Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

inbouwkast-slaapkamer
Inloopkast inspiratie Slaapkamer inspiratie

Inbouwkast met IKEA PAX


Bij het maken van de indeling van onze woning, hebben we voor de twee grote slaapkamers rekening gehouden met inbouwkasten. Beide slaapkamers zijn voorzien van een grote nis direct naast de deur. Vanaf het begin dachten we dat we daar maatwerk inbouwkasten zouden laten maken, maar uiteindelijk hebben we besloten om de inbouwkast te maken met de IKEA PAX kasten.

inbouwkast-deuren-leren-deurgrepen

frama-shelf-slaapkamer

verbouwing-slaapkamer

nis-inbouwkast-slaapkamer

nis-slaapkamer-voor-inbouwkast

Binnenwerk inbouwkast

Als we maatwerk inbouwkasten zouden laten maken, dan moest er naast op maat gemaakte deuren ook het binnenwerk gebouwd worden. Het binnenwerk bijvoorbeeld de achterkant van de kast in, de zijkanten, maar ook de planken, kledingroedes, lades, etc.

Afmetingen inbouwkast vs IKEA PAX kasten

We gingen aan de slag met het opmeten van de afmetingen van de nissen in de slaapkamer. De hoogte is 235cm, breedte is 155cm en de diepte is bij de grote slaapkamer 57cm en bij de kleine slaapkamer 58cm.

Toen we ter inspiratie voor het binnenwerk en inrichting van de inbouwkasten gingen afkijken bij de IKEA PAX kasten, kwamen we erachter dat de formaten van de PAX kasten sterk overeenkomen met de formaten van onze inbouwkasten. Het enige is dat de hoogte van de PAX kast 236cm was, één cm hoger dan de inbouwkasten. Na dit besproken te hebben met onze timmerman, gaf hij echter aan dat dit geen probleem hoeft te zijn. Hij kan namelijk een stuk van de PAX kast afzagen, zodat het precies in de nis past.

PAX en Komplement

Voor beide inbouwkasten hebben we twee keer de garderobekastelement van PAX (4x €50,-) genomen, die naast elkaar geplaatst zijn. Voor de inrichting hebben we de Komplement kledingroedes (4x €8,-), ladekasten met softclose (4x €25,-) en een aantal witte planken (12x €8,-) gebruikt. Voor de deuren hebben we nog wel extra softclose scharnieren gekocht (8x €14,-). Bij IKEA zijn we dus in totaal €540,- kwijt.

ikea-pax-inbouwkast-slaapkamer

inbouwkast-slaapkamer-ikea-pax

inbouwkast-maken-slaapkamer

Afwerken inbouwkast

We hebben vervolgens en tekening gemaakt van hoe we het binnenwerk en de deuren willen hebben. De spleten aan de bovenkant, de onderkant en de zijkanten van de kast, willen we mooi afgewerkt hebben. Op die manier wordt het een volwaardige inbouwkast. Een inbouwkast die we voor een groot deel gebouwd hebben met de IKEA PAX kasten.

tekening-inbouwkast

Op maat gemaakte deuren

Ook wilden we speciale deuren hebben in plaats van de standaard deuren uit de PAX collectie van IKEA. De timmerman heeft deuren voor ons gemaakt van MDF platen. De verticale lijnen zijn ook door hem erin gefreesd. Om de inbouwkast helemaal af te maken, hebben we de deuren afgewerkt met stijlvolle leren deurgrepen van Design Studio Nu.

In de zomer gaan we de deuren nog verven in een mooie kleur. We zijn er nog niet helemaal over uit welke kleur het precies gaat worden. To be continued dus…

maatwerk-deuren-ikea-pax-kast

inbouwkast-ikea-pax

bruine-leren-deurgrepen-inbouwkast

inbouwkast-deuren-leren-eurgrepen

inbouwkast-slaapkamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Mooi afgewerkte slaapkamer met op maat gemaakte kledingkast en werkplek | Inrichting-huis.com
    2 oktober 2018 at 11:00

    […] afgewerkt met stijlvolle leren deurgrepen. De kast doet me daarom een beetje denken aan onze eigen inbouwkast in onze slaapkamer, die we met de IKEA PAX kasten hebben […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.