Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

strakke-kleine-stadstuin
Tuin inspiratie

Inspiratie voor onze kleine stadstuin


De verbouwing van ons huis intern is inmiddels voor 99% afgerond. Hier en daar moeten nog wat dingen afgerond worden, en we wachten ook nog op de op maat gemaakte TV meubel die doorloopt naar de bank aan de eettafel. Ondertussen zijn we ook aan het nadenken over onze tuin. De buitenruimte moet sowieso nog door de aannemer gedaan worden. Het schilderwerk van de kozijnen, de balkonreling moet gerestaureerd worden en het balkon wordt ook nog voorzien van nieuwe houten vlonders. De rest van de tuin moeten we zelf doen. Althans, dat gaan we door een hovenier laten doen. Hopelijk is de tuin op tijd klaar voor het voorjaar!

strakke-kleine-stadstuin

grote-loungebank-stadstuin

Slaapkamer en woonkamer aan de tuin

Middels de openslaande deuren hebben we vanuit de woonkamer toegang tot de tuin. Je komt eerst terecht op het balkon, wat een beetje lijkt op een veranda, en via een trap kom je terecht in de lager liggende tuin. Ook vanuit de slaapkamer beneden in de souterrain hebben we middels openslaande deuren tot diezelfde tuin. Daar kom je eerst terecht in de betonbak, die ook voorzien wordt van houten vlonders. Via een klein opstapje kan je zo vanuit de slaapkamer de tuin inlopen. Ideaal!

kleine-stadstuin-betonbak-balkon-trap

Strakke tuin met grote tegels

We hebben een typische stadstuin. Een klein maar fijne tuin van ongeveer 30m2. Op dit moment ziet het er niet uit, maar het kan wel erg leuk worden. Uiteraard hebben we volop tuininspiratie opgedaan en weten we gelukkig ook wat we ongeveer willen hebben. Omdat het een kleine tuin is, gaan we het simpel en strak houden. We hebben beiden geen groene vingers, dus zijn we van plan om de gehele tuin te bestraten met tegels. Het liefst grote strakke donkergrijze tegels van 60x60cm. Hierdoor zal de tuin optisch wat groter lijken.

kleine-stadstuin-maatwerk-bank

Kleine patiotuin

Kleine-tuin-11

kleine-stadstuin-inspiratie

Schuttingen

Rondom de tuin moeten nieuwe schuttingen komen. Aanvankelijk wilden we stoere zwarte schuttingen hebben, maar omdat de tegels als donkergrijs zijn, zouden houten schuttingen een mooier en warmer contrast bieden. In de achterste schutting willen we een deur maken, zodat de kinderen toegang kunnen hebben op het grote speelplein van de school aan onze tuin. Een super fijne plek waar de kinderen veilig kunnen spelen.

kleine-stadstuin-zwarte-schutting

De tuin heeft een ligging op het zuiden. We hebben dus heel de dag zon. Om daar volop van te kunnen genieten, willen we een grote loungebank laten maken met grote comfortabele maatkussens.

grote-loungebank-stadstuin

houten-bank-opbergruimte-kleine-stadstuin

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Onze kleine onderhoudsvriendelijke stadstuin! | Inrichting-huis.com
    4 januari 2018 at 11:00

    […] jaar februari heb ik geschreven over wat we van plan waren met onze kleine stadstuin. De wens was om de tuin vóór de zomer gereed te hebben, zodat we er in de zomer van konden […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.