Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Minimalistisch warm interieur van een klein appartement van 44m2
Binnenkijken Modern interieur

Minimalistisch warm interieur van een klein appartement van 44m2


Dit kleine appartement is ontworpen door architect Artem Tiutiunnyk. Een appartement van slechts 44m2 gelegen in Minsk. 44m2 is natuurlijk erg klein, maar dankzij een hele slimme en praktische indeling en een super mooi interieurontwerp, is het een tóch heel erg fijn wonen in dit appartement. Een mooi natuurlijk kleurenpalet, mooie materialen en contrasten, maatwerk oplossingen en slimme opbergruimtes spelen hier allemaal een belangrijke rol in. Kijk snel verder en raak geïnspireerd van de leuke ideeën!

Minimalistisch warm interieur van een klein appartement van 44m2

Praktische indeling

Het kleine appartement is ingericht in drie hoofdzones: de woonkamerzone, de open keuken met de eetkamer, de kleine badkamer en de slaapkamers. Om een ​​geïsoleerde plaats te creëren om te slapen, maar tegelijkertijd om het licht en ruimtelijkheid van het appartement te behouden, had de architect besloten om een slaapkamer direct in het midden van de leefruimte te integreren. In plaats van een traditionele slaapkamer, is er een mooie eikenhouten box ontworpen, waar niet alleen een open slaapkamer gecreëerd is, maar ook kasten zijn geïntegreerd aan zowel de woonkamer kant als de kant van de hal. Het is dus ook een soort roomdivider die de indeling bepaalt in het appartement.

klein appartement 44m2 plattegrond

In de muur tussen de keuken en de badkamer is bovendien een glazen wand geplaatst. Een mooie geblindeerde glazen wand, die ervoor zorgt dat de badkamer ook kan profiteren van de lichtinval van het appartement. Daarmee is ook een extra visuele dialoog ontstaan tussen deze ruimtes. Wat vooral erg bijzonder is van deze glazen wand, is dat het uitgerust is met een zogenaamde smart glass technologie, die het mogelijk maakt dat het transparante glas met één druk op de knop veranderd naar een matglazen wand.

marmeren bartafel barkrukken open keuken

spotjes keuken

Lichte kleuren en warme houttinten

Het eikenhout vormt de belangrijkste blikvanger en focuspunt in het interieur. Niet alleen omdat het een super mooi object is, maar ook omdat de rest van het interieur erg licht is. Er is gekozen voor een strakke witte vloer gecombineerd met strak afgewerkte witte muren. De open keuken met de moderne witte keukenkasten is afgewerkt met een chique marmeren werkblad. En met hetzelfde marmer is ook een stijlvolle bartafel gecreëerd, waar je op de twee leuke barkrukken aan kunt zitten. De luxe TV is strak aan de muur gemonteerd, gecombineerd met een mooie rustieke houten TV meubel. Samen met het houten blok, het zachte vloerkleed en de ronde houten salontafel, is het interieur ook heel erg warm, knus en sfeervol geworden.

moderne spotjes modern interieur

moderne badkamer witte badkamermeubel

houten kast woonkamer

houten box open slaapkamer

tv aan muur houten tv meubel

strakke inbouwkast klein appartement

sfeervolle woonkamer bank lamp

open slaapkamer woonkamer

open keuken wit interieur

Verplichtingsplan

De architecten hebben ook heel veel aandacht besteed aan het verlichtingsplan, zowel natuurlijk als kunstmatig. Met behulp van een doordacht verlichtingsconcept was het mogelijk om een ​​heldere, luchtige en visueel doorlatende ruimte te creëren, verlicht door natuurlijk licht. Strakke moderne spotjes in het plafond zijn gecombineerd met railverlichting en moderne sfeervolle hanglampen. Dankzij de glazen wand, is het effect van de verlichting vanuit de woonkamer ook heel erg bijzonder.

verlichting klein appartement

open keuken marmeren bartafel

moderne witte open keuken bartafel

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Leon
    30 mei 2019 at 21:05

    Dit is precies ingericht zoals ik ervan houd. Ben dol op minimalistisch interieur. De geintegreerde kasten zijn echt geweldig en ook heel praktisch. De lange hal is ook echt heel mooi https://www.onlineparketshop.nl/

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.