Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

eclectisch-interieur-woonkamer
Klassiek interieur Vintage interieur Woonkamer inspiratie

Woonkamer met een eclectisch interieur en een zwart plafond


Een eclectisch interieur is eigenlijk een mooie omschrijving van een mix van verschillende interieurstijlen. Dat kan je goed zien in de woonkamer waar we vandaag een kijkje in gaan nemen. Een Scandinavische woonkamer die ingericht is met een stijl die eigenlijk non-scandinavisch is. Mooi en stijlvol is het natuurlijk wél, dankzij interieurontwerper Max Samun!

woonkamer-eclectisch-interieur-en-zwart-plafond

Het is niet een hele grote woonkamer, maar door het enorme hoge plafond is het wel lekker ruimtelijk. Er is bovendien gekozen om de kleine keuken erbij te betrekken door een open keuken te maken. Hierdoor is de gehele leefruimte een stuk ruimer geworden.

open-keuken-eclectische-woonkamer

keuken-wandplanken-zwart

Zwart plafond en grijze muren

Zoals gezegd is de woonkamer non-scandinavisch ingericht. Het begint al bij het zwarte plafond. Het plafond is volledig zwart geschilderd, zelfs inclusief de originele sierlijke ornamenten. Ook de muren hebben een donkere kleur gekregen, namelijk donkergrijs. Deze zijn afgewisseld met het stukje stoere bakstenen muur en de wit betegelde keuken achterwand.

grote-plant-vensterbank

eclectisch-interieur-woonkamer

Eclectisch mix van modern, vintage en klassiek

En daar waar je vaak een lichte houten vloer tegenkomt in Scandinavische interieurs, vind je hier een chique donkere visgraat houten vloer. Een eclectisch interieur is dus een mix van meerdere stijlen. Hier is er gekozen voor een eclectische mix van vintage, klassiek en modern.

zwart-plafond-kroonluchter

vintage-hanglampen-boven-eettafel

De moderne kant vind je vooral terug in de strakke moderne witte keuken. De klassieke sfeer komt terug in de ornamenten, de karakteristieke raam- en deurposten, de visgraat houten vloer, maar bijvoorbeeld ook in de glazen salontafel en de prachtige kristallen kroonluchter daarboven. En vind je in deze woonkamer ook vintage elementen in de vorm van de leren fauteuils, de vintage dressoir bij de bakstenen muur, de vintage hanglampen en de stoffen vintage bank.

Zwart wit foto’s

Naast de vintage en klassieke meubels, spelen zwart wit foto’s ook een belangrijke rol in deze eclectische woonkamer. Boven de bank zijn bijvoorbeeld twee prachtige zwart wit foto’s opgehangen, maar daarnaast is ook de muur tussen de twee grote ramen volledig bekleed met een collage van meerdere zwart wit foto’s.

zwart-wit-fotos-boven-bank

fotocollage-zwart-wit-fotos

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.