Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Grote kamerplant
Geen categorie

10x Grote kamerplant


Kamerplanten zijn een absolute musthave in elke woning, ongeacht het formaat van je huis en de stijl van je interieur. Iedereen zou dus planten moeten hebben in huis. Ze zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten en maten. Kleine kamerplanten zijn leuk en schattig, maar grote kamerplanten zijn een groeiende trend. Ze voegen niet alleen heel veel leven toe aan je huis, maar ze zijn ook een heel goed idee als je een statement wilt maken met je inrichting. Kies voor een grote tropische plant bij het raam of ga voor een kamerplant in de schaduw in de hoek van je de slaapkamer. Wij hebben de leukste en mooiste grote kamerplanten voor je op een rijtje gezet!

1. Vioolbladplant (Ficus Lyrata)

De vioolbladplant, oftewel de Ficus Lyrata, is een boomachtige plant die hoger dan 15 meter kan groeien in zijn natuurlijke omgeving en tot 3 meter binnen in huis. Wanneer deze planten volwassen worden in leeftijd en grootte, vormen ze een geweldig brandpunt in woonkamers, gangen, kantoren of hotels. De plant kenmerkt zich met mooie glanzende, brede, vioolvormige bladeren. Het houdt van matig tot helder indirect licht. Regelmatig water geven is gewenst, maar als je te veel water geeft, zullen de bladeren vallen. Stof de bladeren af en toe af om de plant er op zijn mooist uit te laten zien.

grote kamerplant vioolbladplant

2. Palmlelie (Yucca)

De Yucca komt oorspronkelijk uit Midden- en Noord-Amerika. Hoewel we de Yucca plant in Nederland ook wel de Palmlelie noemen, is het geen familie van de echte palmen, maar behoort tot de plantenfamilie Asparagaceae. Deze stoere plant kenmerken zich met mooie stammen waar puntige bladeren aan groeien. Zet de Yucca op een zonnige plek in huis. Het groeit niet heel snel, dus als je gelijk een grote kamerplant wilt kopen, kies dan een grote Yucca uit van bijvoorbeeld 180cm.

grote kamerlant yucca

3. Ficus Benjamina

De Ficus Benjamina, ook wel bekend als de treurvijg of waringin, is een hele populaire grote kamerplant. In de natuur groeit het in delen van Zuidoost-Azië en tropisch Australië, waar het tot reusachtige bomen kan groeien. Hoewel het binnen in huis een stuk minder snel groeit, kan het toch tot een grote kamerplant groeien van 3 meter. De Ficus Benjamina is verkrijgbaar in verschillende cultivars, waarvan de groeiwijze, vorm van het blad en kleur kan verschillen van de originele plant. Zo zijn er varianten met een gevlochten stam, spiraal stam of een rechte stam.

grote kamerplant ficus benjamina

4. Areca Palm (Chrysalidocarpus lutescens)

De Areca Palm is één van de populairste palmen voor binnen in huis, waar het kan groeien tot een grote kamerplant van twee meter. De plant kenmerkt zich met mooie heldergroene, geveerde bladeren. Deze zien er niet alleen erg mooi uit, maar hebben ook een luchtzuiverende werking. Volgens deskunigen behoort de Areca Palm zelfs tot de beste luchtzuiverende planten. Daarnaast is het ook nog eens een erg onderhoudsvriendelijke kamerplant.

grote kamerplant areca palm

5. Rubberplant (Ficus elastica)

We hebben het hier al eerder gehad over de de Rubberplant, oftewel de Ficus elastica. Je herkent de van oorsprong Aziatische plant meteen als je het ziet, dankzij de de mooie grote donkergroene bladeren, die soms ook een rode gloed kunnen hebben. Het is een onderhoudsvriendelijke plant die niet veel water nodig heeft. Het kan vooral een grote plant in de hoogte worden. Dus als je een hoog plafond hebt, dan is dit de perfecte keuze.

grote kamerplant rubberplant

6. Geldboom (Pachira aquatica)

De Geldboom plant, ook wel bekend als Pachira aquatica, is een boom die groeit in de moerassen van Midden- en Zuid-Amerika. Het kan in het wild kan het groeien tot een hoogte van maar liefst 20 meter. En ook als kamerplant, met de herkenbare gevlochten stam, is het erg populair. Niet omdat het een hele mooie kamerplant is, maar ook omdat het gemakkelijk te onderhouden is. Ook de groei is heel goed te reguleren. De Geldboom is een zeer duurzame plant, dus hij kan onder veel verschillende omstandigheden groeien. Met de juiste hoeveelheid water, voeding en licht zal hem helpen zijn volledige capaciteit te bereiken.

grote kamerplant geldboom

7. Gatenplant (Monstera deliciosa)

Monstera-planten zijn de afgelopen jaren een grote trend geweest. En dat lijkt ook wel zo te blijven. Ze gedijen bij een beetje vocht, wat dus het dus een ideale plant maakt voor de badkamer. Maar ook in de woonkamer of slaapkamer is het een hele leuke kamerplant. De Monstera deliciosa wordt ook wel de gatenplant genoemd, vanwege de speciale vorm van het blad met gaten. De Geldboom en de Rubberplant groeien vooral in de hoogte, terwijl de Gatenplant ook vooral in de breedte groeit. Naast dat het er erg mooi uitziet, is het ook nog eens luchtzuiverende kamerplant.

grote kamerplant gatenplant

8. Cactus – Euphorbia ingens

Er zijn heel veel stoere kamerplanten, maar de cactus is natuurlijk de meest stoere kamerplant. Cactussen slaat water op in hun stam, zodat ze genoeg hebben tijdens droge periodes. Dit maakt de cactus ook een heel makkelijk te verzorgen plant. De Euphorbia ingens, ook wel bekend als de Cowboycactus is groot en kenmerkt zich met meerdere armen, waarmee hij de show steelt in elke ruimte!

grote kamerplant cactus

9. Bananenplant – Musa dwarf

Hoewel echte bananenplanten veel te groot zijn als kamerplant in huis, is de Musa Dwarf een hele geschikte plant voor binnen. Deze planten, gekenmerkt door prachtige langwerpige bladeren, groeien het best in een serre, maar op elke andere plek in huis, een lichte plek bij het raam voldoet ook. Onder de juiste omstandigheden kan deze ‘dwergbanan’ tóch wel twee meter groot worden.

grote kamerplant banenenplant

10. Paradijsvogelplant – Strelitzia

We eindigen deze lijst van mooie grote kamerplanten met één van de populairste kamerplanten ooit – de Strelitzia, ook wel bekend als de Paradijsvogelplant of Paradijsvogelbloem. De plant heeft geen stam, maar wel prachtige lange bladeren van 30 tot 40 cm. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, en met de juiste verzorging kan deze mooie plant tot wel twee meter hoog worden. Een plant die de blikvanger kan worden van elke kamer!

grote kamerplant paradijsvogelplant

Ben jij ook op zoek naar mooie grote kamerplant voor in jouw huis? Meeste van bovengenoemde kamerplanten zijn verkrijgbaar bij Plantsome.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.