Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Perfecte inrichting van een klein appartement van 35m2
Binnenkijken Scandinavisch interieur

Perfecte inrichting van een klein appartement van 35m2


Hoe kan je een klein appartement groter laten lijken? Het antwoord is lichte kleuren, goede lichtinval en een open karakter. Daar is de binnenkijker van vandaag hét perfecte voorbeeld van. We nemen een kijkje in een super klein appartement met een woonoppervlakte van slechts 35m2, gelegen in de Zweedse stad Göteborg. Ondanks de beperkte woonruimte, is het tóch een heerlijk, licht en ruimtelijk appartement om in te wonen. Wil je hetzelfde resultaat in jouw kleine appartement? Kom binnenkijken en bekijk de inspirerende woonideeën in dit appartement!

ikea soderhamn bank woonkamer

Authentieke details

Het appartement is onderdeel van een karakteristiek pand, die oorspronkelijk in 1903 is gebouwd. Dat zie je terug in de prachtige authentieke details, die het appartement heel charmant maken en karakter geven. De originele lichte houten vloer ligt er bijvoorbeeld nog in, net als de hoge plinten, de sierlijsten aan de randen van het plafond en de verschillende mooie rozetten rondom de lichtpunten. Ook de mooie raamkozijnen behoren tot die originele details.

Deze details hebben ze met de laatste verbouwing op een hele bijzondere manier gecombineerd met moderne elementen. Een strakke moderne keuken, een nieuwe badkamer, en een grote glazen wand met zwarte kozijnen van staal die als roomdivider wordt gebruikt tussen de open keuken en open slaapkamer.

open hal houten bankje houten kapstok

l-vormige keukenopstelling kleine keuken

lichtgrijze keuken marmeren blad achterwand

kleine zithoek wit interieur

kleine witte badkamer

Open indeling

Het is een éénkamerappartement, waardoor de woonkamer, de slaapkamer en de keuken zich in één open ruimte bevinden. Om er voor te zorgen dat het ruimtelijk blijft en dat de natuurlijke lichtinval alle ruimtes kan bereiken, is het belangrijk dat die open ruimte in tact wordt gehouden. De glazen wand was dus een perfecte oplossing. Het ziet er ook nog eens erg mooi uit. Er is zelfs gekozen om een open hal in te richten, die direct in verbinding staat met de open leefruimte. Hierdoor is het ook mogelijk om de bijzettafel en grote ronde spiegel, die je vaak in een hal ziet, in de keuken te plaatsen. Naast de moderne l-vormige keukenopstelling en een mooie ronde eettafel, was daar nog genoeg plek over.

open slaapkamer stalen wand

open hal wit interieur

ronde eettafel kleine open keuken

glazen scheidingswand slaapkamer

wandlamp slaapkamer wit

scheidingswand tussen slaapkamer keuken

Mix van vintage, IKEA én designermeubels en accessoires

Het interieur van het appartement is bovendien super stijlvol ingericht met mooie meubels en decoratie accessoires. Een mix van vintage, IKEA én designermeubels en accessoires. In de zithoek vind je een lichte SÖDERHAMN bank van IKEA, gecombineerd met de glazen Pedrera salontafel van Gubi. Rondom de ronde eettafel vind je een mix van verschillende eetkamerstoelen, waaronder de iconische Thonet stoel. En door heel het appartement vind je verschillende mooie zwarte designerlampen. Aan de wand in de slaapkamer, boven de eettafel, en aan de keuken achterwand.

rustiek houten bankje kleine hal

Pedrera gubi salontafel

gordijnen onder kast

indeling klein eenkamerappartement 35m

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Caers
    8 januari 2022 at 10:00

    Ik Ben erg geintereseerd maar weet niet waar ik moet beginnen…

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.