Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

hangplanten voor binnen
Wooninspiratie

10x Hangplanten voor binnen


Wil je leuke hangplanten voor binnen kopen? Sterke hangplanten die zonder problemen binnen in de schaduw kunnen overleven? Zoek niet verder, want wij hebben tien hangplanten voor je op een rijtje gezet waar je heel blij mee zult zijn. Kijk snel verder!

Het ontwerpen van een mooi en sfeervol interieur is misschien niet ieders sterke punt, maar zelfs als je er helemaal geen gevoel voor hebt, kan je altijd een simpele truc toepassen om sfeer te creëren in huis: kamerplanten. In tegenstelling tot het kiezen van kunst of decoratie, hebben planten een moeiteloze manier om dimensie, stijl en duurzaamheid in een huis te creëren. Daarnaast bieden planten nog meer voordelen. De lucht wordt schoner, je krijgt een betere luchtvochtigheid in huis, ze verminderen stress, je productiviteit wordt verhoogd, noem maar op. Genoeg redenen dus waarom planten in huis altijd een goed idee zijn is.

Er zijn zoveel manieren om planten tentoon te stellen in huis. Grote kamerplanten kan je gewoon op de vloer plaatsen. Hoewel je kleine plantjes leuk op een kast, wandplank of op de vensterbank kunt plaatsen, kan het ook erg leuk zijn om een plantenstandaard te gebruiken. En als je geen groene vingers hebt, dan zou je ook onderhoudsvriendelijke terrarium plantjes kunnen overwegen, die je als een soort aquarium, maar dan van planten, ergens op kunt plaatsen.

Maar in dit artikel hebben we het over hangplanten voor binnen in huis. Het ophangen van hangplanten is om een aantal redenen een goed idee. In een klein huis kan je met hangplanten aan de muur of aan het plafond bijvoorbeeld veel ruimte besparen. En omdat ze in de lucht hangen, merk je ze ook veel eerder op dan als je ze op de vloer of op een kast hebt staan. Maar een hele goede reden om hangplanten in huis op te hangen, is omdat ze er gewoon heel leuk en mooi uitzien. Daarom hebben we tien leuke hangplanten voor je op een rijtje gezet. Welke hangplant vind jij het leukst? Laat het ons weten!

1. Hedera helix white wonder

De Hedera helix white wonder, beter bekend als de klimop, is een veel voorkomende plant die je normaal gesproken op gevels, schuttingen, pergola’s of rozenbogen ziet bedekken. Vind je dat mooi? Dan zou je ook thuis een leuke klimopmuur kunnen creëren. De plant produceert massa’s hartvormige bladeren die in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn, van donker tot lichtgroen, en ook in bonte vormen. Voor een meer gesloten look kun je de bladeren los laten bungelen aan een hangende mand. Houdt er wel rekening mee dat de Hedera helix white wonder erg lang kunnen worden. Met het juiste licht, water en verzorging kan het een van de mooiste kamerplanten zijn. De Hedera helix white wonder kan je hier kopen.

hangplanten voor binnen Hedera helix white wonder

2. Epipremnum Pinnatum Aureum

De Epipremnum Pinnatum Aureum is één van de meest populaire kamerplanten ter wereld is. Daar zijn twee redenen voor. De eerste reden is omdat deze sterke hangplant extreem veelzijdig is. Het ziet er geweldig uit op een plank, schouw of vensterbank, maar ook hangend aan de muur ziet het er prachtig uit. Een andere reden waarom de Epipremnum Pinnatum zo populair is, is omdat het erg onderhoudsvriendelijk is. In het wild wordt deze plant meestal gevonden in bossen in Zuidoost-Azië. Het groeit op in de stammen van grote bomen en leeft gelukkig in vrij diepe schaduw. Als kamerplant zijn de behoeften eenvoudig. Het slaagt in bijna alle lichtomstandigheden, en heeft niet vaak water nodig. De Epipremnum Pinnatum zal in de lente en zomer eenmaal per maand een voeding met vloeibare meststof op prijs stellen. Dit is een ideale beginnersplant die indrukwekkende resultaten geeft met heel weinig werk van jou. Hier te koop.

hangplanten voor binnen Epipremnum Pinnatum Aureum

3. Aeschynanthus Rasta

Dit is een bijzondere kamerplant die geweldig staat in een leuke planthanger. De Aeschynanthus Rasta staat ook wel bekend als de lippenstiftplant vanwege de rode bloemen die bij het uitkomen heel erg op een lippenstift lijken. Deze bijzondere soort heeft grotere bladeren dan de nauw verwante A. ‘Twister’, en de grotere bladeren produceren daarom grotere krullen. Het is gekweekt om interessantere bladeren te vormen dan de van nature voorkomende regenworm-ephifyt, daarom is dit een plant die niet in het wild voorkomt. Wil je dat jouw Aeschynanthus Rasta ook een mooie bloeiende hangplant wordt? Zorg er dan voor dat het voldoende warmte krijgt. De lippenstiftplant kan je hier kopen.

