Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Renovatie van een smalle tuin
Tuin inspiratie

Renovatie van een smalle tuin


Vandaag wil ik jullie inspireren met een indrukwekkende tuinrenovatie. Een tuin die ontworpen en gerealiseerd is door interieur- en ontwerpbureau Dan Gayfer Design. Zij hebben voor een jong gezin een oude karakteristieke woning gelegen in Melbourne volledig van top tot teen gerenoveerd. Je zult versteld raken als je de before en after foto’s ziet van de tuinrenovatie!

Renovatie van een smalle tuin

Renovatie van een smalle tuin

De karakteristieke voorgevel van het huisje is gerestaureerd en volledig in tact gelaten. Maar dat is ook het enige herkenbare na de renovatie. Zowel het interieur binnen als de tuin en achtergevel zijn compleet anders geworden, veel strakker en moderner.

Integratie tussen binnen en buiten

Op de begane grond zijn de woonkamer en de open keuken ingericht. Omdat het een vrij smalle ruimte is, is de tuin een belangrijk onderdeel voor het gezin. De wens was dan ook om binnen en buiten meer met elkaar te integreren, zodat het hele gezin van het buitenleven kan genieten.

Renovatie van een smalle tuin

Stalen kozijnen en openslaande deuren

Aan de achterzijde zijn de originele kozijnen vervangen door stalen kozijnen. Stoere zwarte stalen kozijnen en openslaande deuren met heel veel glas. Dit zorgt er niet alleen voor dat de woonkamer en keuken voorzien worden van natuurlijk zonlicht, maar wordt de tuin meer betrokken met de woonkamer. De openslaande deuren in de zomer dan ook vaker open dan dicht.

Betonvloer in de tuin

Voor het keukengedeelte is gekozen om de vloer te bedekken met mooie houten planken, terwijl er in de woonkamer voor een betonvloer is gegaan. Deze betonvloer loopt helemaal door tot het einde van de tuin, uiteraard ook weer om de integratie tussen binnen en buiten te versterken.

 

Renovatie van een smalle tuin

Renovatie van een smalle tuin

Het is een relatief kleine en smalle tuin, maar door de minimalistische inrichting oogt het redelijk ruim. Rondom de tuin zijn hoge muren geplaatst, die strak zijn gestuukt en wit geschilderd.

Aan de rechterkant is een strook gecreëerd voor planten en bomen, terwijl aan de linkerkant een op maat gemaakte vaste bank is gebouwd, voorzien van luxe moderne en comfortabele zitkussens.

Renovatie van een smalle tuin

Fotografie: Dean Bradley

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Lientje
    7 november 2020 at 02:46

    Hoe ‘smal ‘ is deze tuin en huis dan?

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.