Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Waarom behang?
Wooninspiratie

Waarom kiezen voor behang?


Tijdens het bezichtigen van een huis zijn er een aantal dingen waar je als eerste op let. Je let bijvoorbeeld altijd op de vloer. Wat voor vloer hebben ze al liggen? Kan deze hergebruikt worden of is het aan vervanging toe? Iets waar je ook altijd naar kijkt, zijn de muren. Hoe zijn de muren afgewerkt? Is het gestuukt en geschilderd of zijn de muren bekleed met behang? Hoewel veel mensen ervoor kiezen om de muren opnieuw te stuken en te schilderen zijn er toch redenen en voordelen om te kiezen voor behang. Waarom? Dat lees je hieronder.

Waarom behang?

Waarom behang?

1. Sneller resultaat

Het is heel goed voor te stellen dat je het bestaande behang niet mooi vindt. Vooral als je strakke muren wilt hebben, krijg je met stuken een veel strakker resultaat. Het nadeel is dat je het oude behang eerst moet verwijderen. Dit kan best tijdrovend zijn. Vervolgens moet je het opnieuw laten stuken. En tot slot moet er nog een likje verf overheen. Heb je niet zoveel zin om door alle stappen te lopen, dan kan je er ook voor kiezen om over het oude behang te behangen. Desnoods kan je het ook nog schilderen in jouw gewenste kleur.

Waarom behang?

Waarom behang?

2. Kostenbesparend

Door te kiezen om over het oude behang te behangen, bespaar je ook nog eens geld. Stuken is namelijk een stuk duurder dan behangen. Vooral als het bijvoorbeeld gaat om een huurwoning of een studentenkamer, dan is behang vaak een verstandigere keuze.

3. Kleuren, motieven en prints

Een van de grootste voordelen van behang is natuurlijk het behang zelf. Behang is namelijk verkrijgbaar in super veel verschillende kleuren, motieven en prints. Er is kant en klaar behang in jouw lievelingskleur, waardoor je het niet meer hoeft te schilderen. En je kunt ook kiezen voor een mooi patroon. En als je een echte eyecatcher wilt hebben, kan je ook altijd voor fotobehang gaan!

Waarom behang?

Waarom behang?

Waarom behang?

Waarom behang?

Waarom behang?

Waarom behang?

Waarom behang?

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

2 Comments

 • Reply
  Hanneke
  31 december 2016 at 03:29

  Dag,
  Ik vind het bomenbehang prachtig. Is dit nog ergens te koop?
  Groetjes Hanneke

 • Reply
  Plafond behangen | Inrichting-huis.com
  18 mei 2019 at 11:00

  […] Behang is één van de meest traditionele en gebruikte vormen van muurdecoratie. We hebben het hier al vaak gehad over behang. Van ruimtes die behangen zijn met super leuk behang, zoals behang in de hal, behang in de kinderkamer of behang in de woonkamer. Maar ook hele populaire behangontwerpen, zoals betonlook behang, tegeltjes behang of sloophout behang. Hoewel het niet vaak gedaan wordt, is het ook mogelijk om de plafonds in huis te behangen. Ideetje? […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.