Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Plafond behangen
Wooninspiratie

Plafond behangen


Behang is één van de meest traditionele en gebruikte vormen van muurdecoratie. We hebben het hier al vaak gehad over behang. Van ruimtes die behangen zijn met super leuk behang, zoals behang in de hal, behang in de kinderkamer of behang in de woonkamer. Maar ook hele populaire behangontwerpen, zoals betonlook behang, tegeltjes behang of sloophout behang. Hoewel het niet vaak gedaan wordt, is het ook mogelijk om de plafonds in huis te behangen. Ideetje?

Plafond behangen

Plafond decoratie

De meeste plafonds zijn strak en wit. Sommige plafonds kenmerken zich met mooie sierlijsten of ornamenten, en sommige mensen vinden het mooi om het plafond te schilderen in een andere kleur. Je hoort niet vaak dat plafonds worden behangen, maar zo’n gek idee is het eigenlijk helemaal niet. Waarom zou je de muren wel kunnen behangen, en het plafond niet? Het kan even wennen zijn om tegen een behangen plafond aan te kijken, maar het kan een geweldige blikvanger zijn in je interieur.

Plafond behangen

Plafond behangen

Leuke ideeën

We hebben een aantal hele mooie inspiratie voorbeelden gevonden, van verschillende kamers, waarvan het plafond is behangen. De hal is een populaire ruimte voor behang aan het plafond. En hieronder zie je ook een paar voorbeelden van een behangen plafond in de slaapkamer en de kinderkamer. Het kan zelfs een leuk idee zijn om het plafond in de woonkamer te behangen.

Plafond behangen

Plafond behangen

Je kunt verschillende soorten behang gebruiken. Populaire soorten, zoals jungle behang, bloemetjes behang of behang met een geometrisch patroon. Wat ook een goed idee kan zijn, is om te kiezen voor een materiaalsoort. Wil je bijvoorbeeld een rustieke vintage uitstraling creeeren in een ruimte, dan zou je houtlook behang kunnen nemen. En vind je industriële interieurs geweldig, dan kan je betonlook behang gebruiken om het effect na te bootsen. Als je het juiste ontwerp gebruikt en op een goede manier het behang aanbrengt, kan je het betonlook behang bijna niet onderscheiden van een echt betonnen plafond.

Plafond behangen

Plafond behangen

Zelf behangen

De grootste uitdaging is eigenlijk het behangen van het plafond. Dat is namelijk tóch net iets lastiger dan muren behangen. Je kunt het natuurlijk door een professional laten doen, maar als je het zelf wilt doen, dan is het goed om je eerst goed in te lezen. Het handigste is om hulp te vragen aan iemand, die je kan ondersteunen. Je hebt namelijk iemand nodig om de behangbanen aan het plafond te ondersteunen met bijvoorbeeld een bezem, tot het helemaal vastgeplakt is.

Plafond behangen

Plafond behangen

Plafond behangen

Plafond behangen

Plafond behangen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.