Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

warme pvc vloer landelijk
Wooninspiratie

Nieuwe vloer kopen? Denk eens aan pvc


Ga je verbouwen en is ook de vloer aan vervanging toe? Het nemen van de juiste beslissing kan hier lastig zijn. Bij het maken van de juiste keuze is het belangrijk dat je je laat inspireren en de juiste informatie opzoekt. Je hebt tenslotte vele opties als het aankomt op de vloer. Denk aan de vele vloertypes, merken en motieven. Denk bij zo’n vloer aan pvc. Deze vloeren zijn oersterk en hebben dezelfde prachtige uitstraling als hout.

Waar moet u op letten voordat u een nieuwe pvc vloer koopt?

De vloer is misschien wel de basis van het interieur. Zorg er daarom voor dat je de tijd neemt om hier een keuze in te maken. Hoewel er veel goede opties voor vloeren zijn, is het belangrijk om te weten wat het beste is voor jouw woning. Een zeer populaire vorm van vloerbedekking zijn de pvc vloeren.

Binnen de categorie pvc heb je een uitgebreide keuzemogelijkheid. Kies je bijvoorbeeld voor lange of juist korte planken? En kies je voor breed of smal? Bovendien kan hier gekozen worden voor een tegel- of houtlook vloer. Het is dus maar net waar je naar zoekt en wat je mooi vindt. Hieronder volgen een aantal tips bij het kiezen van de beste pvc vloer voor jouw kamer.

donkere houtlook pvc vloer woonkamer

Indeling van de ruimte

Het eerste punt waar je op moet letten is in welke ruimte je de vloer wilt plaatsen. De grootte, indeling en vorm spelen een belangrijke rol bij het maken van de juiste keuze. Net als de manier waarop de kamer verlicht wordt. Vloeren werken in dit opzicht namelijk op dezelfde manier als wandbekleding en verf.

Lichte kleuren geven kleine kamers een ruimtelijker gevoel, terwijl donkere accenten indien nodig voor warmte zorgen. Met pvc vloeren kun je veel kanten op. Deze zijn beschikbaar in allerlei kleuren en soorten. Dankzij de variatie in motief is voor ieder interieur een geschikte vloer te vinden.

nieuwe vloer pvc woonkamer

Vochtigheidsgraad van de kamer

Ben je op zoek naar vloerbedekking in een vochtige kamer zoals de badkamer? Dan is pvc niet zo geschikt. Dit omdat pvc niet volledig waterdicht te maken is. Maar niet getreurd! Want ook voor de badkamer zijn er voldoende alternatieven. In een vochtige ruimte als de douche komen tegels of waterbestendige vinyl vloeren beter tot hun recht.

betonlook pvc vloer badkamer

De juiste stijl bij jouw inrichting

Het kiezen van de juiste stijl van vloerbedekking voor de woning is grotendeels een kwestie van persoonlijke keuze. Zorg er echter voor dat het past bij de rest van de inrichting. Vaak leidt dit er al toe dat bepaalde kleuren en motieven af vallen. Ga hier niet zomaar uit van een vloer die je ergens anders hebt zien liggen terwijl de inrichting totaal anders is. Dat een vloer in de meubelwinkel mooi tot zijn recht komt, betekent tenslotte niet dat dit ook het geval is als jouw meubels staan. Neem dit mee in je overweging. Twijfel je of het bij jou in huis past? Vaak kun je bij een woonwinkel stalen aanvragen. Doe dit dus vooral!

Praktisch gebruik van de vloer

Een andere belangrijke overweging is de bruikbaarheid van de vloer. Wordt er veel op gelopen, zoals in een hal, of wordt de kamer slechts af en toe gebruikt? Misschien een logeerkamer, bijvoorbeeld? Een groot voordeel van de pvc vloer is dat deze hoogwaardig en sterk is. Daarnaast kunnen ze tegen een stootje, waardoor ze lang mooi en netjes blijven. Ga jij een nieuwe vloer kopen? PVC past behalve vochtige ruimtes in iedere kamer!

lichte houtlook pvc vloer

PVC vloer en vloerverwarming

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor vloerverwarming bij het plaatsen van een nieuwe vloer. Tijdens de koude dagen heb je ‘s avonds toch lekkere warme voeten. Een voordeel van pvc vloeren is dat deze goed samengaan met elektrische vloerverwarming. De dunne vloer zorgt voor een goede geleiding van warmte. Voor welke stijl kies jij?

Bekijk ook:
PVC en parket, hoeveel verschillen ze nu werkelijk?
PVC vloer in de badkamer
PVC vloer of vinyl vloer?
PVC vloer als alternatief van de houten vloer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.