Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Klassiek interieur Woonaccessoires Wooninspiratie

Rozet om lamp


In oude klassieke woningen, klassieke herenhuizen en ook sommigen jaren ’30 woningen zijn voorzien van mooie plafondafwerkingen met ornamenten, sierlijsten en rozetten. Een rozet wordt gebruikt ter decoratie van het plafond, maar vaak wordt het ook gebruikt als toevoeging om de lamp die daar wordt opgehangen. Er zijn mensen die hier helemaal niet van houden, maar liefhebbers van klassieke interieurs of klassieke details zullen dit erg mooi vinden. Vandaag laat ik de mooiste voorbeelden zien van een rozet om een lamp.

Rozet om lamp

Rozet om lamp

Rozet lamp

Rozet plaatsen aan plafond

Net als klassieke ornamenten en sierlijsten, zitten de rozetten al aan het plafond in karakteristieke woningen. Woon je niet in een karakteristieke woning, maar je vindt zo’n rozet om je lamp aan het plafond wel heel erg mooi? Geen nood, want rozetten zijn overal te koop en ook makkelijk te plaatsen aan het plafond. Sterker nog, je hebt zelfs keuze uit super veel verschillende soorten rozetten. Eenvoudige strakke ronde rozetten, rozetten met bloemenmotieven, rozetten in de vorm van een ster, grote, kleine, noem maar op.

Rozet om lamp

Rozet om lamp

Soorten lampen onder een rozet

Vroeger vond je heel vaak een klassieke lamp onder een rozet. De kroonluchter zag je het meest. Maar tegenwoordig kan je een rozet plaatsen om alle lampen. Vintage lampen, moderne spotjes, en wat ik vooral erg mooi vind is een grote stoere industriële hanglamp. Het contrast tussen het klassieke karakter van een rozet en de industriële uitstraling van de lamp is erg bijzonder.

Rozet om lamp

Rozet om lamp

Rozet om lamp

Rozet om lamp

Rozet om lamp

Rozet om lamp

Rozet om lamp

Bron: Sfgirlbybay.com | Lifeonsundays.com | Lamaisondannag.blogspot.fi

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

2 Comments

 • Reply
  Victoriaans droomhuis | Inrichting-huis.com
  5 november 2017 at 11:00

  […] grote raampartijen en het hoge plafond, de prachtige karakteristieke details zoals sierlijsten en rozetten aan het plafond, de super mooie klassieke ruimtelijke trap, noem maar […]

 • Reply
  Perfecte inrichting van een klein appartement van 35m2 | Inrichting-huis.com
  16 februari 2020 at 07:01

  […] in, net als de hoge plinten, de sierlijsten aan de randen van het plafond en de verschillende mooie rozetten rondom de lichtpunten. Ook de mooie raamkozijnen behoren tot die originele […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.