Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Dit zijn de 3 tips voor het inrichten van je huis die de meesten vergeten
Wooninspiratie

Dit zijn de 3 tips voor het inrichten van je huis die de meesten vergeten


Je huis inrichten is een leuk en spannend proces. Je huis is een plek waar je tot rust kunt komen na een lange werkdag, maar ook waar je je vrienden en familie mag ontvangen. Kortom: een plek die goed moet voelen. Er zijn echter enkele tips die vaak over het hoofd worden gezien als het gaat om woninginrichting. Deze drie tips zullen je helpen om je interieur helemaal passend te maken.

Kies een kleur

Een van de beste manieren om een kamer gezelliger en meer als thuis te maken is door er een accentkleur in te verwerken. Dit kan op verschillende manieren, zoals het toevoegen van felgekleurde fauteuils, het schilderen van een accentmuur of zelfs al het toevoegen van kleurrijke kussens. Een accentkleur kan net dat beetje extra brengen om je inrichting meer passend te maken. Let er wel op dat je niet meerdere accentkleuren kiest, dan loop je al snel de kans dat je huis te druk wordt, met als gevolg dat je er ook weer snel op bent uitgekeken. Dat zou zonde zijn!

blauw accentkleur woonkamer

Verschillende materialen toevoegen

Naast het toevoegen van kleur is een andere manier om je huis op te laten vallen, het mengen van verschillende materialen. Je kunt dit doen door verschillende materialen in de kamer te introduceren, zoals hout of stenen accenten, of door stof met verschillende texturen te gebruiken in je meubels en accessoires. Denk bijvoorbeeld aan fluwelen banken of shag tapijten. De kunst is om de juiste balans te vinden tussen contrasterende texturen – je wilt het niet te druk, maar ook niet te gewoontjes. Er zijn tegenwoordig ook diverse online websites waarbij je alvast wat verschillende interieurstijlen kunt proberen in je woonkamer. Zo hoef je niet meteen te kopen, maar kun je wel kijken of dit bij jouw interieur past. Erg handig!

warme materialen textuur woonkamer

Voeg groen toe

Planten zijn een vaak vergeten element van decoratie, maar ze kunnen echt veel leven in een kamer brengen. Bovendien staan planten erom bekend dat ze de luchtkwaliteit verbeteren, dus waarom niet twee vliegen in één klap slaan? Er zijn tal van mogelijkheden op het gebied van kamerplanten – van onderhoudsarme vetplanten (wanneer je geen groene vingers hebt) tot bladhoudende varens – dus kies iets wat past bij jouw interieur. Je kunt bijvoorbeeld wat groen geluk op je salontafels zetten, maar ook de vensterbank is een perfecte plek om wat miniplantjes neer te zetten. Veel plezier met inrichten!

planten op salontafel woonkamer

Bekijk ook:
Huis inrichten? Welk gereedschap heb je nodig?
Kleine woonkamer inrichten? 12x Tips!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.