Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Slaapkamer inspiratie

10x Grote kledingkast in de slaapkamer


Wil jij graag een grote kledingkast in de slaapkamer hebben? Goed idee, want aan opbergruimte kan je nooit genoeg hebben. Dat geldt voor een grote slaapkamer, maar vooral ook voor een kleine slaapkamer. Wil jij ook een grote kledingkast in jouw slaapkamer? Laat je inspireren door de leukste inspiratie voorbeelden!

Wat voor soort kledingkast het beste in jouw slaapkamer past, hangt echter af van de ruimte. Als je bijvoorbeeld genoeg ruimte hebt, dan kan je gerust een grote kledingkast nemen met normale kastdeuren. Heb je een kleine slaapkamer, dan kan het een goed idee zijn om voor een grote kledingkast met schuifdeuren te gaan. Daarnaast kan het ook een uitdaging zijn om te bepalen waar de kledingkast komt te staan. Vaak is dit aan de zijkant van het bed, maar in sommige slaapkamers komt het beter uit als de kledingkast tegen de muur tegenover het bed wordt geplaatst. Ben jij er nog niet helemaal over uit? Wij hebben de mooiste inspiratie voorbeelden voor je op een rijtje gezet met verschillende leuke slaapkamers met een grote kledingkast. Kijk snel verder!

1. Industriële kledingkast

Deze super mooie slaapkamer is lekker ruim, en biedt dan ook genoeg plek voor een grote kledingkast. Een lichte houten vloer is gecombineerd met strakke witte muren en witte gordijnen. Onder het moderne grijze bed vind je een groot vloerkleed met een kleurrijk geometrisch patroon. En tegenover het bed is een stoere kledingkast geplaatst. De kastpanelen zijn van hout, die gecombineerd zijn met zwarte omlijstingen die de kledingkast een stoer industrieel tintje geven.

grote industriele kledingkast in slaapkamer

2. Grote kledingkast rondom hoofdbord

Deze super mooie slaapkamer is ontworpen door de ontwerpers van Studo Daytrip in Londen. Het ‘Powerscroft Road’ omvat de renovatie van een Victoriaans herenhuis in Clapton, in Oost-Londen. Dit is de master bedroom, die ingericht is met een luxe badkamer ensuite, gescheiden door een prachtige luxe glazen deur met taupe gekleurde kozijnen en deurposten. Ook in rest van de slaapkamer heeft deze kleur de hoofdrol gekregen, die voor een rustgevende sereniteit zorgt. Het bed heeft een gestoffeerd hoofdbord, maar de echte blikvanger wordt gevormd door de grote kledingkast die tegen de muur is gebouwd rondom het hoofdbord. Dit betekent dat er zowel wandkasten als grote kasten naast het bed zijn gerealiseerd. Klik hier voor de volledige binnenkijker.

grote kledingkast rondom hoofdbord in slaapkamer

3. Grote kledingkast over de hele breedte van de muur

Deze zolderslaapkamer is onderdeel van een heel bijzonder appartement uit het Zweedse Göteborg, dat in 2017 volledig was gerenoveerd. Het waren voorheen twee appartementen, maar de bewoners besloten het samen te voegen tot één groot appartement. Deze slaapkamer werd ingericht op de bovenste verdieping. De grote brede houten vloerdelen zien er geweldig uit, vooral in combinatie met de bijzondere gele muur en de met betonstuc afgewerkte open haard. Naast de ingang van de badkamer, tegen de muur tegenover het bed, is een grote op maat gemaakte kledingkast gemaakt, die over de hele breedte van de muur loopt. Klik hier voor de volledige binnenkijker.

grote kledingkast over hele breedte van muur slaapkamer

grote kledingkast over hele breedte van muur slaapkamer

4. Grote kledingkast in kleine slaapkamer

Dit is de slaapkamer van een klein studio appartement uit Linnéstaden met een woonoppervlakte van slechts 36m2. In de afgelopen twee jaar is het appartement zeer zorgvuldig gerenoveerd. Het woongedeelte is opgedeeld in een half open slaapkamer en woonkamer, gescheiden door een strakke witte scheidingswand. De slaapkamer is net breed genoeg voor het bed, en net lang genoeg om er een grote kledingkast te plaatsen. De kledingkast is voorzien van spiegel schuifdeuren, waardoor er meer ruimtelijkheid is gecreëerd in de slaapkamer, maar je hebt dus ook minder ruimte nodig om de kledingkast open en dicht te doen.

