Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

cloud nine klein appartement 40m2
Binnenkijken Modern interieur

Cloud Nine – Klein appartement van 40m2


We hebben hier al heel veel kleine appartementen laten zien, wat tegenwoordig de trend is van wonen in de stad. Niemand kijkt meer op als je in een appartement woont met een totale woonoppervlakte van nog geen 50m2. En het leuke dat deze kleine appartementen juist ook super verrassend, praktisch en leuk ingericht kunnen worden, waardoor de beperkte ruimte niet het eerste meer is wat opvalt. Deze ruimte is slechts 40m2 groot, maar architectenbureau Studio Gabriel Bordin bewijst dat dit geen probleem hoeft te zijn. Kijk snel verder!

Deze ruimte, genaamd Cloud Nine Space, heeft Studio Gabriel Bordin ontworpen voor de 2019 editie van CASACOR SC, het grootste interieur- en designevenement van Latijns-Amerika. Ze omschrijven deze ruimte als een ‘woonslaapkamer’ van 40m² die een uitnodiging tot rust en gezelligheid is. De naam komt van de uitdrukking ’to be on cloud nine’, wat staat voor tevredenheid en vervulling. Cloud Nine is de materialisatie van deze staat, vertaald naar een eigentijdse, elementaire setting.

kamerscherm achter bed

Hemels bed

Het Cloud Bed is ontworpen door architect Gabriel Bordin voor het matrassenmerk Reveev. Het komt naar voren als een centraal meubelstuk, dat verschilt van de Braziliaanse normen. Het is een vrij laag bed, wat past bij het thema van ontspanning. Naast dat je het gebruikt om op te slapen, kan je ook op de brede randen van het bed zitten.

Het paneel met achtergrondverlichting dat de grootste muur in de ruimte omringt, is gemaakt van matrasveren met zakken, waardoor een doorschijnend en organisch effect ontstaat dat de hemelse sfeer versterkt. Het geeft je het gevoel dat je tussen de wolken zweeft.

grote plant in slaapkamer

scherm achter bed

Erker

Er is gekozen voor lichte kleuren, binnen de natuurlijke en grijstinten. De Raw White Color van het merk Coral overheerst en wordt het hoofdpersonage van het palet. Met een paar zwarte elementen zijn brandpunten gecreëerd. De erker, parallel aan het bed, omlijst het uitzicht en wordt ook onderdeel van het meubilair. De houten omlijsting geeft het de hele ruimte heel veel sfeer en warmte, en compenseert daarmee de rauwe uitstraling van het betonnen plafond.

cloud nine klein appartement 40m2

Er zijn twee grote ramen aanwezig, die de ruimte voorziet van heel veel natuurlijke lichtinval. Opvallend is dat voor de kleine raam gekozen is voor lichtdoorlatende inbetween gordijnen, terwijl het grote raam gedecoreerd is met mooie natuurlijke houten jaloezieen.

De inbetween gordijnen worden veelal dicht gelaten, zorgt ervoor dat de ruimte overdag lekker licht is. Het voordeel van de jaloezieën is dat je zelf de controle hebt over hoeveel licht je wilt hebben. Door de houten latten van naar boven te richten weerkaatst het licht via het plafond, wat voor een natuurlijke en egale verlichting zorgt. Op die manier schijnt het licht niet in je ogen. Daarnaast zijn jaloezieen ook onderhoudsvriendelijk en hebben ze een isolerende functie.

vintage lounge chair design

Meubels en decoratie

Onder het meubilair bevinden zich verschillende designerstukken zoals de Julieta stoel van Gustavo Bittencourt, de Caê tafel van Fernando Mendes, en een originele creatie van Gabriel – een kamerscherm van gezandstraald glas en wit metaalwerk. Enkele van de kunstwerken zijn creaties van Sérgio Lucena, Ricardo Homem, Henrique Savas en Sabrina Bordin Sirino. Als een fijn detail zijn gedichten van Yoko Ono bij het bed, waar ook de klok van de grootvader van de architect op is geplaatst, die te zien is in al zijn tentoonstellingen tijdens het evenement. De witte kast, ontworpen om een ​​’vliegend’ effect te creëren, wordt in evenwicht gehouden door het grote blok Carrara marmer, dat kleuren als een spiegel van de wolken de kamer in brengt.

groot vloerkleed onder bed

De ruimte is ontworpen om zo min mogelijk afval te produceren door minimale bouwinterventies, aangezien alle voorzieningen aan het einde van de show moeten worden verwijderd. Het hele meubilair is modulair, ontworpen en gebouwd om gemakkelijk aan te passen aan andere toekomstige projecten, waardoor de resten na het evenement worden verminderd. De omhulde spiraalwand is een praktische oplossing geworden door het vermijden van de constructie van een muur, die niet langer zou duren dan de 45 dagen van de tentoonstelling. Bovendien kan ongeveer 75% van deze veren worden hergebruikt. De architect koos er ook voor om het plafond in zijn oorspronkelijke vorm te laten.

vazen potten interieur

lijsten ophangen slaapkamer

indeling klein appatement plattegrond cloud nine

Bekijk ook:
Perfecte inrichting van een klein appartement van 35m2
Klein appartement van 34m2 met een mintgroen interieur
Minimalistisch warm interieur van een klein appartement van 44m2

Bron: Gabriel Bordin

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.