Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Slaapkamer betonstuc muur
Binnenkijken Industrieel interieur Scandinavisch interieur

Het lichte appartment van Finse muziekproducer Hank Solo


Finse interieurontwerpster Laura Seppänen heeft dit super mooie appartement ontworpen, gelegen in het centrum van Helsinki, in de hippe wijk Kallio. Het is het appartement van de innovatieve, muzikale muziekcomponist/producer Hank Solo. Het bijzonder is dat het interieurontwerp geïnspireerd is door zijn bestaande werk. Tegelijkertijd moest het ook een plek worden waar de creatieveling geïnspireerd wordt voor zijn nieuwe werk. Benieuwd geworden? Kijk snel verder!

Lichte hal

Één van de elementen die dit appartement zo fijn maakt, is dat het een super licht appartement is. Het is slechts 72m2, maar dankzij de fantastische lichtinval voelt het appartement heerlijk ruimtelijk aan. Uiteraard spelen de hoge plafonds hierin ook een hele belangrijke rol.

New York stijl interieur

Met het idee van een industriële en luxueuze, maar tóch gezellige hotelkamer in New York stijl, benaderde de ontwerper het interieur met een lichte maar toch stoere hand, waarbij het algemene ethos van het ontwerp werd gecombineerd met eenvoudige fundamenten, die een sterke aantrekkingskracht hebben. Een licht kleurenpalet waarbij hele veel gebruik is gemaakt van witte en lichtgrijze oppervlaktes met subtiele zwarte accenten en een mix van natuurlijke kleuren en texturen zoals hout en baksteen, vormen de basis in dit appartement.

Trolley in woonkamer

Kleurrijk kleed in woonkamer

Ronde spiegel in hal

Wandsysteem met bureau

Houten boekenplanken

Monochroom kleurenpalet interieur

Lichte kleuren

De symmetrische plattegrond van het appartement is duidelijk zodra je binnenkomt, waarbij de wit geverfde houten vloer van de entreehal uitloopt in drie deuropeningen die leiden naar respectievelijk de keuken, de woonkamer en de slaapkamer. Hoewel elke kamer uniek is, zijn ze allemaal met elkaar verbonden door de frisse lichte kleuren. Overal kom je interessante texturen tegen, die variëren van het gladde en glanzende – de salontafel in de woonkamer tot het ruwe, handgeweven, dikke wollen vloerkleden door het hele appartement.

Mix van texturen

De woonkamer is geweldig en bepaalt de toon van het appartement. De stoere rauwe bakstenen muur is afgewisseld met strakke witte muren, waar onder andere de mooie abstracte schilderij te vinden is van de Finse kunstenares Tanja Meski. Ondertussen voegt de zware en monolithische, betonnen eettafel een gravita aan het decor toe, gecompenseerd door de geweven lederen fauteuils en de lichte houten planken. Met enkele details, vind je ook heel veel mooie kleuren in deze ruimte, zoals het kleurrijke vloerkleed en de verschillende houten stoelen.

Piano tegen bakstenen muur

Grote spiegel in hal

Wandbureau woonkamer

Betonnen eettafel woonkamer

Betonstuc muur en maatkast van berkenfineer

De slaapkamer en keuken weerspiegelen beide hetzelfde samenspel van rijke texturen en eenvoudige kleurstellingen. In de slaapkamer vind je meer kunstwerken van Tanja Meski, aan de stoere betonstuc muur. Deze betonnen muur vormt het hoofdeinde van het bed, en is tegelijkertijd ook het brandpunt van de ruimte. Aan de andere kant van de kamer vind je een stoere op maat gemaakte kledingkast van berkenfineer, die van de vloer tot aan het plafond loopt. Het grafische, zwart-witte, geweven tapijt op de vloer brengt een andere textuur met zich mee, net als de betonnen stoftafel naast het bed.

Slaapkamer gallery wall betonstuc muur

Rekken in keuken zwart

Berkenfineer kledingkast op maat

Vensterbank decoratie

Zwarte houten keuken

Kleine ronde tafel in keuken

Lichte keuken

Frama nachtkastje lamp zwart

Slaapkamer betonstuc muur

Al met al kunnen we ons voorstellen dat de inwonende componist ervan verzekerd is dat hij elke dag wakker wordt met meer dan voldoende inspiratiebronnen dankzij dit ontspannen en echt bewoonbare appartement. Het enige wat we hier nog missen is roomservice!

Bron: Lauraseppanen.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.