grote kledingkast in kleine slaapkamer

grote kledingkast spiegel schuifdeuren-in-kleine-slaapkamer

5. Grote inbouwkast in kleine slaapkamer

Dit is de super leuke en frisse slaapkamer van een tweekamerappartement uit Zweden. Een natuurlijke lichte houten vloer is gecombineerd met stijlvolle groene muren. Naast een kleine wandkast tegenover het bed, vind je aan de linkerkant ook een grote kledingkast – een grote inbouwkast die in de nis is ingebouwd. Hoewel er in principe ruimte is voor normale deuren, is er gekozen voor schuifdeuren die begeleid worden door rails aan zowel de vloer als het plafond. Het bed heeft een stijlvol hoog hoofdbord, met aan elk kant van het bed een zwevend nachtkastje.

grote kledingkast in nis slaapkamer schuifdeuren

grote kledingkast in nis slaapkamer schuifdeuren

6. Grote kledingkast in kleine slaapkamer

Is het mogelijk om een ​​meer dromerige slaapkamer te vinden dan onderstaande slaapkamer? Hier is het stil en harmonieus; de muren zijn geschilderd in de kleur “Pale Linden” van Jotun en de vloer voelt zacht aan de voeten. Het bed is prachtig aangekleed met bedlinnen, inclusief het hoofdbord. Aan beide kanten van het bed is een chique nachtkastje geplaatst met een marmeren blad. En aan de muur naast de deur is een grote kledingkast geplaatst, geverfd in dezelfde mooie groene kleurtint als de muren.

grote mintgroene kledingkast in slaapkamer

grote mintgroene kledingkast in slaapkamer

7. Grote open kledingkast

Daar waar in de slaapkamer gekozen is voor witte muren, hebben de bewoners van dit appartement voor grijze muren gekozen in de slaapkamer. Hierdoor heeft het meteen een meer moderne look gekregen. De grote muur tegenover het bed is ingericht met evenals donkergrijze lage kasten, die als een soort dressoir worden gebruikt. Daarboven vind je de TV aan de muur als onderdeel van de collage met lijsten. De kledingkast is naast de deur geplaatst – een grote open kledingkast met open vakken aan de rechterkant, en een grote open vak met kledingroede aan de linkerkant. Klik hier voor de gehele binnenkijker.

grote open kledingkast in slaapkamer

zwevende kasten slaapkamer

8. Grote kledingkast én kledingrek

Een grote kledingkast biedt voor opbergruimte voor kleding en accessoires, maar soms is het ook handig om een kledingrek in de slaapkamer te hebben. Daar kan je bijvoorbeeld kledingstukken ophangen die je vaak draagt. Het kan er bovendien super leuk uitzien. Deze slaapkamer is daar een mooi voorbeeld van, waar niet alleen een grote kledingkast is geplaatst tegenover het bed, maar ook een kledingrek heeft naast het bed. Daar is zelfs een soort kledinghoekje ingericht met een vloerkleed, stoel, gestoffeerd bankje en een grote spiegel. Klik hier voor de hele binnenkijker.

grote kledingkast tegenover bed slaapkamer

kledingrek in slaapkamer naast bed

9. Grote kledingkast met gordijnen als deur

Gordijnen zijn één van de meest gebruike vormen van raamdecoratie, maar je kunt het ook op andere manieren gebruiken in huis. Zo zou je gordijnen kunnen ophangen tussen twee gedeeltes in een ruimte en het als een soort gordijnen scheidingswand gebruiken. In onderstaande super leuke slaapkamer met prachtige blauwe muren zijn gordijnen als een soort deur gebruikt voor de grote kledingkast tegenover het bed. De kledingkast is ingericht met een modulair kastsysteem, inclusief kledingroedes, open planken en laden. Klik hier voor meer foto’s.

grote kledingkast in slaapkamer gordijnen als deur

10. Grote underlayment kledingkast

Dit is de stoere slaapkamer van Finse muziekproducer Hank Solo, die in een stoer industrieel appartement woont. In de slaapkamer zijn de strakke witte muren gecombineerd met een betonlook muur achter het bed. De muur tegenover het bed is ingericht met een grote underlayment kledingkast die tot het plafond op maat is gemaakt. En ook hier vind je naast de kledingkast een handige kledingrek. Klik hier voor de hele binnenkijker.

grote underlayment kledingkast in slaapkamer

betonlook muur in slaapkamer achter bed

Bekijk ook:
10x Zwevende kledingkast inspiratie
10x Inbouwkast in slaapkamer
Inbouwkast in schuine wand

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.