Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

woonkamer aankleden tips
Woonkamer inspiratie

3 Tips bij het aankleden van je woonkamer


Je woonkamer is vaak de centrale ruimte in je huis. Hier breng je tijd door met familie en vrienden, kijk je naar tv en ontspan je na een lange dag. Daarom wil je dat deze ruimte er goed uitziet en bijdraagt aan een ontspannen sfeer. Met deze drie tips creëer je eenvoudig een gezellige en stijlvolle woonkamer.

Tip 1: Begin met de basis

Het is belangrijk om bij het inrichten van je woonkamer te beginnen met de basis. Denk hierbij aan de vloer, de muren en het plafond. Kies voor een vloer die past bij de stijl van je interieur, bijvoorbeeld een houten vloer voor een landelijke uitstraling of een betonnen vloer voor een industrieel interieur.

Ook de kleur van de muren kan veel invloed hebben op de sfeer in je woonkamer. Kies voor een warme kleur zoals beige of taupe om een gezellige en ontspannen sfeer te creëren. Een accentmuur in een opvallende kleur kan een leuk detail toevoegen aan je interieur.

Vergeet het plafond niet! Hoewel het vaak vergeten wordt, kan het plafond veel doen voor de uitstraling van je woonkamer. Kies voor een lichte kleur om de ruimte optisch groter te laten lijken of ga voor een donkere kleur voor een intieme sfeer.

woonkamer aankleden basis

Tip 2: Maak gebruik van accessoires

Accessoires zijn een belangrijk onderdeel van het aankleden van je woonkamer. Met de juiste accessoires voeg je sfeer en persoonlijkheid toe aan je interieur. Maak bijvoorbeeld gebruik van kussens en plaids in verschillende kleuren en texturen voor een gezellige uitstraling.

Ook kunstplanten van Easyplants kunnen een mooie toevoeging zijn aan je woonkamer. Met een breed aanbod aan kunstplanten vind je altijd een plant die past bij jouw interieur. Kunstplanten zijn onderhoudsvriendelijk en gaan lang mee, waardoor je geen groene vingers nodig hebt.

Kies voor grote planten om een statement te maken of juist voor kleine planten om subtiel wat groen toe te voegen aan je woonkamer. Plaats de planten op strategische plekken zoals bijvoorbeeld naast de bank of in een hoek van de kamer.

woonkamer aankleden accessoires

Tip 3: Speel met verlichting

Verlichting is een belangrijke sfeermaker in je woonkamer. Speel daarom met verschillende soorten verlichting om de juiste sfeer te creëren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een hanglamp boven de eettafel voor gezellig licht tijdens het eten en een staande lamp naast de bank voor een knusse sfeer tijdens het tv-kijken.

Ook kun je gebruikmaken van dimmers om de intensiteit van het licht aan te passen aan de situatie. Zo kun je het licht dimmen tijdens een romantische filmavond of juist feller licht gebruiken tijdens het lezen van een boek.

Daarnaast kun je ook spelen met de kleur van het licht. Kies voor warm licht om een gezellige sfeer te creëren of juist voor koel licht voor een modernere uitstraling. Een combinatie van verschillende soorten verlichting en kleuren zorgt voor een dynamisch en sfeervol geheel.

Met deze drie tips en kunstplanten van Easyplants creëer je eenvoudig een gezellige en stijlvolle woonkamer. Vergeet niet om te beginnen bij de basis, gebruik te maken van accessoires en te spelen met verlichting voor de juiste sfeer. En met het brede aanbod aan kunstplanten van Easyplants vind je altijd een plant die past bij jouw interieur. Veel succes met het aankleden van je woonkamer!

woonkamer aankleden verlichting

Bekijk ook:
10x Industriële woonkamer inspiratie
10x Scandinavische woonkamers
10x Stalen deur in de woonkamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.