Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Louis Poulsen Panthella tafellamp
Lampen

5x Designtafellampen


Verlichting speelt een erg belangrijke rol in een woning. Naast hoofdverlichting, moet je ook denken aan sfeerverlichting. In de woonkamer gebruiken wij inbouwspots als hoofdverlichting. Daarnaast hebben we een Ay Illuminate hanglamp boven de eettafel, in de keuken hebben we twee wandlampen, en aan de muur boven de bank vind je de Flos 265 wandlamp. We zijn super blij met alle lampen die we hebben, maar wat nu nog ontbreekt is een mooie designtafellamp voor op onze TV meubel!

Er zijn zóveel mooie designerlampen, wat de keuze er niet makkelijker op maakt. Wel hebben we alvast een selectie gemaakt van vijf mooie designertafellampen, waar we uiteindelijk een keuze uit gaan maken. Welke vinden jullie het mooist? Help ons en laat het ons weten!

Alle onderstaande designwandlampen zijn verkrijgbaar bij Lampen24.nl.

Flos IC T1 of T2 tafellamp

We zijn een hele grote fan van het Italiaanse Flos. We zijn dan ook super blij met onze Flos 265 wandlamp. Ze hebben ook hele mooie tafellampen, waaronder de Flos IC lampenserie. Deze mooie lampen serie is ontworpen door ontwerper Michael Anastassiades, en bestaat uit hanglampen, vloerlampen, tafellampen en wandlampen. De ontwerpen kenmerken zich door chique gouden armen en voeten, en grote bollen. Deze combinatie geeft de lampen ook een klassieke look! De Flos IC T1 ziet er net iets anders uit dan de FLOS IC T2. En voor beide varianten zijn ook weer een hoge en een lage variant verkrijgbaar.

Flos IC T1 of T2 tafellamp

Flos IC T1 of T2 tafellamp

Flos IC T1 of T2 tafellamp

Louis Poulsen Panthella tafellamp

Dit is de Louis Poulsen Panthella tafellamp. Een prachtige lamp die ontworpen is door niemand minder dan de Deense ontwerper Verner Panton. Het bijzondere van deze lamp, is dat het volledig gemaakt is van kunststof. Dankzij de kenmerkende opaalwitte acryl lampenkap, wordt het licht niet alleen naar beneden gereflecteerd, maar de kap zelf laat ook op een hele sfeervolle manier licht door.

Louis Poulsen Panthella tafellamp

Louis Poulsen Panthella tafellamp

Flos Taccia tafellamp Glass LED

Naast de ICT T1 en T2 tafellamp, heeft Flos nog een andere hele mooie designertafellamp. Ik heb het over de Flos Taccia tafellamp Glass LED. Deze bijzondere tafellamp is ontworpen door Achille & Pier Giacomo Castiglioni. Door het moderne, en zelfs een beetje een industriële ontwerp, zou je helemaal niet zeggen dat het ontworpen is in 1962. De lamp geeft heel bijzonder indirect en reflecterend licht. Super nice.

Flos Taccia tafellamp Glass LED

Flos Taccia tafellamp Glass LED

Artemide Tolomeo Tavolo tafellamp

Dit is de Artemide Tolomeo Tavolo tafellamp, een geweldige tafellamp die in 1987 door ontwerper Michele De Lucchi in samenwerking met de architect Giancarlo Fassina was ontworpen, en nu uitgegroeid is tot een echte designklassieker. Door de verstelbare arm en de relatief compacte lampenkamp, is de Artemide Tolomeo Tavolo super populair als bureaulamp. Maar hij zal zéker ook niet misstaan op onze TV meubel.

Artemide Tolomeo Tavolo tafellamp

Artemide Tolomeo Tavolo tafellamp

I Ricchi Poveri Bzzzz tafellamp

De laatste lamp in dit rijtje is een hele andere lamp dan de bovenstaande lampen. Ik heb het over de I Ricchi Poveri Bzzzz tafellamp. Alleen de naam is al bijzonder. Het is ontworpen door Duitse ontwerper Ingo Maurer, gekenmerkt door klassieke gloeilamp, die rust op een lange dunne gouden arm. Een hele sierlijke tafellamp, die nóg sierlijker wordt door een gekleurde libel boven de gloeilamp. Loving it!

I Ricchi Poveri Bzzzz tafellamp

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.