Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Wooninspiratie Woonkamer inspiratie

10x Wanddecoratie boven bank


Op zoek naar leuke wanddecoratie boven de bank in de woonkamer? Wij hebben de leukste ideeën en mooie inspiratie voorbeelden voor je op een rijtje gezet om die kale muur boven de bank te decoreren. Kijk snel verder en ga direct aan de slag!

Bij het inrichten van de woonkamer, denk je natuurlijk als eerst aan de grote meubels, zoals de bank, eventueel een fauteuil, de salontafel, de TV meubel, noem maar op. Maar geen enkele woonkamer is compleet zonder leuke decoratie. Decoratie heb je in heel veel verschillende soorten en maten. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan mooie spullen die je ergens op plaatst, zoals Vensterbank decoratie of decoratie op tafel, op wandplanken of in de kast. Dit kunnen alle spullen zijn die jij persoonlijk mooi vindt – van fotolijsten tot sculpturen en leuke planten.

Daarnaast heb je natuurlijk ook wanddecoratie, decoratie waarmee je een muur leuker kunt maken. Een kale minimalistische muur kan soms heel mooi zijn, maar in de meeste gevallen zijn wij van mening dat wanddecoratie altijd een goed idee is. En in de woonkamer is de de muur boven de bank dé ideale plek om gedecoreerd te worden. Ook op zoek naar leuke wanddecoratie boven de bank? Bekijk dan snel onderstaande leuke ideeën, handige tips en mooie inspiratie voorbeelden.

1. Spiegel boven de bank

Een spiegel is weliswaar een musthave in huis, en mag niet ontbreken in de badkamer, hal of slaapkamer. Maar in de woonkamer is een spiegel minder gebruikelijker. Maar daarom vinden wij het juist leuk om een spiegel in de woonkamer op te hangen. Niet perse omdat het handig is (hoewel je zult merken dat een spiegel in de woonkamer ook heel handig is), maar vooral omdat je een spiegel heel leuk als wanddecoratie boven de bank kunt ophangen. Ga voor een grote ronde spiegel of combineer een kleinere spiegel met andere vormen van wanddecoratie. Je zou zelfs een collage van spiegels kunnen maken. In onderstaande kleine woonkamer ziet de grote spiegel er niet alleen super leuk uit, maar het zorgt er ook voor ruimtelijkheid. Klik hier voor meer foto’s.

wanddecoratie boven bank spiegel

Shop the look

2. Schilderij boven de bank

Schilderijen zijn natuurlijk één van de oudste vormen van wanddecoratie. Ze worden al honderden jaren als kunst in huis gebruikt, en nog steeds vind je de mooiste schilderijen in de mooiste huizen. Ga voor een grote schilderij of meerdere kleine schilderijen. In onderstaande woonkamer is een grote hoekbank geplaatst, dus je hebt twee muren die gedecoreerd kunnen worden. Aan de grote muur is een grote kast op maat gemaakt, terwijl de bakstenen muur met raam, gedecoreerd is met een mooie abstracte schilderij. Klik hier voor meer foto’s.

wanddecoratie boven bank schilderij

Shop the look

3. Macrame wandhanger boven de bank

Heb je een Ibiza of bohemian interieur? Dan mag er natuurlijk geen macramé wandhanger ontbreken als wanddecoratie boven de bank. De speciale macramé-knooptechniek resulteert in een geweven ontwerp met franjes dat een statement maakt, waar het ook is geïnstalleerd, of het nu deel uitmaakt van een fotowand of het middelpunt van je woonkamer. In onderstaande super leuke woonkamer hebben ze gekozen voor een grote macrame wandhanger. Klik hier voor meer foto’s.

wanddecoratie boven bank macrame wandhanger

Shop the look

4. Posters

Posters zijn al een hele tijd een trend, en die trend lijkt voorlopig nog wel te blijven. Het grote voordeel van posters, ten op zichte van bijvoorbeeld schilderijen, is dat ze een stuk goedkoper zijn. Voor een paar tientjes zijn de mooiste posters verkrijgbaar die gemaakt zijn door getalenteerde kusntenaars en illustratoren. Door de populariteit wordt het aanbod van leuke posters en webshops ook steeds groter. Aan de strakke witte muur van onderstaande Scandinavische woonkamer is een mooie poster met pasteltinten in een zwarte lijst opgehangen, passend bij de pastelkleuren van de woonkamer. Klik hier voor meer foto’s.

