Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Architect verbouwt landelijke boerderij voor zijn ouders
Binnenkijken Landelijk interieur Modern interieur

Architect verbouwt landelijke boerderij voor zijn ouders


MA House is een vervallen boerderij gelegen is een schilderachtig deel van Zuidoost-Frankrijk met wijngaarden, lavendelvelden en schilderachtige dorpjes. Het is de boerderij van de ouders van architect Timothee Mercier of Studio XM. Zij hadden het het stuk grond in 2001 gekocht, maar slaagden ze er niet in om de bouwvergunning te krijgen om de vervallen structuur van het huis te veranderen, dus besloten ze een pand te bouwen op een naburige beboste heuvel. Pas na 15 jaar stemde de gemeente in dat het verbouwd kon worden. Natuurlijk bestaat er geen beter persoon die dit kon doen dan hun eigen zoon.

Met respect voor de esthetische beperkingen en wensen werd het huis ontworpen als een intiem toevluchtsoord begraven in de heuvels – een die de locatie en de architecturale geschiedenis van de regio zou respecteren. Zo zijn de originele verhoudingen hetzelfde gebleven en zijn de originele stenen in tact gehouden.

Meer dan een eenvoudige reconstructie, werd dit huis voorgesteld als een vernieuwing, met de nadruk op de eigenaardigheden van het huis en het verlenen van stem aan zorgvuldig vakmanschap.

woonboerderij inspiratie frankrijk

Lichte kleuren en natuurlijke materialen

De originele gevel van de boerderij heeft een prachtige landelijke rustieke uitstraling, maar het interieur ziet er heel anders uit. En dat maakt dit project zo mooi en zo bijzonder.

Het interieur kenmerkt zich met fijne lichte kleuren en natuurlijke materialen, die door heel de woning gebruikt zijn. De originele stenen muren zijn wit geverfd en mooi afgewisseld met strakke witte muren. Deze afwisseling is gecombineerd met een strakke naadloze vloer. Om meer warmte en sfeer te creëren in het interieur, zijn er natuurlijke materialen gebruikt. Denk aan de houten tafels, de rotan stoelen en het grote jute vloerkleed in de woonkamer.

licht interieur natuurlijke materialen

Maatwerk meubels

Daarnaast vind je ook heel veel prachtige eikenhouten meubels die volledig op maat zijn gemaakt. Het hoofdbord in de slaapkamer bijvoorbeeld of de grote op maat gemaakte dressoir die over de hele breedte van de woonkamer loopt.

grote boomstam eettafel

vaste bank woonkamer

En de keuken is ook een pareltje, bestaande uit super mooie lage eikenhouten kasten, afgewerkt met een grijsblauwe kalksteen aanrecht.

lage houten keukenkasten

witte stenen keuken achterwand

In de woonkamer is een strakke vaste bank op maat gemaakt, die naadloos overloopt op de mooie strakke trap naar de bovenverdieping. Ook boven is dezelfde stijl doorgevoerd, met onder andere op maat gemaakte eikenhouten inbouwkasten, bureau’s, badkamermeubel en een bad dat gemaakt is met Hinoki-cipres – een houtsoort die oorspronkelijk uit Japan komt. De gouden details, die terugkomen in de kranen, de douche en de designradiator, passen er super mooi bij.

slaapkamer lichte kleuren houten balken

op maat gemaakt houten bureau

houten hoofdbord bed

houten deuren inbouwkast

houten bad lichte badkamer

Wat boven erg mooi is, is het hoge plafond, bekleed met wit geverfde houten planken en balken. Dit zit er niet alleen erg mooi uit, maar het geeft de hele verdieping heel veel karakter.

stalen trapbalustrade

Fotografie: Simone Bossi

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.