Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Ornamenten aan het plafond
Klassiek interieur Modern interieur Scandinavisch interieur Wooninspiratie

Ornamenten aan het plafond


In veel binnenkijkers, woonkamers, slaapkamers en keukens die ik hier heb laten zien, zie je vaak ornamenten terugkomen. Prachtige sierlijke ornamenten aan het plafond, die een ruimte een karakteristieke klassieke sfeer geven. In Scandinavische interieurs komt het bijna standaard voor. Maar ook in Nederland, in de prachtige herenhuizen, zie je bijna altijd ornamenten aan het plafond.

Wat ik persoonlijk het mooist vind, zijn simpele ornamenten. Simpele ornamenten met een sierlijke rozet, in combinatie met een hoog plafond en grote klassieke houten raamkozijnen. Het moet vooral niet te druk zijn met bijvoorbeeld teveel engelen, bloemen en siersels. Wat jij?

Ornamenten aan het plafond

Ornamenten aan het plafond

Moderne ornamenten

Veel mensen denken dat alleen oude monumentale huizen ornamenten hebben. Maar eigenlijk zou elk huis een ornamenten plafond kunnen hebben. Het maakt niet uit of je een nieuwbouwhuis, rijtjeshuis, modern appartement of een luxe penthouse hebt. Ornamenten kunnen overal in elk stijl interieur toepast worden.

Ornamenten ontwerpen

En het leuke is, is dat je helemaal zelf kan bepalen hoe jouw ornamenten aan het plafond eruit komen te zien. Met kroonlijsten, perklijsten, lambrisering, rozetten, noem maar op, kan je jouw eigen ontwerp samenstellen. Heb je zelf geen idee hoe of wat? Dan kan je altijd hulp inroepen van een echte ornamenten specialist.

In deze post heb ik alvast een paar mooie voorbeelden voor je verzameld. Wat vind jij van ornamenten aan het plafond?

Ornamenten aan het plafond

Ornamenten aan het plafond

Ornamenten aan het plafond

Ornamenten aan het plafond

Ornamenten aan het plafond

Foto’s via Pinterest

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

2 Comments

 • Reply
  Rozet om lamp | Inrichting-huis.com
  12 augustus 2016 at 11:01

  […] herenhuizen en ook sommigen jaren ’30 woningen zijn voorzien van mooie plafondafwerkingen met ornamenten, sierlijsten en rozetten. Een rozet wordt gebruikt ter decoratie van het plafond, maar vaak wordt […]

 • Reply
  Het Spaanse droomhuis van Isabel & Ramiro | Inrichting-huis.com
  1 januari 2017 at 11:00

  […] Ze hebben zoveel mogelijk originele architectonische details gerestaureerd en behouden, zoals de sierlijke ornamenten, rozetten, steunpilaren, houten balken, watermerken op de muren, ramen en plafonds, noem maar […]

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.