Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

eettafel in keuken
Binnenkijken

Indrukwekkende verbouwing van een loft appartement van 100m2


Na bijna tien jaar in een loft van 100m2 met één slaapkamer en één badkamer, gelegen in het Pearl District in het centrum van Portland, gewoond te hebben, was Pam Williams toe om te verhuizen. Pam is een gepensioneerde directeur van de openbare bibliotheek en weduwe die vrijwilligerswerk deed in het Portland Art Museum en Portland Centre Stage in The Armory. Ze overwoog een nieuw huis te kopen, maar na een bezoek aan het volledig verbouwd appartement in hetzelfde complex van haar buurman, realiseerde ze zich dat een renovatie misschien de betere oplossing zou zijn. Op die manier kon ze blijven in haar favoriete buurt.

eettafel in keuken

Schone lei

Pam nam contact op met Jessica Helgerson Interior Design (JHID), het in Portland gevestigde ontwerpbureau dat ook het interieurontwerp had gerealiseerd voor haar buurman. Het bleek een match made in heaven. De briefing voor het nieuwe interieur werd omschreven met de woorden sereen, minimalistisch, flexibel, ruim en inventief. Voor de rest kregen de ontwerpers alle vrijheid om er wat moois van te maken. Ze wilde wel beginnen met een complete schone lei, en gaf zelfs bijna al haar oude meubels weg, zodat het ontwerpbureau helemaal opnieuw mocht beginnen.

‘We hebben een omgeving ontworpen die zowel sereen als stimulerend is – een plek waar onze klant levendige boekenclubbijeenkomsten kan organiseren of gewoon zelf kan genieten van een leuke film.’ Aldus senior designer Mira Eng-Goetz.

Zacht, kalm en gezellig interieur

Het team van Helgerson had iets moois voor ogen. Ze wilden iets zachts, kalm en gezellig creëren, met een modern en jeugdig gevoel. Het moest een gastvrije cocoon worden voor haar om in te leven. Er waren een paar strategische verschuivingen nodig in de indeling. De gootsteen werd bijvoorbeeld van een binnenmuur naar een raam verplaatst. Wie houdt er immers niet van om een ​​uitzicht te hebben tijdens het afwassen? Daarnaast werd ook het zoldergedeelte verlaagd, zodat er een klein kantoortje ingericht kon worden. Door deze aanpassingen voelt de ruimte veel meer verbonden met de rest van het appartement.

betonnen vloer in keuken

De keuken is voorzien van gebleekte rode eiken opbergkasten op maat gemaakt door L&Z Specialties, Inc. De eettafel is van Areti, gecombineerd met Eero Saarinen Tulip stoelen, en een mooie opvallende mobiel van Gam Fratesi boven de tafel.

Warme gedempte kleuren

Het team werkte met een sterk samengesteld en ingetogen materiaalpalet van warme, gedempte kleuren zoals gebroken wit, lichtgrijs en lichtroze. Zo zijn de originele stoere betonvloer, de betonnen en bakstenen muren gecombineerd met het mooie gebrokn witte ‘Balboa Mist’ van Benjamin Moore. Deze stijlvolle tint is als een rode draad door het interieur gebruikt, van de muurkleuren tot de gezellige op maat gemaakte bank in de woonkamer. Alles is zacht, warm en neutraal.

betonnen wastafel keuken

De gebogen kozijn is op maat gemaakt om perfect in het keukenraam te passen. De koperen kraan is van Waterworks. De betonnen gootsteen en het aanrecht zijn beide op maat gemaakt en in Oregon vervaardigd door Cement Elegance.

Maatwerk

Om ervoor te zorgen dat het interieur er netjes en sereen eruit te laten zien, is er veel verborgen opslagruimte gecreëerd. De ontwerpers hebben bovendien veel op maat gemaakte en ingebouwde meubels ontworpen en gebouwd, zoals de bank met grote opberglades aan de onderkant. Het strakke maatwerk vormt een heel mooi contrast met de bestaande structurele elementen, zoals het ruw gezaagde houten plafond, de bakstenen muren en betonvloer, die eerder waren verborgen door zwevende bamboevloeren.

nisjes muur keuken

Ingebouwde betegelde nissen tonen werk van keramische kunstenaars Kati Von Lehman en Ank Ceramics.

op maat gemaakte hoekbank woonkamer

Als voormalig bibliothecaris en echte boekenliefhebber hield Pam van het idee om haar boeken in de woonkamer op te bergen. In het begin was de ingebouwde rekken meer open, maar de zichtbare boeken zorgden voor te veel visuele rommel, dus zijn er kastdeuren toegevoegd.

industriële woonkamer loft

Het neon squiggle light is een stuk dat Pamal vele jaren in bezit had. Uedereen in het JHID team was vastbesloten om het op de oorspronkelijke locatie te houden. Het voegt zich bij een sfeervol schilderij van kunstenaar Jocelyn Rahm. Een Douglas en Bec vloerlamp staat achter gebogen rotan fauteuils van Nigel Coates, en een ronde salontafel van Master Furniture Makers rondt de ruimte af.

maatwerk kast bank

De woonkamer is voorzien van een ingebouwde bank met laden voor extra opslag, op maat gemaakt door Trio Upholstery. De gebleekte rode eiken opbergkasten zijn door L&Z Specialties, Inc. gemaakt om bij de keukenkasten te passen. De wandkandelaar is van Serge Mouille.

op maat gemaakte bank met opbergruimte

The cozy room is een intieme ruimte voor het lezen, het schrijven van brieven (iets wat Pam heel graag doet) en het bekijken van films. De ontwerpers hebben de plafondhoogte verlaagd en de vloer in één stap verhoogd om de kamer een andere schaal te geven dan de rest van het appartement. ‘Wanneer je in the Cozy room bevindt, voel je je geknuffeld door de interieurarchitectuur, terwijl je nog steeds verbonden bent met de openbare ruimtes waarop het zo duidelijk uitkijkt’, zegt Eng-Goetz.

strakke inbouwkast lichtgrijs

witte mozaïek tegeltjes badkamer

De Japanse porseleinen tegels werden gelegd in een rooster dat overeenkomt met elk element in de badkamer. De wastafel in de badkamer is bijvoorbeeld uitgelijnd met de aangrenzende voeglijnen, net als de onderliggende kastdeuren.

zachte slaapkamer kleuren

‘We hebben de slaapkamerwanden verhoogd om aan het plafond te voldoen en hebben ingebouwde opslag ontworpen die echt is afgestemd op de behoeften van onze klant’, zegt Eng-Goetz. ‘Bovendien hebben we een gestoffeerde lambrisering ontworpen die een gevoel van privacy en visuele intrige toevoegt, omdat het in wezen een grote, viltcollage is.

betonvloer badkamer

industriële slaapkamer kleuren

De slaapkamer draait om slimme opslag en privacy.

Bron: Jhinteriordesign.com | Fotografie: Aaron Leitz – Aaronleitz.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.