Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Radiatorombouw ideeën
Wooninspiratie

Radiatorombouw ideeën


Vandaag wil ik jullie inspireren met radiatorombouw ideeën! In een interieur heb je altijd wel te maken met dingen die noodzakelijk maar niet zo mooi zijn. Dingen die je liever uit het zicht wilt hebben, achter een deur of in een kast. Randapparatuur van je TV bijvoorbeeld of de wasmachine en droger. De radiator is ook typisch zoiets. Gelukkig zijn er verschillende leuke inspiratie ideeën om er het beste van te maken. Voor welke optie kies jij of heb jij gekozen?

Radiatorombouw ideeën

Radiatorombouw ideeën

Vloerverwarming

Naar mijn idee is vloerverwarming de meest ideale vervanger van de traditionele radiator. Het zit verstopt onder de vloer en is dus volledig uit het zicht. In de zomer is het lekker koel, terwijl je in de winter kunt genieten van warme voeten. Of dat nou in de woonkamer, keuken, slaapkamer of zelfs badkamer is…

Designradiator

Een ander idee is het nemen van een designradiator. Met andere woorden, een mooie radiator waarbij het helemaal niet erg is als deze in het zicht is. Sterker nog, sommige designradiatoren kunnen zelfs super stijlvol en decoratief zijn. Persoonlijk vind ik de klassieke gietijzeren radiatoren bijvoorbeeld super leuk!

Voor de mensen die al een bestaande radiator hebben en om wat voor reden dan ook geen nieuwe kunnen kopen, bestaat er gelukkig ook de radiatorombouw of radiatorbekleding. Hiervoor heb je twee opties, namelijk een radiatorombouw kopen of zelf maken.

Radiatorombouw ideeën

Radiatorombouw ideeën

Radiatorombouw kopen

Het makkelijkste is natuurlijk om een kant en klare radiatorombouw te kopen. De meest populaire varianten zijn verkrijgbaar bij alle populaire bouwmarkten zoals Praxis, Karwei en Gamma. Het merk Cando heeft bijvoorbeeld heel veel verschillende modellen. Wil je een iets exclusiever model, dan zou je bijvoorbeeld kunnen kijken naar de radiatorbekleding van Sentimo. Zij hebben strakke modellen, die je helemaal op maat kunt laten maken in een gewenste kleur en materiaal.

Radiatorombouw zelf maken

Voor de klussers is het ook leuk om zelf een radiatorombouw te maken. Als je een beetje handig bent, is het namelijk helemaal niet zo moeilijk. En het leuke is dat je zelf kunt bepalen wat voor materiaal je gebruikt. Met steigerhout, underlayment, gelakt mdf, noem maar op. Belangrijk hierbij is dat je genoeg openingen creëert in de ombouw, zodat de warmtestroom genoeg blijft. Je kunt bijvoorbeeld de boven- en onderkant open laten, maar je kunt ook gaten creëren in de planken. Bekijk de inspiratie foto’s voor leuke ideeën.

Decoratie ideeën

De radiatorombouw is één ding, maar er zijn ook super leuke ideeën om het geheel te decoreren. Je kunt er bijvoorbeeld een loungehoek van maken met leuke kussens. En nu is het opeens ook mogelijk om er spullen op te plaatsen. Leuke planten, stapels boeken en tijdschriften, schilderijen, noem maar op. Je kunt de ombouw ook onderdeel laten zijn van je boekenkast. Voor meer leuke ideeën, zou je ook devensterbank decoratie ideeën kunnen kijken.

Radiatorombouw ideeën

Radiatorombouw ideeën

Radiatorombouw ideeën

Radiatorombouw ideeën

Radiatorombouw ideeën

Radiatorombouw ideeën

Radiatorombouw ideeën

Radiatorombouw ideeën

Radiatorombouw ideeën

Radiatorombouw ideeën

Radiatorombouw ideeën

Bron: Style-files.com | Stadshem.se | Keltainentalorannalla.blogspot.com | Myparadissi.com | Sentimo.nl

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Cvswarmte
    26 april 2017 at 18:48

    Gave ideeën! Zal het bericht delen met mijn klanten, bedankt voor de inspiratie! Johan

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.