Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

scandinavisch design trend
Scandinavisch interieur

Scandinavisch design is tijdloos; waarom is het zo populair? 


Scandinavisch design is hot! Al jarenlang is menig interieurarchitect – professioneel of occasioneel – gefascineerd door de minimalistische esthetiek, het gebruik van natuurlijke materialen en het ingetogen kleurenpalet dat zo kenmerkend is voor Scandinavisch design. Maar waarom is dit ontwerp zo populair en waarom zo tijdloos?

Functioneel for the win!

Het begon allemaal in de jaren 50 en 60, toen het Scandinavische design voor het eerst op de radar verscheen. Het was een tijd waarin mensen zich wilden ontdoen van de overbodige luxe van het verleden en de focus wilden verleggen naar praktische, eenvoudige en functionele ontwerpen. Het Scandinavische ontwerp was precies wat ze nodig hadden. Minimalistisch, stijlvol en functioneel. Dé reden waarom het zo populair werd. Maar wat maakt het zo tijdloos? Een van de redenen is dat het ontwerp altijd trouw is gebleven aan de roots. Het is nooit volledig veranderd of geëvolueerd, maar eerder geperfectioneerd. De ontwerpers hebben altijd vastgehouden aan de kenmerkende esthetiek, waardoor het design altijd herkenbaar en consistent is gebleven.

scandinavisch design toepassen huis

Hoe pas je het toe?

Een Scandinavisch design kan je laten terugkomen in verschillende elementen in je interieur. Je moet niet per se al je meubels veranderen. Enkele items die de aandacht trekken kunnen al volstaan. Begin met een salontafel online kopen of bestel dit mooie Scandinavische tapijt waar je al zo lang van droomde. Beetje per beetje kan je je de Scandinavische look eigen maken.

Natuurlijk over de hele lijn

Een ander aspect dat bijdraagt ​​aan de tijdloze aantrekkingskracht van Scandinavisch design is het gebruik van natuurlijke materialen. Het ontwerp staat bekend om het gebruik van hout, tijdloos materiaal. De kleuren die worden gebruikt in Scandinavisch design zijn vaak ingetogen en neutraal. Een mooie marmeren eettafel of een licht houten bijzettafel, take your pick! Grijstinten (greige), crème, wit en zwart zijn de meest voorkomende. Tijdloos, klopt.

scandinavisch design meubels

Duurzaamheid

Ook in de opkomst van duurzaamheid kan het Scandinavisch design zich prima vinden. Het is een belangrijk aandachtspunt geworden. Steeds meer ontwerpers gebruiken duurzame materialen en passen milieuvriendelijke ontwerpprincipes toe. Hierdoor blijft Scandinavisch design niet alleen tijdloos, maar ook relevant. Daarnaast is er nog een belangrijke reden waarom Scandinavisch design zo populair is en blijft. Het past bij iedereen. Of je nu van moderne of klassieke stijlen houdt, Scandinavisch design is makkelijk te combineren. En past goed bij zowat elke smaak en interieurstijl.

scandinavisch interieur woonkamer

Bekijk ook:
Scandinavisch interieur
10x Scandinavische woonkamers

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.