Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

wat voor kleur bank tips
Meubels Woonkamer inspiratie

3x Tips om de kleur van je nieuwe bank te bepalen!


Ga je voor een neutrale grijze of beige bank? Of ga je dit keer voor een meer opvallende kleur, zoals groen, blauw, geel of paars? In dit artikel hebben we de beste tips voor je op een rijtje gezet om de kleur van je nieuwe bank te bepalen, zodat jij er heel lang plezier van zult hebben!

Ben je op zoek naar een nieuwe bank voor je woonkamer? Leuk! Als je een nieuwe bank wilt kopen, is het belangrijk om op een aantal aspecten te letten. Denk aan het formaat, het materiaal en wat voor soort bank je wilt. Een andere belangrijk overweging die enorm impact heeft op de sfeer en uitstraling van je interieur, is natuurlijk de kleur van de bank. Ben jij er nog niet helemaal over uit over de kleurkeuze van je bank? Wij hebben een aantal tips die je bij deze keuze kunnen helpen. Lees dus snel verder!

Er zijn een aantal manieren om te bepalen welke kleur bank het beste bij je interieur past:

1. Kleuren in je interieur

Het eerste waar je rekening mee moet houden bij het uitkiezen van de kleur van je bank, zijn de kleuren in je interieur. En dan hebben we het met name over de muurkleur en de kleur van je vloer. Hoewel de keuze van kleur van een bank in relatie tot de kleur van de muren en vloer vooral ook een kwestie van smaak is, hebben we wel een aantal tips voor je.

Muurkleur

Een neutrale kleur bank, zoals wit, grijs of beige, past goed bij bijna elke kleur muur. Dit maakt het gemakkelijk om de bank in verschillende kamers te verplaatsen of als je van plan bent om de kleur van de muur te veranderen.

Een contrasterende kleur bank, zoals een donkerblauwe bank tegenover een witte of lichtgekleurde muur, kan een opvallende en dramatische uitstraling geven aan de kamer. Een complementaire kleur bank, zoals een groene bank tegenover een roze of paarse muur, kan een rustige en harmonieuze uitstraling geven aan de kamer. Als de muur een felle kleur heeft, kun je overwegen om een neutrale kleur bank te kiezen om de opvallende muur wat af te zwakken.

Als de muur een rustige kleur heeft, kun je overwegen om een opvallende kleur bank te kiezen om wat leven in de kamer te brengen.

De okergele bank is een echte blikvanger in deze woonkamer met strakke lichte muren en een lichte gietvloer.

De okergele bank is een echte blikvanger in deze woonkamer met strakke lichte muren en een lichte gietvloer.

Kleur van de vloer

De kleur van de vloer heeft ook een grote impact op hoe een bank in een ruimte staat. Als je een donkere bank op een donkere vloer zet, dan kan de bank eenvoudig opgaan in de ruimte, waardoor het minder opvalt. Als je een donkere bank op een donkere vloer wilt gebruiken, is het aan te raden om deze proberen meer zichtbaar te maken. Dit kan je bijvoorbeeld doen met poten van metaal of licht hout, waarmee je visuele ruimte kunt creëren tussen de bank en de vloer. Het gebruik van een lichter vloerkleed onder de bank kan ook de donkere kleuren scheiden en de kleur van de bank eruit laten springen. Een salontafel van licht hout of metaal kan ook helpen om de bank vanaf de vloer af te bakenen.

In deze woonkamer is er gekozen voor een grote lichtgrijze bank, in combinatie met lichtgrijze muren en een eikenhouten visgraat vloer.

In deze woonkamer is er gekozen voor een grote lichtgrijze bank, in combinatie met lichtgrijze muren en een eikenhouten visgraat vloer.

2. De grootte van de ruimte

Overweeg ook de grootte van de kamer. In een kleinere ruimte kan een lichte kleur bank helpen om de ruimte groter te laten lijken, terwijl een donkere kleur bank de ruimte kleiner kan laten lijken. In een grotere ruimte kan een donkere kleur bank juist gebruikt worden om de ruimte gezelliger te maken.

Kleine woonkamer

In een kleine woonkamer kan een lichte kleur bank helpen om de ruimte groter te laten lijken. Lichte kleuren reflecteren het licht en geven de illusie van meer ruimte. Neutrale kleuren zoals beige, wit of grijs kunnen een geschikte keuze zijn voor een kleine woonkamer, omdat ze een rustige en aangename sfeer creëren.

Een bank in een heldere kleur, zoals geel of roze, kan ook een leuke toevoeging zijn in een kleine woonkamer, aangezien deze kleuren energie geven en de ruimte optisch vergroten. Als je een bank met een patroon wilt, kan je het beste kiezen voor een patroon met een kleine afbeelding, zoals kleine bloemen of strepen, in plaats van een groot patroon. Dit helpt om de ruimte niet te overweldigen.

De lichte kleuren, met de witte bank en witte muren, zorgen voor meer ruimtelijkheid in deze kleine woonkamer.

De lichte kleuren, met de witte bank en witte muren, zorgen voor meer ruimtelijkheid in deze kleine woonkamer.

Grote woonkamer

In een grote woonkamer kan een donkere kleur bank gebruikt worden om de ruimte gezelliger te maken en het meubilair meer aanwezigheid te geven. Donkere kleuren zoals bruin, donkerblauw, of zwart kunnen een elegant en chique uitstraling geven aan de ruimte.

Als je een contrasterende look wilt, kan je ook kiezen voor een bank in een felle kleur of met een opvallend patroon, zoals een rode of gele bank. Dit kan een interessant accent zijn in de ruimte en een gewaagde uitstraling geven. Maar een neutrale kleur bank zoals beige, wit of grijs kan uiteraard ook een goede keuze zijn voor een grote woonkamer, omdat deze kleuren rust en elegantie uitstralen.

Ook in deze grote woonkamer is er gekozen voor een lichte bank.

Ook in deze grote woonkamer is er gekozen voor een lichte bank.

3. Lichtinval

Lichtinval kan invloed hebben op de kleurkeuze van een bank. In een ruimte met veel natuurlijk licht, kan een donkerdere kleur bank er vaak donkerder uitzien dan wanneer het in een ruimte met minder licht geplaatst zou zijn. Aan de andere kant kan een lichte kleur bank juist te fel overkomen in een ruimte met veel natuurlijk licht. Het is daarom aan te raden om de kleur van de bank in de ruimte waar deze geplaatst wordt te bekijken, om zo een weloverwogen keuze te maken.

Tip: Probeer verschillende kleurstalen uit in de kamer om een goede indruk te krijgen van hoe de kleur erin past.

De lichtgroene bank komt heel goed tot z'n recht in deze lichte woonkamer.

De lichtgroene bank komt heel goed tot z’n recht in deze lichte woonkamer.

Bekijk ook:
10x Wanddecoratie boven bank
Loods 5 banken
8x Prominent bank
10x Zitmaxx banken

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.