hangplanten voor binnen Aeschynanthus Rasta

4. Nepenthes Alata Bekerplant

De Nepenthes Alata, ook bekend als de Bekerplant, is een hele bijzondere hangplant. Het is namelijk een vleesetende plant die een nectar produceert die insecten aantrekt, opsluit en opeet. Een echt unieke en variabele plant. Het is misschien niet de beste optie voor een beginnende kweker – hoewel het naar verluidt een van de gemakkelijkst te kweken bekerplanten is. Daarom is het een goede keuze voor de liefhebber. Houd de grond te allen tijde vochtig, en zorg ervoor dat het overtollige water vrij kan wegvloeien en dat de plant niet lang in het water blijft staan. De Bekerplant kan je hier kopen.

hangplanten voor binnen Nepenthes Alata Bekerplant

5. Scindapsus Pictus

Scindapsus pictus ‘Exotica’ is een variëteit van de Epipremnum, met grote, dikke bladeren die een dichtere schakering hebben dan de standaardsoort. Zilveren vlekken en randen op de bladeren die glinsteren in het licht, maken deze tropische Aziatische aroid tot een echte schoonheid. De soortnaam ‘pictus’ betekent geschilderd, en het ziet er prachtig uit op een plank of in een leuke planthanger. Door de plant te laten klimmen, zal deze sneller volwassen worden, wat leidt tot grotere bladeren en een sterkere groei. De Scindapsus pictus is hier te koop.

hangplanten voor binnen Scindapsus pictus

6. Hertshoornvaren

De Platycerium bifurcatum, beter bekend als de Hertshoornvaren, is een intrigerende epifytische varen die uit twee soorten bladeren bestaat. Aan de voet van de plant zit het steriele blad dat met een lichte kromming horizontaal ligt. Als nieuwe groei komen ze lichtgroen tevoorschijn, maar worden ze bruin naarmate ze ouder worden. De plant haalt zijn voedingsstoffen uit afgevallen bladeren en ander organisch materiaal dat onder de ronding van het varenblad is terechtgekomen. Dan, opgroeien vanaf de basis van de plant, zijn de vruchtbare bladeren die diep gelobd en gewei-achtig zijn. Dit verklaart de naam ‘Hertshoornvaren’.  Deze bladeren kunnen soms wel een meter lang worden, waardoor ze binnen een absolute blikvanger is. De Hertshoornvaren kan je hier kopen.

hangplanten voor binnen hertshoornvaren

7. Philodendron Scandens

Philodendron scandens staat bekend als de Sweetheart Plant, of Heart-Leaf, vanwege de mooie bladvorm. De duidelijke associatie met liefde maakt het een attent cadeau voor bruiloften, jubilea of gewoon zomaar. Deze populaire sterke hangplant verdraagt kou en tocht, wat het dus een ideale plant is voor in een donkere kamer op het noorden waar je vaak te maken hebt met schaduw. Enthousiast geworden? Deze leuke hangplant is hier te koop.

hangplanten voor binnen Philodendron scandens

8. Erwtenplant

De super leuke Erwtenplant herken je aan de lange draadachtige stengels van groen, rond blad met kralen die over de zijkanten van de pot lopen. Deze taaie, droogtetolerante vetplant is perfect voor vergeetachtige tuiniers, die bewonderenswaardig omgaan met heel weinig water. Ze is niet veeleisend en gemakkelijk te kweken en is een uitstekende hangplant voor binnen. De Erwtenplant geeft voorkeur aan grond die aan de drogere kant is, omdat het erg kwetsbaar is voor rot en op een constant warme, lichte plek moet staan. In de winter, als er minder licht beschikbaar is, raden we aan om de watergift tot een absoluut minimum beperken. Ertwenplant kopen? Klik hier.

hangplanten voor binnen erwtenplant

9. Chinees lantaarnplantje

Het Chinees lantaarnplantje, oftewel de  Ceropegia woodii, is voor velen een favoriet. Hoewel veel mensen deze duidelijk herkenbare hangplant verwarren met de Erwtenplant, is er wel een duidelijk verschil. In plaats van erwt-vormige balderen, groeien er super leuke kleine hartvormige blaadjes aan de dunne stengels. Vandaar dat het ook de Engelse bijnaam String of hearts heeft. Plaats deze leuke hangplant op een plek binnen in huis waar deze veel helder indirect licht kan ontvangen. Kleine doses direct zonlicht zijn goed, maar te veel direct zonlicht kan de bladeren verschroeien. Deze plant is niet geschikt voor omgevingen met weinig licht. Een paar meter verwijderd van een raam op het zuiden of westen is ideaal, of direct in een raam op het noorden of oosten is ook voldoende. Het Chinees lantaarnplantje kan je hier kopen.

hangplanten voor binnen chinees lantaarnplantje

10. Tillandsia Medusa

Deze luchtplanten zie je niet zo vaak, maar dat maakt ze er niet minder leuk op. Sterker zelfs, juist omdat ze minder vaak voorkomen, is het leuk om ze thuis op te hangen. Ze worden vaak verkocht in een schelp van een zee-egel, en kenmerken zich met een lus met een duidelijke lijn aan de basis, wat betekent dat je ze gemakkelijk ondersteboven kunt ophangen. Hierdoor ontstaat de illusie dat deze kwalachtige brouwsels op magische wijze in de lucht zweven. De Tillandsia Medusa Jellyfish kan je hier per twee kopen.

hangplanten voor binnen Tillandsia Medusa

Bekijk ook:
30x Verticaal tuinieren
10x Plantenbak maken
10x Grote kamerplant
Mooie kunstplanten

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.