Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

voormalige-klooster-verbouwd-modern-appartement
Binnenkijken Industrieel interieur Modern interieur

Dit voormalig klooster uit 1719 is super mooi verbouwd!


Ik ben gek op dit soort binnenkijkers. Gebouwen die ooit een andere functie hadden en volledig verbouwd zijn tot een woning. We kijken vandaag binnen in een voormalige Klooster uit 1719 in de Slowaakse stad Trnava. Architect Peter Jurkovič van architectenbureau JRKVC heeft er een modern droomappartement van gecreëerd met een woonoppervlak van 100m2.

voormalige-klooster-verbouwd-modern-appartement

moderne-zwarte-keuken-kookeiland

Om het ideale appartement te realiseren voor een jong stel zonder kinderen, zijn er heel veel elementen verwijderd. Muren, deuren, verlaagde plafonds, noem maar op. Hierdoor zijn er ook prachtige originele elementen tevoorschijn gekomen zoals de stoere bakstenen muren het originele houten balkenplafond. In de leefruimte waar de woonkamer en de open keuken zijn ingericht, heb je hierdoor een enorm hoog plafond van maar liefst 3.6 meter.

Speelse indeling

De architecten hebben een speelse en unieke indeling gemaakt, die ook nog eens erg flexibel is. Het is nu ingericht als een eenkamerappartement met een inloopkast en werkkamer, die in de toekomst erg eenvoudig ingericht kan worden als een kinderkamer.

Praktische indeling plattegrond

Verbogen deur in boekenkast

Tussen de woonkamer en de slaapkamer is een grote op maat gemaakte open boekenkast gebouwd. In eerste instantie lijkt dit op een normale boekenkast, maar in de kast is een verborgen deur verwerkt, die toegang biedt tot de slaapkamer.

verborgen-deur-kast

verborgen-deur-kast-woonkamer

verborgen-deur-boekenkast

verborgen-deur-boekenkast-woonkamer

Naast een leuke en praktische indeling, is ook het interieur erg stijlvol ingericht. Het houten balkenplafond is afgewisseld met strakke plafonds, strakke muren en wit geschilderde bakstenen muren.

Woonkamer en open keuken

In de leefruimte loopt de stijlvolle vloer bestaande uit vintage patroontegels in de hal over op de chique visgraat houten vloer in de woonkamer en open keuken. Er is gekozen om de strakke zwarte keuken een prominente plek te geven in deze ruimte met zowel een vaste keukenwand als een kookeiland. Het kookeiland gebruikt als scheidingswand tussen de keuken en het zitgedeelte in de woonkamer.

zithoek-ronde-eettafel-kachel

visgraat-vloer-houten-plafond

open-keuken-kookeiland

overloop-tegels-visgraat-vloer

moderne-keuken-loft

maatwerk-open-boekenkast-woonkamer

De eethoek is ingericht bij de mooie zwarte kachel, met een bescheiden ronde witte eettafel en een aantal bruine leren eetkamerstoelen.

Minimalistische slaapkamer, inloopkast en badkamer

De slaapkamer is minimalistisch en strak ingericht. Strakke witte wanden zijn gecombineerd met een zachte tapijtvloer en grote kledingkasten. Daar heb je bovendien ook toegang tot de badkamer en de inloopkast.

minimalistische-witte-badkamer

minimalistische-loft-slaapkamer

kastenwand-slaapkamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.