Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Binnen kruiden kweken
Wooninspiratie

Binnen kruiden kweken op een stijlvolle manier


Twintig jaar geleden kweekte niemand nog zijn eigen kruiden. Als dat wel gebeurde, gebeurde dat meestal buiten in de moestuin of op het balkon. In de loop der tijd is het kweken van kruiden steeds populairder geworden. Naast dat het fijn is om elke dag verse kruiden bij de hand te hebben, is het zelfs hip om je eigen kruiden te kweken. En omdat niet iedereen over een tuin beschikt, is de trend ontstaan om de kruiden binnen in huis te kweken. Vandaag wil ik laten zien hoe je dat op een stijlvolle manier kunt doen.

Binnen kruiden kweken

Welke kruiden?

Voordat je begint, moet je natuurlijk wel weten welke kruiden geschikt zijn om binnen te kweken. Er is keuze genoeg, maar de meest populaire kruiden om binnen te kweken zijn bieslook, salie, rozemarijn, basilicum, oregano, tuinkers, koriander, tijm, munt, peterselie en lavendel. Als je geduld en tijd hebt, zou je zaadjes kunnen kopen, maar het is ook mogelijk om kleine plantjes te kopen. Voor het proces is het natuurlijk veel leuker om de kruiden vanaf de zaadjes te zien groeien.

Potjes

De meest gebruikte manier om binnen kruiden te kweken, is door middel van potjes. Deze potjes kan je op verschillende manieren binnen in huis een plekje geven. Op het aanrecht of op de vensterbank in de keuken. Als je niet genoeg plek hebt, dan zou je een speciale rek kunnen kopen, zodat je de potjes boven elkaar kunt plaatsen. Daarnaast zijn er ook andere leuke manieren om de potjes een plekje te geven. Hangend aan een rek of een stang bijvoorbeeld. Hoe meer stangen je aan de muur monteert, hoe meer kruiden je kunt kweken.

Binnen kruiden kweken

Binnen kruiden kweken

Binnen kruiden kweken

Binnen kruiden kweken

Binnen kruiden kweken

Binnen kruiden kweken

Plantenbakken

Wat ook erg leuk is, zijn grote plantenbakken. Het voordeel daarvan is dat je alle kruiden bij elkaar in één bak kunt kweken. Je kunt de kruiden direct in de planten plaatsen, maar je zou ook potjes kunnen gebruiken, die je in de plantenbak plaatst.

Binnen kruiden kweken

Binnen kruiden kweken

Binnen kruiden kweken

Kweekkas

Voor een succesvolle kweek, is het belangrijk om de plantjes goed vochtig te bewaren. Daarom is een kweekkas/plantenkas altijd een goed idee. Deze kweekkassen zijn overal verkrijgbaar. IKEA heeft er twee in de collectie, namelijk de kweekkas uit de IKEA PS collectie (€29,75) en de Socker kweekkas (€12,95). Naast dat een kweekkas handig is, staat het ook eens erg leuk binnen in een interieur.

Binnen kruiden kweken

Binnen kruiden kweken

Binnen kruiden kweken

Bron: Ikea.nl | Apartmenttherapy.com | Redonline.co.uk | Thebirdandhersong.com | Trendenser.se

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.