Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Wooninspiratie

Vensterbank decoratie


Op zoek naar leuke vensterbank decoratie ideeën? Leuk! Bekijk onze handige tips, leuke ideeën en mooie inspiratie voorbeelden om jouw vensterbank op een leuke manier te decoreren!

De vensterbank bevindt zich aan de binnenkant van het raam. Veel mensen weten niet dat de vensterbank vroeger gebruikt werd om erop te zitten. Dit verklaart meteen ook waarom het zo is genoemd. Nog steeds kan het een leuk idee zijn om een zitplek te creëren bij het raam, maar je kunt het ook op een andere leuke manier decoreren. Sommigen laten het helemaal leeg, terwijl anderen de vensterbank gebruiken voor het verzamelen van rommel. En dat is natuurlijk zonde, maar juist de vensterbank juist heel leuk en functioneel kan zijn. Heb je geen idee hoe je aan de slag kunt gaan? Laat je inspireren door onderstaande leuke vensterbank decoratie ideeën.

1. Bank

Laten we beginnen met het idee waar de vensterbank ooit voor bedoeld was – een bank. Vensterbanken heb je in verschillende formaten. Sommigen zijn heel breed en heel diep, terwijl anderen heel klein en smal zijn. Als je een hele brede en diepe vensterbank hebt, dan kan het een heel leuk idee zijn om een zitplek te creëren op de vensterbank. Een kleine en smalle vensterbank kan je altijd uitbreiden, zodat het groot genoeg is om er een zitplek van te maken. Plaats er leuke en comfortabele kussens op, of laat een kussen op maat maken.

vensterbank decoratie bank

vensterbank decoratie bank

vensterbank decoratie bank

2. Planten

Planten zijn altijd een goed idee in huis, en omdat heel veel planten van zonlicht houden, is de vensterbank de ideale standplaats in huis. Als je aan planten denkt, dan denk je natuurlijk aan plantenpotten, wat absoluut heel leuk kan zijn. Maar er zijn nog veel meer leuke ideeën om de vensterbank te decoreren met planten. Denk bijvoorbeeld aan planthangers, waarmee je planten boven de vensterbank kunt ophangen. Wil je een stapje verder gaan? Dan zou je de volledige vensterbank kunnen benutten door een plantenbak op maat te (laten) maken. Klinkt het een beetje raar? Wacht maar totdat je onderstaande mooie inspiratie voorbeelden ziet!

vensterbank decoratie planten hangplanten

vensterbank decoratie planten

vensterbank plantenbak

3. Moestuin

Heb je een raam met een vensterbank in de keuken? Ook die kan je heel leuk decoreren. Kook je regelmatig met verse kruiden? Dan is het natuurlijk super leuk om je eigen moestuin te hebben, in de keuken! Je kunt het heel eenvoudig doen door een aantal potten op de vensterbank te plaatsen. Heb je niet genoeg plek? Dan zou je ook nog een aantal potten op kunnen hangen. Naast dat je elke dag kunt genieten van alle verse kruiden, ziet het er ook nog eens erg leuk en decoratief uit!

vensterbank moestuin vensterbank keuken verse kruiden moestuin keuken vensterbank

4. Boeken en tijdschriften

Ben jij een echte boekenwurm? Dan is de kans groot dat je een grote boekenverzameling hebt. Een grote boekenkast is huis is dan natuurlijk een echte musthave, maar het is ook leuk om je vensterbank te decoreren met boeken en tijdschriften. Je hoeft het niet helemaal vol te plaatsen met banken. Een stapel boeken kan al heel leuk staan bij het raam. Ben je geen echte leesliefhebber? Boeken zijn ook gewoon een vorm van decoratie, vooral als het gaat om mooie grote tafelboeken.

