Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

tips inrichting woonkamer
Woonkamer inspiratie

Tips bij het inrichten van de woonkamer in huis 


Hoe pak jij het inrichten van de woonkamer aan? Struin je urenlang langs de verschillende pagina’s van platforms als Pinterest en Instagram, of kies je voor een wekelijks bezoek aan de meubelboulevards in de buurt? Bij het inrichten van een woonkamer zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. Zo wil je dat kleuren enigszins binnen hetzelfde pallet vallen of elkaar aanvullen; een mix van kleuren kan een interieur al snel een rommelige uitstraling geven. Daarbij wil je dat zeker de woonkamer een plek biedt om te ontspannen; overweeg eens een moderne sta op zetel in huis! Niet alleen interessant voor ouderen, ook voor mensen die bijvoorbeeld zwaar lichamelijk werk verrichten op werkdagen. 

In dit artikel zetten we verschillende tips op een rijtje, die helpen en inspiratie kunnen bieden bij het inrichten van de woonkamer. 

Kies voor een leren bank of relaxzetel in je woonkamer 
Ontspannen in de woonkamer doe je niet alleen op een moderne sta op zetel. Kijk ook eens naar een stoere, leren relaxzetel voor jouw woonkamer. Deze relaxzetels bieden je de mogelijkheid het voeteneind omhoog te klappen, om zo volledig te kunnen ontspannen. Bij het uitklappen van het voeteneind komt de rugleuning iets naar achter. De ideale houding voor een kort dutje, het bekijken van je favoriete serie of bijvoorbeeld het lezen van een goed boek. De relaxzetels worden in tal van verschillende modellen en kleuren aangeboden. Zo vind je altijd een optie, die past bij je bestaande interieur.

woonkamer leren lounge chair

Ga voor verschillende lagen raamdecoratie
Ben jij bekend met de trend layering? Deze trend wordt steeds vaker gebruikt door interieurstylisten, die hierbij gebruik maken van verschillende lagen raamdecoratie. Denk bijvoorbeeld aan shutters in combinatie met een klassiek gordijn. Door met verschillende lagen raamdecoratie te werken geef je het interieur van de woonkamer een chique, luxe stijl. Daarbij geldt bijvoorbeeld voor jaloezieën en shutters dat ze een landelijke look hebben. 

Voorzie de wanden van eyecatchers 
Iedere woonkamer heeft wel een rommelig hoekje. Denk aan de plek waar je kinderen hun speelgoed bewaren, de plek waar je de mand met kranten en reclamefolders hebt staan, enzovoorts. Voorkom dat ze iemand eerste indruk van een ruimte bepalen, door de wanden van een woonkamer te voorzien van verschillende eyecatchers. Je kunt gebruik maken van een stoere klok, een fraaie wandlamp of bijvoorbeeld een mozaïek van fotolijstjes. Het leidt de aandacht van mensen weg bij de hoekjes waar je minder trots op bent.

blikvanger muur woonkamer

Bekijk ook:
Kleine woonkamer inrichten? 12x Tips!
10x Woonkamer wanddecoratie
10x Tips voor het decoreren van de woonkamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.