wanddecoratie boven bank posters

Shop the look

5. Wandplanken

We hebben het hierboven al gehad over wandplanken, wat heel handig is om extra opbergruimte te creëren in een huis. Maar naast dat het handig is, kunnen wandplanken er ook heel decoratief leuk zijn. Niet alleen de wandplanken zelf, maar ook natuurlijk in combinatie met de spullen die je erop plaatst. In onderstaande mooie woonkamer zijn de wandplanken boven de bank gebruikt als boekenplanken. Klik hier voor meer foto’s.

wanddecoratie boven bank wandplanken

Shop the look

6. Wandkast

Heb je een hele grote boekencollectie, dan is de kans groot dat wandplanken niet voldoende zijn om al je boeken een plekje te geven. Hieronder zien jullie de super leuke woonkamer van Karolina en Erik, die de muren boven de bank op een hele originele en leuke manier hebben gedecoreerd. Naast verschillende fotolijsten, net boven de bank, hebben ze daarboven een een grote wandkast op maat laten maken, waar heel veel boeken kunnen worden opgeborgen. Klik hier voor meer foto’s.

wanddecoratie boven bank wandkast

Shop the look

7. Wandkleed

Een vloerkleed is altijd een goed idee in de woonkamer. Het zorgt er niet alleen voor dat je lekker warme voeten hebt, het zorgt ook voor een goede akoestiek in de ruimte. Daarnaast is een vloerkleed de perfecte manier om de zithoek af te kaderen. Maar een vloerkleed kan je ook heel leuk als wanddecoratie aan de muur boven de bank ophangen. Onderstaande woonkamer is daar een heel mooi voorbeeld van, waar het wandkleed een blikvanger vormt van het interieur. Klik hier voor meer foto’s.

wanddecoratie boven bank wandkleed

Shop the look

8. Wandlamp boven de bank

Verlichting speelt een hele belangrijke rol in een interieur, zowel decoratief als functioneel. Een goed verlichtingsplan combineert verschillende soorten verlichting. Naast basisverlichting en accentverlichting, is het ook een goed idee om te kiezen voor sfeer- en taakverlichting. Een mooie wandlamp kan die functie vervullen aan de muur boven de bank. In onderstaande stijlvolle woonkamer is gekozen voor de prachtige Flos 265 wandlamp, gecombineerd met een grote ronde spiegel. Klik hier voor meer foto’s.

wanddecoratie boven bank wandlamp

Shop the look

9. Fiets boven de bank

Heb jij een mooie racefiets die gezien mag worden? Hang het als wanddecoratie boven de bank. Dit ziet er niet alleen super mooi en leuk uit, het is ook een goed idee als je bijvoorbeeld geen ruimte hebt in een kleine hal. Het enige nadeel is dat je het elke keer door de woonkamer moet sjouwen. Houd je niet van fietsen, onderstaande woonkamer laat zien dat het gewoon een hele leuke en originele vorm is van wanddecoratie in de woonkamer.

wanddecoratie boven bank fiets

Shop the look

10. Groene muur

Een groene muur kan met de kleur van de muur te maken hebben, wat super mooi kan zijn, maar je kunt ook denken aan een levende groene muur. Met een levende groene muur bedoelen we een plantenwand, ook wel bekend als de verticale tuin. Verticaal tuinieren is niet alleen een goed idee als je meer planten in huis wilt, het is ook een unieke vorm van wanddecoratie.

wanddecoratie boven bank verticaal tuinieren

Shop the look

Bekijk ook:
10x Woonkamer wanddecoratie
10x Tips voor het decoreren van de woonkamer
Woonkamer ideeën
10x Woonkamer met leuk behang

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.