Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Tegeltjes behang
Vintage interieur Wooninspiratie

Tegeltjes behang


Ben je ook liefhebber van design tegeltjes? Mooie Portugese of juist Oer Hollandse tegeltjes die elke ruimte een bijzondere sfeer geven. Ze zijn prachtig, maar vaak ook best duur. Een alternatief is tegeltjes behang. Behang met een mooie tegeltjes print, voor de woonkamer, slaapkamer, hal of zelfs als keukenwand. Op die manier kan je met een veel lager budget dezelfde uitstraling creëren. En je kan ze bijna niet van echte tegeltjes onderscheiden.

Tegeltjes behang

Tegeltjes behang

Studio Ditte

Studio Ditte heeft onderstaand behang ontworpen met mooie antieke tegeltjes als print. Een
gebalanceerde mix van geleefde Friese witjes en oud Hollandse blauwe tegeltjes. Met de Pittoreske boeren landschapjes, kinderspelen, vogels en boerderijdieren breng je een stukje 17e eeuw terug in het interieur.

Tegeltjes behang

Tegeltjes behang

Oud Hollandse tegeltjes van Kitchen Walls

Kitchen Walls is gespecialiseerd in behang voor keukenwanden. Stijlvol en waterbestendig behang, die je ook gemakkelijk kunt reinigen. Een van de ontwerpen is het behang met de blauw witte Oud Hollandse tegeltjes. Zo leuk!

Tegeltjes behang

Dit ontwerp net de blauwe tegeltjes heb ik gevonden op Wallpaperdirect.com

Tegeltjes behang

NLXL Brooklyn tiles

Ik heb hier al eerder over geschreven, de NLXL Brooklyn tiles behang van NLXL, die de samenwerking is aangegaan met de Franse conceptstore Merci. Het behang is geïnspireerd door de vintage geschilderde tegels die vroeger in Noord Amerika werden gebruikt in oude fabrieken en pakhuizen.

Tegeltjes behang

Tegeltjes behang

Friese Witjes

Dit behang met het uiterlijk van Friese tegeltjes is onder andere verkrijgbaar bij Frozen Fountain in Amsterdam. ‘Friese witjes’ stammen uit de 17e eeuw en werden voornamelijk in Harlingen gemaakt. De tegeltjes verschillen van kleur door de plek die het tegeltje in de oven heeft gehad.

Tegeltjes behang

Tegeltjes behang

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Volledige moderne woonkamer met mooi behang | Inrichting-huis.com
    1 maart 2016 at 11:01

    […] en dat combineren met geschilderde muren, gewoon omdat ik dat mooier vind. Bijvoorbeeld met mooi tegeltjes behang of het Woods behang van Cole & Son. Eigenlijk zoals behangontwerper dat ook heeft gedaan in […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.