Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

De mooie landelijke woning van ontwerper en architect John Pawson
Binnenkijken Landelijk interieur

De mooie landelijke woning van ontwerper en architect John Pawson


John Pawson is een bekende Britse ontwerper en architect, die bekend staat om zijn minimalistische stijl. Naast heel veel mooie projecten die hij gerealiseerd heeft voor klanten, heeft hij ook zijn eigen woningen ontworpen en ingericht. John woont samen met zijn vrouw Catherine in een een prachtige woning in Notting Hill in Londen, waar ook zijn kantoor gevestigd is. En onlangs heeft hij ook ‘Home Farm’ afgerond, zijn tweede woning gelegen op het platteland in The Cotswolds.

Home Farm werd oorspronkelijk gebouwd in 1610 als boerderij. Het project bevindt zich op een helling, met een enorm perceel van maar liefst 22 hectare groot. Op het stuk grond bevonden zich meerdere losse gebouwen, waaronder een boerderij, een schuur met een huisje en stallen. De Britse ontwerper en architect heeft de schuur met de boerderij verbonden, met een element die door John ’the link’ werd genoemd. Hierdoor heeft de woning een lengte gekregen van maar liefst 45 meter.

De mooie landelijke woning van ontwerper en architect John Pawson

De mooie landelijke woning van ontwerper en architect John Pawson

De mooie landelijke woning van ontwerper en architect John Pawson

Drie keukens

Omdat het huis zo lang was, besloot hij samen met zijn vrouw om aan elk uiteinde van het gebouw een keuken in te richten, samen met een derde keuken in het aparte pension. In de zomer gebruiken ze vooral de keuken in de schuur, die dichter bij de boomgaard en de vijver ligt als ze het eten mee willen nemen. In de winter gebruiken ze de kleinere, gezelligere keuken aan het uiteinde van de boerderij. De keuken van het gastenverblijf is kleiner, die wordt gebruikt voor het maken van koffie en snacks.

grote woonkeuken landelijke woonboerderij

houten wandekleding landelijke keuken

landelijke keuken houten kasten kalkpleister muren

landelijke keuken hout

Ruimtelijkheid

Het creëren van een gevoel van ruimte was belangrijk voor John, die Home Farm ontwierp voor zijn eigen gezin. Door de landelijke toevluchtsoord aantrekkelijk te maken voor zijn volwassen kinderen, hopen ze hen vaker te kunnen zien.

Binnen bestaat de schuur uit twee grote volumes, met een grote keuken en een eethoek, waar je middels twee treden naar beneden toegang hebt tot de zithoek. De westkant kijkt uit over de vijver, waar een grote elektrisch bedienbare schuifraam is geplaatst over de volledige hoogte.

sfeervolle knusse woonkamer landelijk

lage houten tv meubel over breedte muur

landelijke woonboerderij grote ramen

kalkpleister muren interieur

Landelijk interieur

De landelijke sfeer is overal goed in tact gehouden. Hier zijn de originele wit geschilderde bakstenen muren en prachtige houten balken aan het hoge plafond gecombineerd met stoere betonnen vloeren. Deze zijn verder aangevuld met mooie natuurlijke materialen en kleuren. De houten keuken is daar een mooi voorbeeld van, net zoals de lage houten meubel, die over de gehele muur loopt in de zithoek. Daar vind je ook een super mooi groot jute vloerkleed, met daarop een vierkante marmeren salontafel, een houten loungestoel met gevlochten zitting en rugleuning, en een hele leuke daybed-bank in terracotta kleur.

rustieke landelijke slaapkamer op zolder

rustieke houten balken zolderslaapkamer

houten vloer wandbekelding slaapkamer

Kalkpleister muren

Voor de muren en plafonds ademende kalkpleister gebruikt in plaats van normale verf. Het heeft een prachtige roze-witte kleur, die het interieur een kalme, natuurlijke en warme sfeer geeft, passend bij de landelijke stijl. Ook in de slaapkamers op zolder, vormen deze muren een super stijlvolle combinatie met de houten vloer en de houten wandbekleding. Ook de plafonds zijn met hetzelfde materiaal bekleed.

Fotografie: Gilbert McCarragher

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.