Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

vintage vloerkleed goed idee
Vintage interieur Woonaccessoires

4 Redenen om te kiezen voor een vintage vloerkleed!


Waar je tegenwoordig ook komt of kijkt, je komt ze overal tegen. Op TV, in bladen, bij vrienden en familie thuis. Vintage vloerkleden zijn hartstikke hip!

Je ziet en voelt het meteen als je in een ruimte komt met een mooi kleed. Een kamer zonder vloerkleed voelt zelfs een beetje kil en leeg aan. Maar, voor welk tapijt moet je dan kiezen, of moet je er überhaupt een vloerkleed nemen? Hier geeft Rozenkelim 4 redenen om jou te overtuigen om natuurlijk wel voor een prachtig vloerkleed te gaan!

vintage vloerkleed goed idee

Foto via @decorush

1. Elk vloerkleed is uniek

Ken je het moment, dat je op een feestje staat en diegene tegenover je heeft hetzelfde shirtje aan? Je kan wel door de grond zakken! Net zoals met kleding, wilt iedereen altijd iets unieks, iets wat niemand anders heeft. Een vintage kleed zijn oude vloerkleden, met de hand geweven van 100 procent wol en elk patroon is anders. Per kleed worden er verschillende kleuren en contrasten gebruikt. Dat zorgt ervoor dat de vintage vloerkleden allemaal authentiek en uniek zijn. Er bestaat er dus maar een van op de hele wereld, hoe leuk is dat?

vintage vloerkleed rozenkelim

2. Een vloerkleed voor elk interieur

Vanwege de vele variaties in kleuren en patronen is er voor elk interieur wel een geschikt vloerkleed te vinden. Het leuke aan deze vintage tapijten is, dat ze per cultuur en land heel erg verschillen en hun eigen patronen hebben. De Marokkaanse Beni Ouarain tapijten hebben een witte ondergrond met duidelijke zwarte asymmetrische kruizen. Moldavische Rozenkelims hebben vaak een zwart vlak met vrolijke kleurrijke rozenpatronen. Turkse Patchwork tapijten zijn gemaakt uit verschillende vlakken, bestaande uit oude beschadigde kleden. Zo krijgt een kleed een nieuw leven en wordt er niets weggegooid. Aan de hand van de verschillende kleuren en elementen binnen jouw interieur, kan je kiezen uit verschillende soorten kleden.

vintage vloerkleed rozenkelim

3. Vintage is hartstikke hip

Eigenlijk is vintage simpelweg een ander woord voor tweedehands. De vintage tapijten hebben bij de vorige eigenaren thuis, ergens op de vloer gelegen. Vaak worden deze kleden verkocht of ingeruild voor een nieuw kleed. Vervolgens worden de kleden geschoren, gewassen en, indien nodig, vakkundig gerepareerd. Sommige worden in een verfbad gelegd zodat ze een nieuwe kleur krijgen. Zo ben je toch ergens milieubewust bezig, aangezien je een kleed aan een tweede leven helpt. Daarnaast heb je ook gewoon een super gaaf vintage vloerkleed in bezit!

vintage vloerkleed rozenkelim blauw

4. Een aanvulling voor elke kamer

Een tapijt is een aanvulling voor elke kamer, naast dat het warmte en uitstraling geeft, zorgt het ook dat het verschillende elementen binnen het interieur met elkaar verbindt. Zo komen de bepaalde stukken meer tot hun recht. Een vloerkleed biedt ook een goede akoestiek en zorgt voor minder galm in een kamer. Je hebt in principe een kleed voor elke ruimte; Huiskamer, slaapkamer, eetkamer, kinderkamer en ga zo maar door. Ben je er nog niet helemaal over uit, wat je qua afmetingen wilt in je kamer? Leg een paar vellen papier of zeil ter grootte van jouw gewenste afmetingen op de grond, zo kan je exact zien of de afmetingen kloppen en past binnen jouw interieur! Neem een kijkje op de website van Rozenkelim voor een mooie Vloerkleed!

vintage vloerkleed rozenkelim

Bekijk ook:
Berber vloerkleed met ruit patroon
Rond vloerkleed onder een ronde eettafel
Vloerkleed in badkamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.