vensterbank decoratie boeken

vensterbank decoratie boeken

5. Pronk plank

Een pronk plank of kast is een wandplank of kast waar je mooie spullen in of op plaatst die gezien mogen worden. Dit kunnen planten en bloemen zijn, maar ook andere mooie decoratie accessoires. Denk aan fotolijstjes, beeldjes, keramiek, kaarsen, boeken, tijdschriften, verzamelingen, een mooie tafellamp, noem maar op. Je kunt het zo gek niet bedenken.

vensterbank decoratie pronk

vensterbank decoratie spullen

venterbank decoratie styling

6. Bureau

Werk je vaak thuis? Dan heb is het wel zo fijn om een goede werkplek te hebben met lekker veel zonlicht. En dé plek in huis met de meeste lichtinval is natuurlijk bij het raam. Daarom kan het een heel goed idee zijn om een bureau te creëren van de vensterbank. Dit kan een klein bureautje zijn als het gaat om een klein raampje, maar hoe groter het raam hoe groter het bureau kan worden natuurlijk. Is de vensterbank niet diep genoeg? Monteer dan een dieper bureaublad op de vensterbank.

vensterbank bureau

vensterbank bureau

vensterbank bureau

7. Glazen boxen

Het grote voordeel van de vensterbank is dat het er heerlijk licht is, omdat het bij het raam is. Het zou daarom zonde zijn als je alleen maar hele grote objecten op de vensterbank plaatst, die de lichtinval blokkeren. Wil je jouw vensterbank leuker maken, zonder dat het ten koste gaat van de lichtinval? Kies dan voor transparante objecten. Glazen boxen zijn daar het perfecte voorbeeld van. Ze zijn leuk, ze laten licht door, en je kunt er van alles en nog wat in plaatsen.

vensterbank decoratie glazen boxen

vensterbank decoratie glazen boxen

vensterbank decoratie glazen boxen

8. Kattenbed

Poezen en katten houden van licht en warmte. Daarom vinden ze het ook fantastisch om lekker op de vensterbank te liggen. Dit betekent echter niet dat je geen leuke vensterbank kunt maken. Je kunt van je vensterbank een echte loungeplek maken voor je poes of kat. Zo’n kattenbed op de vensterbank kan de favoriete plek worden voor je huisdier!

kattenmand vensterbank

kattenmand vensterbank

kattenmand vensterbank

9. Plank

Het is geen probleem als de plank van de vensterbank niet zo mooi is. Je kunt het namelijk heel eenvoudig leuk maken. Zo zou je het een kleurtje kunnen geven door het te verven. Maar je kunt er ook een andere plank op plaatsen. Dit kan een rustieke houten plank zijn, een stoere betonnen plank of een hele chique marmeren plank. De plank kan het verschil maken!

boomstam houten plank vensterbank

vensterbank betonnen plank

vensterbank plank zwart natuursteen

10. Kinderkamer

Ook in kinderkamers heb je te maken met vensterbanken. En op de vensterbank in de kinderkamer plaats je natuurlijk andere decoratie dan in de woonkamer of keuken. Hoewel het ook leuk kan zijn om er een vaste bank te creeeren – een loungehoek voor de kinderen, zijn er nog veel meer leuke mogelijkheden. In de kinderkamer kan je denken aan leuke spullen zoals mooie kinderboeken, leuk speelgoed, knuffels, noem maar op.

vensterbank decoratie kinderkamer

kinderkamer vensterbank decoratie

kinderkamer vensterbank decoratie

Bekijk ook:
Vensterbank boekenkast
Raamradiator
Mooie plankdragers

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

2 Comments

 • Reply
  Vensterbank boekenkast | Inrichting-huis.com
  1 april 2016 at 11:00

  […] had al weleens leuke inspiratie ideeën gedeeld voor vensterbank decoratie. En een tijdje geleden had ik ook een blog geschreven over erker inspiratie. Daar zat een leuk […]

 • Reply
  Radiatorombouw ideeën | Inrichting-huis.com
  21 juli 2016 at 11:01

  […] Je kunt de ombouw ook onderdeel laten zijn van je boekenkast. Voor meer leuke ideeën, zou je ook devensterbank decoratie ideeën kunnen […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.