Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Kantoorinrichting Meubels

10x Computerkast


Een computer is eigenlijk net zoals de TV, je hebt het nodig, maar je wilt de computer het liefst zoveel mogelijk verbergen. Het apparaat ziet er namelijk niet uit. Ok, een iMac ziet er wel mooi uit, maar ook die wil je eigenlijk niet in het zicht hebben. Vooral niet als het in de woonkamer of slaapkamer hebt staan. Het is dus de uitdaging om de computer op een mooie manier in je interieur te verwerken. Een mooie praktische computerkast is dus een absolute musthave. Wij zijn daarom op zoek gegaan naar mooie computerkasten en leuke ideeen om jouw lelijke computer op een leuke manier een plekje in je interieur te geven. Welke computerkast spreekt jou het meest aan?

1. IKEA IVAR hack

We beginnen met een IKEA hack. De IVAR serie van IKEA is een opbergsysteem van massief hout, die je zelf kunt afwerken met lak of beits. De serie bestaat uit verschillende elementen, waarmee je jouw eigen opberger kunt creëren. Veel mensen gebruiken het als kledingkast of speelgoedkast in de kinderkamer, en het wordt ook vaak als voorraadkast of servieskast in de keuken gebruikt. Ontwerper Jaymee Srp heeft van de IVAR kast een IKEA hack van gemaakt, door het in de keuken te gebruiken als computerkast voor haar iMac. Onder het tafelblad waar de iMac op is geplaatst, heeft ze een extra uitschuifbare plank gemonteerd waar het toetsenbord op geplaatst kan worden. Stoer toch? Klik hier voor de hele handleiding.

Computerkast IKEA Ivar hack

2. IKEA SVALNÄS

IKEA SVALNÄS is een modulair wandopbergsysteem bestaande uit verschillende wandmodules. Er zit ook een wandwerkplekcombinatie bij, die perfect is voor het creëren van een computerkast. Je kunt alleen de wandwerkplekcombinatie gebruiken, maar je kunt het ook combineren met andere elementen zoals te zien is op onderstaande foto. Klik hier voor meer informatie.

Computerkast IKEA SVALNÄS

3. Computerkast Marseille

Deze mooie computerkast hebben we gevonden bij de Troubadour interieurs. Computerkast Marseille is gemaakt van wit hout, die de kast een landelijke uitstraling geeft. Als de kast dicht is, lijkt het op een kledingkast of een normale opbergkast. Maar als je de deuren open doet, dan zie je dat er een grote vak aanwezig is voor het plaatsen van een grote monitor of een iMac. Ook is het voorzien van een uitschuifbaar werkblad voor een toetsenbord. Klik hier voor meer informatie.

Computerkast Marseille

4. Industriële computerkast

Ben je op zoek naar een stoere computerkast die in jouw industriële interieurstijl past? Deze grote industriele kast is gemaakt van staal en eikenhout. Je kunt helemaal zelf beslissen wat de afmetingen van de kast worden en hoe het hout en het staal worden behandeld. Klik hier voor meer informatie.

Industriële computerkast

5. Moderne secretaire

Secretaire Tenabo is een mooie moderne secretaire met een breedte van 97 centimeter, hoogte van 113 centimeter en een diepte van 40 centimeter. De kast is gemaakt van wit gelakt MDF, en gecombineerd met geolied massief knoestig eikenhouten details. Omdat het om een secretaire gaat, is het niet echt geschikt voor een grote computer met een grote monitor, maar je kunt er wel heel fijn met een laptop aan werken. Als je de bovenste klep open doet, heb je een groot tafelblad waar je de laptop op kunt plaatsen. Klik hier voor meer informatie.

Computerkast moderne secretaire

6. Betonlook computerkast

Hierboven hebben we al een hele stoere industriële computerkast laten zien, die gemaakt is van hout en staal. Ook deze computerkast is super stoer, gekenmerkt met een industriële betonlook. Technisch gezien is het een secretaire, dus ook hierin zou normaal geen grote monitor in geplaatst kunnen worden. Wat je wel kunt doen, is de bovenste plank verwijderen. Dan zou het prima passen! Klik hier voor meer informatie.

Betonlook computerkast

7. Design computerkast

Van alle computerkasten vinden we dit ontwerp het mooist! Het is ontworpen door ontwerper Juhui Cho. De kast is gemaakt van een onbehandelde houten frame, afgewerkt met een soort melkglas oppervlakken. Het melkglas is semi-transparant, wat als groot voordeel heeft dat je een hele lichte werkplek hebt. Wil jij deze stijlvolle computerkast in jouw huis? Stuur de ontwerper een mailtje voor meer informatie: juhui8887@naver.com

design computerkast

8. Inbouw computerkast

Kan je geen computerkast vinden die voldoet aan jouw wensen en eisen? Dan zou je ook een computerkast op maat laten maken. Het grote voordeel is dat je helemaal zelf kunt beslissen hoe het eruit komt te zien. In deze moderne slaapkamer is een grote inbouw computerkast gemaakt naast de inbouw kledingkast. Het is eigenlijk een mini werkplek in de slaapkamer die je helemaal af kunt sluiten, inclusief de bureaustoel.

Inbouw computerkast

9. Computer trapkast

De ruimte onder de trap wordt meestal gebruikt als berging, maar er zijn ook andere super leuke ideeën. Je zou er ook een werkplek of thuiskantoor met een computerkast kunnen inrichten. Deze computer trapkast hebben we gevonden in de portfolio van Barker Associates Architecture Office. Het is een open werkplek onder de trap, die super stijlvol is bekleed met houten wandbekleding. Ziet het er niet geweldig mooi uit?

Computer trapkast

10. Computerkast op wielen

Ben je op zoek naar een compacte computerkast? Deze computerkast heeft een breedte van 70.5 centimeter, een diepte van 60 centimeter en een hoogte van 159 centimeter. De kast kan afgesloten worden met een rolluik en er zit een slot op. Wat ook handig is, is dat er wielen onderaan de kast zitten, die handig zijn als je de computerkast in de kamer wilt verplaatsen. Klik hier voor meer informatie.

computerkast op wielen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Maurice
    24 februari 2022 at 03:53

    Tjee wat een slechte voorbeelden. Jullie hebben echt geen smaak als jullie dit mooi noemen.

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.