-zonnige-woning-leuven-2

Natuurlijk licht creëren in huis

De woning kenmerkt zich met een niveauverschil van drie meter tussen de straat en de tuin. Een ander belangrijk kenmerk was de voorgevel op het zuiden. Eén van de wensen van de bewoners was dan ook om ervoor te zorgen dat het natuurlijk licht aan de voorkant verspreid wordt door de hele woning, helemaal tot aan de aan de achterkant. Architect Rob Mols had daar een slimme oplossing voor bedacht, door een patio te creëren midden in de woning. Naast grote glazen wanden met schuifpuien aan de voorgevel en de achtergevel, is ook de patio met de daaromheen ingerichte sportruimte en leefruimte voorzien van grote glazen wanden. Hierdoor wordt de gehele ruimte voorzien van heerlijk natuurlijk zonlicht.

houten-keuken-leuven

inbouwkeuken-witte-muur

mat-zwarte-keuken-achterwand

moderne-woonkeuken-ronde-eettafel

moderne-zwevende-trap

open-boekenkast-woonkamer

slaapkamer-aan-keuken-leuven

sportruimte-in-huis

tuin-lichte-woning-leuen

Mooie materialen en kleuren

Studio K was verantwoordelijk voor zowel het interieur als het tuinontwerp. De interieurarchitecten hebben een rode lijn gecreëerd in het interieur, door het gebruik van bepaalde materialen en kleuren. Underlayment speelt daarin een belangrijke rol, die in meerdere ruimtes terugkomt in de wanden en het plafond. De nonchalante industriële uitstraling van underlayment is afgewisseld met stijlvolle chique materialen zoals het is toegepast in de mooie keuken en verschillende op maat gemaakte kasten.

slaapkamer-badkamer-combinatie-ontwerp

Er is een moderne witte badkamermeubel gemaakt, die tevens een scheidingswand vormt tussen de slaapkamer en de half open badkamer.

sfeervolle-slaapkamer-houten-vloer

Er is een intieme sfeer gecreëerd in de slaapkamer, waarbij de houten balken aan het plafond mooi gecombineerd zijn met een houten vloer en stijlvolle donkergroene muren.

mooie-half-open-badkamer-slaapkamer

De donkergroene muren lopen helemaal door tot in de half open badkamer.

Bibliotheek en leesruimte

De bewoners zijn zoals gezegd echte boekenliefhebbers. Zij hadden dus ook de wens om meerdere opbergmogelijkheden te creëren voor hun indrukwekkende schilderijen- en boekencollectie. Naast verschillende boekenkasten, is er ook een hele fijne bibliotheek en leesruimte ingericht.

bibliotheek-in-huis

maatwerk-boekenkast-bibliotheek

Fotografie: David Dumon

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.